Colorată și cochetă – Mobilă Pastel

Un atelier de mobilă la comandă din Tulcea are proiecte în toată țara. E vorba despre Mobila Pastel,  începută ca o afacere de familie, dar care mulțumită creativității a ajuns să dea culoare tot mai multor locuințe.

 +5
Transportul și montajul sunt asigurate de producător în județele Tulcea și Constanța/Mobilapastel.ro
  |  

Mobila Pastel reprezintă un atelier în care principalul material de lucru este lemnul masiv. Personalizarea fiecărei piese de mobilier reprezintă cartea de vizită a acestei echipe, iar personalizarea ține atât de aspectul cromatic, cât și de designul mobilierului. Fie că e vorba de corpuri de depozitare, fie de piese de mic mobilier, proiectele realizate de Mobila Pastel arată cochet și inventiv în casele clienților.

Piesele de mobilier de la Mobila Pastel sunt produse unicat, realizate pe comandă, în așa fel încât să se potrivească în spațiile cele mai dificile ale unei încăperi cu unghiuri atipice; cele mai multe dintre corpurile de depozitare realizate de acest atelier îmbracă pereții cei mai scunzi sau chiar inegali, obținând un efect de armonie la nivelul camerei.

Un efect deosebit se obține prin folosirea unor uși mai puțin folosite – cele lamelare sau cu inserții de oglindă; am putea spune totuși că ceea ce face ca fiecare dintre aceste piese să iasă în evidență este culoarea. Mobila Pastel folosește culori pastelate, în cât mai multe nuanțe, curajoase (s-ar putea spune, în raport cu ceea ce se poartă în casele din România) care duc la obținerea unui aspect de revistă. Recomandăm! +5 www.mobilapastel.ro +5 www.mobilapastel.ro +5 www.mobilapastel.ro +5 www.mobilapastel.ro


Summer – o colecție de fronturi aparte

S-a dovedit chiar în România că pentru ca mobilierul să-și schimbe aspectul e suficient să umbli la fronturile ușilor și sertarelor. Nu e nevoie să reinventezi apa caldă! Cei care au făcut această demonstrație sunt o echipă de tâmplari din București ce realizează mobilă la comandă – Fronturi MDF Vopsit.

 +6
Cum se schimbă fața mobilierului cu un strop de inspirație/Fronturi MDF Vopsit
  |  

Colecția Summer este una foarte inspirată, mai ales în aceste zile care duc cu gândul la vacanță. De fapt, Summer este o colecție de fronturi, atât de proaspete ca model și simple ca execuție încât se integrează perfect stilului modern cu accente minimaliste. Materialul folosit este MDF-ul furniruit, iar mânerele ușilor și sertarelor sunt din alamă.

În colecția de vară Summer intră un dulap cu două uși și o comodă cu șase sertare, care, grație fronturilor în linii geometrice ușor curbate, își găsesc locul și într-un living, și într-un dormitor. Din aceeași colecție mai fac parte și un corp de bibliotecă cu polițe, un model de noptieră și un corp specific mobilierului multimedia. +6 Fronturi MDF Vopsit +6 Fronturi MDF Vopsit


Oricare dintre piesele colecției Summer poate fi comandată la atelierul Fronturi MDF Vopsit; nu se găsesc pe piață, iar pentru proiectarea lor e nevoie să luați legătura cu direct cu tâmplarii atelierului. Deviza lor este: „Desenăm, proiectăm și producem ideile tale!” Toate fronturile de mobilă se produc, la alegerea clientului, din MDF sau lemn masiv, prin frezare CNC, vopsire, băițuire și lăcuire. +6 Fronturi MDF Vopsit +6 Fronturi MDF Vopsit +6 Fronturi MDF Vopsit
 


Lemn Antik – atelierul care nu lasă lemnul să moară

Lemn Antik este numele unui atelier din Cisnădie, județul Sibiu, care valorifică orice bucată de lemn, oricât de veche. Valorifică lemnul în ambele sensuri – cumpără lemn vechi de la construcții bune de demolat, dar în același timp și vinde lemn vechi, recuperat.

 +7
Lemn vechi, transformat în mobilier unicat/Lemnantik.com
  |  

Lemn Antik reprezintă o afacere completă și cu titlu de oarece noutate în România: sunt acoperite toate domeniile de prelucrare și comercializare a lemnului, fiind însă vorba de lemn vechi, uneori de lemn cu vârsta de o sută de ani, recuperat din mai multe zone ale țării.

În primul rând, echipa Lemn Antik cumpără lemn vechi de brad și stejar, de la case, șure, acoperișuri foarte vechi, destinate demolării. Apoi, acest lemn este curățat, tratat contra bolilor specifice și fie vândut ca materie primă în construcții, fie prelucrat sub forma unor piese de mobilier unicat. Acest tip de mobilier se execută chiar și la comanda clientului, personalizat pe dimensiunile și gustul clientului, nu doar sub forma unor piese gata expuse în magazin. Piesele de mobilier din lemn recuperat sunt de toate felurile, atât indoor, cât și outdoor, iar stilul este, evident, unul rustic cu precădere, dar în portofoliul Lemn Antik găsim și piese în stil modern – de la seturi de masă cu bănci pentru spațiile în aer liber, până la blaturi pentru lavoarul de la baie, seturi de mobilier foarte vesel colorat pentru camera copilului. +7 www.lemnantik.com +7 www.lemnantik.com +7 www.lemnantik.com +7 www.lemnantik.com

O altă modalitate de prelucrare a lemnului vechi este transformarea lui în lambriuri de perete, dulapi, grinzi, blaturi pentru mobilier, construcții de tip pergole, garduri sau chiar uși de intrare. Apelul atelierului Lemn Antik rămâne valabil: nu puneți lemnul pe foc, oricât de vechi ar fi! +7 www.lemnantik.com +7 www.lemnantik.com


Josip Gotler creează mobilă ca-n desene animate

Josip Gotler are o poveste fascinantă. De meserie este IT-ist, dar pasiunea lui a fost dintotdeauna tâmplăria. A meșterit de plăcere, sub formă de hobby până ce a ajuns la concluzia că poate transforma totul într-o profesie.

 +4
Un croat transformă în realitate piese de mobilier care par de jucărie/Josipgotler.com
  |  

Și Josip Gotler a demisionat de la compania de IT în care lucra și și-a deschis propriul studio de design. Piesa care l-a făcut celebru: Accordion Bond, un mic dulăpior din cale afară de vesel și cu un design de nu-ți vine să crezi că e piesă de mobilier, nu un simplu desen pe hârtie. Accordion Bond s-a inspirat din forma acordeonului pe care a și transpus-o in partea de mijloc. Dulăpiorul are forma unei comode ale cărei capete încep să se distanțeze unul de altul, alungindu-se pe cât posibil, sub forma unei burți de acordeon.

Culmea e că Accordion Bond este un dulăpior perfect funcțional. Cele două dulăpioare se deschid cu ușițe și au suficientă adâncime cât să fie folosite pentru cărți sau haine, poate jucării, iar partea din centru, sub forma acordeonului, reprezintă de fapt un sertar foarte mare în care iarăși se poate depozita aproape orice. „E o piesă dificilă, compusă din numeroase elemente și fiecare trebuie numerotat pentru ca la montare să iasă totul așa cum trebuie”, a explicat designerul Josip Gotler. +4 www.josipgotler.com

Josip Gotler recunoaște că rezultatul îl încântă, mai ales că Accordion Bond a devenit produs de serie, dar munca a fost una dificilă. Ca material s-a ales placajul din mesteacăn, de cea mai bună calitate, suficient de rezistent și pliabil în același timp.  +4 www.josipgotler.com +4 www.josipgotler.com

Dulăpiorul Accordion Bond e doar prima dintre piesele de tip desene animate create în studioul lui Josip Gotler. Restul sunt la fel de nebune și vesele.


Dressingul – soluții pentru compartimentare

În mod ideal, dressing-ul se împarte în două zone distincte – spațiul ei, respectiv spațiul lui! Nevoile de depozitare sunt aceleași la nivel de piese vestimentare, doar nevoia de spațiu diferă în funcție de gen: mai mult spațiu pentru hainele ei decât pentru hainele lui.

 +5
Cât de spațios poate fi un dressing? Depinde de accesoriile adăugate/Prodesignart.ro
  |  

Un mare aliat al dressingului, atât pentru spațiul ei, cât și pentru spațiul lui îl reprezintă umerașele! Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Trebuie să existe bare de umerașe pe mai multe niveluri. Nicio haină, oricât de lungă, nu ocupă întreaga înălțime a corpului de dulap, deci e bine să avem două bare pentru același corp, una sus de tot, a doua, la nivelul mâinilor. O soluție practică sunt inserturile cu bare de umeraș, care nu doar că amplifică compartimentarea creând spații în plus, dar vin la pachet și cu bare metalice pe care se atârnă umerașele. Recomandare: barele telescopice! Se găsesc într-o varietate bogată pe piața românească și au marele avantaj de a se potrivi la dimensiuni oricât de atipice ale dulapului.  +5 www.jysk.com +5 www.mobira.ro

Polițe sau sertare?
Polițele sau rafturile au mare avantaj că permit accesul cel mai rapid la haine; sunt și un bun element de compartimentare a dulapurilor, împărțind spațiul în cât de multe niveluri e nevoie. Există și soluția suportului telescopic pentru dressing, dotat și cu bare de umerașe, și cu polițe adânci. Pe de altă parte, ceva mai practice și spațioase sunt sertarele, în care se păstrează lenjeria intimă, bijuteriile, eșarfele, cravatele și piesele de marochinărie.

 +5 www.maxdeco.ro +5 www.studionline.roSertarele pot fi integrate dressing-ului de azi sub forma unui dulăpior cu sertare, care se găsesc de cumpărat la multe dintre magazinele de mobilier. O propunere îndrăzneață: sertar cu masă de călcat încorporată!