logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Coelux – lumina naturală, reconstituită la interior!

Culoarea cerului, intensitatea luminii, razele soarelui – toate aceste detalii au fost recreate în mod artificial pentru interioare private, sub forma unor luminatoare absolut revoluționare. Ele reprezintă finalitatea unor eforturi începute cu zece ani în urmă.

CoeLux_Standard_Dose__New_York__USA__Credits_David_Mitchell-4660
Luminatoare cu lumină naturală, o tehnologie modernă/Credits: David Mitchell
Andreea Chiru  |  31 Octombrie 2019

CoeLux reprezintă o tehnologie inovatoare, cu o istorie interesantă: în anul 2009, Paolo din Trapani și alți șase asociați au pus bazele fundației CoeLux, un proiect colateral realizat cu Universitatea Insubria din Como. Scopul? Reproducerea pe cale artificială a luminii naturale, astfel încât și cele mai întunecate interioare să pară scăldate în lumina zilei. E vorba deci despre un proiect în care știința întâlnește tehnologia și inovația pentru a crea un efect artistic – să recompui intensitatea soarelui și culoarea cerului este de fapt un act artistic.

www.coelux.com

Cum s-a lucrat
Munca s-a desfășurat în laboratoarele universității Insubria și a pornit de la tot soiul de teste. Cei șapte asociați au încercat să reproducă în laboratoare mai multe fenomene meteorologice, studiindu-le din punct de vedere vizual. Apoi au studiat câteva picturi clasice, înfățișând obiecte iluminate pe un fond întunecat. Dacă până și pensula poate recrea lumina zilei pe o pânză, cu atât mai mult ar putea-o face omul modern prin corpuri de iluminat. De fapt, cei șapte asociați au pus la cale un plan de reproducere la scară mică a caracteristicilor vizuale ale luminii naturale.

www.coelux.com
www.coelux.com
www.coelux.com

Produsul
Abia în anul 2014 a fost lansată oficial, la Frankfurt, tehnologia CoeLux, o combinație de tehnologie LED, sisteme optice și nanoparticule. Luminatoarele marca CoeLux au atins culmea succesului recent, printr-o colecție de modele variate din punct de vedere al designului, dar oferind același grad impresionant de lumină naturală. Sunt produse ideale pentru locuințe ce nu beneficiază în mod normal de lumina zilei, pentru spații comerciale sau hale de birouri. Efectul vizual este chiar uimitor: indiferent că afară e zi sau noapte, strălucește soarele sau cerul e înnorat, luminatoarele inundă interioarele cu lumină naturală. Tehnologia CoeLux nu se oprește însă aici; în laboratoarele Universității Insubria, cercetătorii caută noi modalități de a o îmbunătăți și folosi și-n alte feluri.

www.coelux.com
www.coelux.com
www.coelux.com

 

Publicitate
Publicitate