Coelux – lumina naturală, reconstituită la interior!

Culoarea cerului, intensitatea luminii, razele soarelui – toate aceste detalii au fost recreate în mod artificial pentru interioare private, sub forma unor luminatoare absolut revoluționare. Ele reprezintă finalitatea unor eforturi începute cu zece ani în urmă.

 +8
Luminatoare cu lumină naturală, o tehnologie modernă/Credits: David Mitchell
  |  

CoeLux reprezintă o tehnologie inovatoare, cu o istorie interesantă: în anul 2009, Paolo din Trapani și alți șase asociați au pus bazele fundației CoeLux, un proiect colateral realizat cu Universitatea Insubria din Como. Scopul? Reproducerea pe cale artificială a luminii naturale, astfel încât și cele mai întunecate interioare să pară scăldate în lumina zilei. E vorba deci despre un proiect în care știința întâlnește tehnologia și inovația pentru a crea un efect artistic – să recompui intensitatea soarelui și culoarea cerului este de fapt un act artistic. +8 www.coelux.com

Cum s-a lucrat
Munca s-a desfășurat în laboratoarele universității Insubria și a pornit de la tot soiul de teste. Cei șapte asociați au încercat să reproducă în laboratoare mai multe fenomene meteorologice, studiindu-le din punct de vedere vizual. Apoi au studiat câteva picturi clasice, înfățișând obiecte iluminate pe un fond întunecat. Dacă până și pensula poate recrea lumina zilei pe o pânză, cu atât mai mult ar putea-o face omul modern prin corpuri de iluminat. De fapt, cei șapte asociați au pus la cale un plan de reproducere la scară mică a caracteristicilor vizuale ale luminii naturale. +8 www.coelux.com +8 www.coelux.com +8 www.coelux.com

Produsul
Abia în anul 2014 a fost lansată oficial, la Frankfurt, tehnologia CoeLux, o combinație de tehnologie LED, sisteme optice și nanoparticule. Luminatoarele marca CoeLux au atins culmea succesului recent, printr-o colecție de modele variate din punct de vedere al designului, dar oferind același grad impresionant de lumină naturală. Sunt produse ideale pentru locuințe ce nu beneficiază în mod normal de lumina zilei, pentru spații comerciale sau hale de birouri. Efectul vizual este chiar uimitor: indiferent că afară e zi sau noapte, strălucește soarele sau cerul e înnorat, luminatoarele inundă interioarele cu lumină naturală. Tehnologia CoeLux nu se oprește însă aici; în laboratoarele Universității Insubria, cercetătorii caută noi modalități de a o îmbunătăți și folosi și-n alte feluri. +8 www.coelux.com +8 www.coelux.com +8 www.coelux.com
 


BlackMob: mobilier pentru birouri surprinzătoare

Ne referim la birourile unei companii, nu biroul de acasă. Și aici propunerea este de luat în seamă: mobila sobră, neutră, rece și banală ar merita schimbată cu piese în diferite stiluri de amenajare – de ce nu și vintage? – pline de culoare și originalitate.

 +4
Birouri colorate și accente atipice/Blackmob.ro
  |  

BlackMob este un magazin de mobilă din Constanța specializat în colecții de mobilă office, dar piesele nu sunt câtuși de puțin clasice. Moderne sau vintage, într-o culoare vie sau mai multe, propunerile BlackMob ies din tiparele birourilor din România. Am Ales trei exemple edificatoare:

 +4 www.blackmob.ro Parantez este un dulap office absolut atipic. Corespunde așteptărilor legate de funcția de depozitare, dar designul geometric al corpului e completat de două picioare metalice cu totul neașteptate, construite dintr-o încrengătură de bare subțiri care, în ciuda aparențelor, asigură stabilitatea necesară.

 +4 www.blackmob.ro Același tip de picioare se regăsește și la măsuța de cafea Xenon, unde blatul mesei e completat de un corp cu rol de depozitare la vedere. Forma acestei măsuțe de la BlackMob este atât de atipică, încât vrea, nu vrea, este centrul atenției.

 +4 www.blackmob.ro Setul de canapea și fotolii Vana combină pielea ecologică cu lemnul masiv și un design modern cu un stil marcat de tușe asiatice. Se potrivește într-un birou directorial, destinat întâlnirilor cu partenerii de afaceri. Cele două fotolii și canapeaua Vana sunt construite pe un profil metalic, deci absolut rezistente, iar tapițeria din piele ecologică e umplută cu burete pentru confort deplin.
În curând, la BlackMob va fi disponibilă și mobilă pentru living și dormitor.


Edge, biroul care revoluționează mobila office

Pentru a răspunde nevoii tot mai acute de design revoluționar, Daniel Libeskind a creat pentru compania Turri un model de birou ce vine în întâmpinarea marilor corporații. Pe scurt, o piesă versatilă care se potrivește atât în sala de recepție, cât și într-un departament de lucru în echipă.

 +4
Un parteneriat între Turri și Daniel Libeskind/Cavalleri.com
  |  

Edge este denumirea noului tip de mobilier office rezultat în urma parteneriatului dintre firma Turri și designerul Daniel Libeskind. În loc de birou avem un corp format din mai multe module, ceea ce transformă această piesă într-una cu multiple funcții.

Edge reprezintă o soluție ideală pentru întâmpinarea clienților, partenerilor de afaceri sub forma piesei de recepție, dar în același timp poate fi amplasat într-un birou pentru departamentul de creație, să zicem.  Se compune din mai multe suprafețe de lucru, lipite laolaltă în așa fel încât să se poată lucra pe toate laturile – cel puțin cinci persoane au loc la biroul Edge. Designul este unul asimetric, dar stilul se încadrează în cel geometric, oferind creativității creatorului toată libertatea de mișcare. Corpurile au blaturile de lucru ușor înclinate, venind în întâmpinarea noului mod de lucru corporatist: tot mai puține hârtii spre deloc, instrumentele principale devenind laptopul, telefonul și tableta.  +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com

Merită spus că lansarea biroului Edge e cu atât mai salutară cu cât vine din partea unei companii tradiționaliste precum Turri, cu o experiență pe piața mobilierului de aproape 100 de ani.


Prieels în birou: fotoliu din piele și lemn

Există producători de mobilă din România care au reușit să impresioneze atât de mult piața occidentală, încât sunt mai cunoscuți pe plan extern decât pe cel intern. Prieels se numără printre aceștia – produce în special mobilier din piele, iar designul este de nota zece.

Piele și lemn / Prieels
  |  

Când două materiale naturale își dau mâna, este vorba despre Prieels, un producător din Satu Mare cu mare impact pe plan extern. Colecțiile de mobilă Prieels se vând foarte bine la exporturi și fac senzație în țările asiatice, prin masivitatea și robustețea designului turnat în materiale naturale. Fotoliul din imagine este unul dintre produsele cele mai bine cotate, foarte ușor de integrat unei amenajări interioare vintage cu accente minimaliste prin dimensiunile mobilierului.


Structura acestui fotoliu office de la Prieels este din placaj de lemn, iar pielea care îmbracă generos această piesă de mobilă este naturală, vopsită manual. Prieels folosește piele tăbăcită, tratată cu pigment de culoare ce se absorbe variat, oferind un aspect vintage, dar modern. Avantajul mobilei din piele: iarna este călduroasă, vara se simte răcoroasă.


Fotoliul Prieels este conceput pentru spațiile office, cu precădere pentru zona destinată discuțiilor de afaceri. La fel de bine însă poate fi amplasat și într-un living sau o bibliotecă amenajată în stil retro masculin.


Artelierul de mobilă: trei birouri de lux din România

Ce înseamnă mobilă de lux? Poate fi vorba inclusiv de mobilier modern, executat din cele mai bune materiale și având drept sursă de inspirație traiul bogat al vechii burghezii, o reinterpretare a stilului fastuos din secolele trecute, o adaptare la contemporan a mobilei aristocrate.

 +4
Lux în birou / Artelieruldemobilă.com
  |  

Artelierul de Mobilă ne propune mobilier de lux pentru birouri, menit a influența pozitiv atmosfera de muncă și chiar rezultatele. Vă prezentăm trei modele de birouri disponibile în România, care deși inspiră grandoare, ocupă destul de puțin spațiu. Designul adaptat și calitatea materialelor le fac ușor de păstrat în familie pentru mai multe generații.


Birou cu oglindă, colecția Giuseppe Manuta – realizat din lemn masiv de plop, este un model destinat doamnelor și domnișoarelor, ce poate fi folosit inclusiv drept masă de toaletă, mulțumită faptului că este prevăzut cu o oglindă. Cele cinci spații de depozitare discrete sunt unul dintre principalele atuuri ale acestui birou, potrivit atât într-un spațiu office ceremonios, cât și într-unul pentru acasă.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Birou cu un sertar, colecția Zanini – de asemenea, din lemn de plop, dar cu totul alt design, ceva mai clasic. Are o înălțime de 80 cm și un spațiu de lucru cu suprafață generoasă, de 160 cm. Dispune de un singur sertar, ideal pentru depozitarea accesoriilor laptopului. Ideal pentru un birou în care principala activitate sunt discuțiile de afaceri.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Birou Avorio – pentru birouri cu adevărat luxoase. Din lemn masiv de plop, este dotat cu două sertare și un spațiu de lucru încăpător, ocupă puțin loc, iar finisajul antichizat reprezintă un plus de valoare, contribuind la crearea unei atmosfere sobre. Este completat cu un dulap cu design de același fel.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Pentru mai multe modele, puteți vizita Artelierul de Mobilă.