Dulapul de sub chiuvetă – soluția BLUM

Oricât de mică sau de mare ar fi bucătăria, cel mai adesea spațiul de depozitare de sub chiuvetă se cam pierde – să recunoaștem! De regulă, acest spațiu este ocupat de un singur corp de dulap, la interiorul căruia încape un coș de gunoi. Cu soluția Blum, pot încăpea mai multe coșuri și chiar ustensile.

 +4
Profită de orice spațiu de depozitare al bucătăriei!Blum.com/ro
  |  

BLUM propune două variante de soluții pentru dulapul de sub chiuvetă: extensia totală pentru dulapul îngust, respectiv extragerea în forma literei U pentru dulapul lat. Specialiștii BLUM au pornit de la premisa că obișnuim să deschidem dulapul de sub chiuvetă cam de 30 de ori pe zi, astfel că trebuie să asigure rezistență, dar și un plus de organizare a depozitării.

Ce-ar fi dacă în locul unui coș de gunoi, ai putea avea patru coșuri care să te ajute inclusiv la organizarea deșeurilor pe categorii de reciclare? Această opțiune o asigură ambele soluții BLUM – extensiile pentru dulap îngust, respectiv pentru dulap cu sertare.  Extensia este totală, facilitând procesul de golire a găleților de gunoi, iar înălțimea acestui accesoriu permite folosirea unor coșuri destul de înalte. +4 www.blum.com/ro +4 www.blum.com/ro

Un alt avantaj ține de modul de deschidere/închidere a acestui sertar. BLUM a prevăzut în acest caz sistemul SERVO-DRIVE care presupun o simplă atingere cu mâna sau cu genunchiul pentru ca sertarul să se deschidă sau închidă.

În varianta BLUM cu sertarul în formă de U, spațiul de sub chiuvetă este și mai bine valorificat. Sertarul cel mai de sus este decupat în jurul formei chiuvetei, și poate păstra la interior obiecte mărunte folosite de regulă în jurul chiuvetei: bureți, lavete, șervețele etc.

Ambele soluții BLUM pentru dulapul de sub chiuvetă asigură atât extragere totală, cât și compartimentare suplimentară, la cererea clientului: produsele ORGA-LINE și AMBIA-LINE; deschiderea electrică se face prin sistemul SERVO-DRIVE. +4 www.blum.com/ro

Cei interesați de aceste soluții moderne BLUM pentru bucătării minimaliste se pot adresa proiectanților BLUM pentru mai multe detalii și plănuirea proiectului.


Colecția Weave – mobilier din rogojină

Pornind de la ideea de împletitură din materiale absolut naturale, Ștefan Păvăluță, designer de produs, a creat piese de mobilier uluitoare prin simplitate și inovație. E vorba de colecția Weave, caracterizată prin folosirea unui material neobișnuit în industria mobilei: rogojina.

 +5
Imaginație și sustenabilitate/Romaniandesignweek.ro
  |  

Colecția Weave cuprinde un corp de depozitare, respectiv un paravan – amândouă celebrând nevoia de a folosi resursele naturale în modul cel mai responsabil cu putință. Două materiale au fost implicate în crearea obiectelor colecției Weave: lemn, respectiv rogojină. Structura paravanului și a corpurilor de depozitare sunt din lemn natural, iar pereții sunt creați din rogojină, sub forma unor ecrane care funcționează la fel ca și-n cazul în care sunt folosite pentru protecție în ferestre.

Paravanul Weave are trei ecrane ce se pot folosi desfășurate sau se pot închide, creând cu adevărat un mic spațiu intim pentru schimbat vestimentația. Cele două corpuri de depozitare Weave, unul conceput pe verticală, celălalt pe orizontală sub forma unei comode, au același mod de funcționare, ecranele fiind detașabile și pliabile.

Mai ales în cazul corpurilor pentru depozitare, ecranele de rogojină pot fi rulate până la nivelul de acces dorit și prinse acolo cu o clemă, permițând accesul la etajul pe care vrei să depozitezi obiecte.

Sursa de inspirație: casa tradițională românească dîn zona Deltei Dunării, cu acoperiș de stuf.  „Elementele din lemn pornesc ca stâlpi, se transformă în ecrane și se termină ca o placă decorativă, asemănătoare strâmtorii casei tradiționale. Este modular, detașabil și pliabil. Se poate realiza în diverse finisaje (naturale, vopsite, periat), dar și în diferite tipuri de esențe de lemn.” – se arată pe site-ul Romanian Design Week.

Colecția Weave este un proiect la care și-au adus contribuția mai mulți actori ai domeniului de creație interioară: Ștefan Păvăluță (designer de obiect), Florica Arion (creator panouri de rogojină), Atelier Vast (execuție).

 +5 www.romaniandesignweek.ro +5 www.romaniandesignweek.ro +5 www.romaniandesignweek.ro +5 www.romaniandesignweek.ro


Fly Box – soluția pentru dulapurile de colț

Dulapurile de colț din bucătărie sunt pe cât de nelipsite, pe atât de greu accesibile. Ne trebuie pentru a valorifica la maximum spațiul bucătăriei, dar când vine vorba de a pune sau scoate veselă la interiorul lui, lucrurile se complică.

 +3
Sistemul extractibil Fly Box a fost răsplătit cu premiul The Best of the Best în cadrul Interzum Award 2019/Cressent.ro
  |  

Compania italiană Vibo propune o soluție inedit de simplă. Decât să te apleci și aproape să intri cu totul în dulap pentru a ajunge la farfuriile plasate cel mai în spate, nu mai bine ies singure farfuriile din dulap? Această soluție constă într-un sistem extractibil, denumit sugestiv Fly Box. Folosindu-l, întregul interior al dulapului de colț din bucătărie îți vine la îndemână, printr-o simplă tragere de mâner. +3 www.cressent.ro +3 www.cressent.ro

Fly Box a fost creat pe două niveluri, fiind dotat cu patru coșuri metalice rezistente în care să poți așeza tot ce ai nevoie; un astfel de coș poate susține o greutate de până la 25 kg. La interior, cele patru coșuri, două sus și două jos, se așază în forma literei L, umplând colțul, iar la momentul extragerii, cele patru coșuri sunt disponibile unul în spatele celuilalt, asigurând acces deplin și foarte simplu. Un avantaj al acestor coșuri este faptul că permit păstrarea unei ordini totale la interiorul dulapului de colț al bucătăriei.

Elementul cel mai interesant al sistemului Fly Box de la Vibo Italia ține de faptul că numai una dintre ușile de colț ale dulapului este folosită – cea pe care sunt extrase cele patru coșuri. Cealaltă ușă rămâne închisă, nefiind necesară deschiderea ei.

În România, sistemul Fly Box by Vibo Italia este disponibil prin Cressent; reprezentații Cressent asigură consultanță în alegerea celui mai bun sistem extractibil, având în ofertă mai multe produse derivate din gama Fly by Vibo Italia.


Transformă mobila veche în mobilă de vis

Nu ai ce face cu mobila veche? Vrei mobilă plină de culoare și rezistentă? Îți dorești să investești puțin în mobilă, dar cu rezultate mari? Stilul shabby chic este răspunsul la toate aceste întrebări. În Craiova stilul shabby chic este povestea unui atelier tare simpatic.

 +6
O afacere simpatică în Craiova/Shabbychic.ro
  |  

Explozie de culoare, combinații cromatice pline de viață și care tihnesc ochiul, piese de mobilier cu rol funcțional dar și nespus de decorativ – pe scurt, despre asta este atelierul Mobila Shabby Chic din Craiova. Înființat de Elvira, o fană a acestui stil, permite clienților să achiziționeze mobilă personalizată în mai multe feluri.

Cu mobila clientului. Dacă ai mobilă veche acasă, și cei mai mulți dintre noi avem, poți apela la atelierul Elvirei pentru transformare. Trimiți poze cu mobilierul, alegi un stil care să-ți placă - shabby chic, rustic sau vintage, alegi și culorile, iar Elvira îți va propune modelul care să corespundă așteptărilor tale. Mobilierul poate fi ridicat chiar de reprezentanții atelierului de la domiciliul clientului, pentru cei din Craiova. +6 www.shabbychic.ro

Cu mobilă netransformată disponibilă la atelier. În atelierul Elvirei găsești multă mobilă veche, second hand care-și așteaptă transformarea. Alegi piesa de mobilier care-ți place cel mai mult și îi comunici Elvirei stilul în care ai vrea să arate, eventual și paleta cromatică dacă ții să fie o anumită culoare. +6 www.shabbychic.ro

În atelierul Mobilă Shabby Chic din Craiova mai există o posibilitate: în cazul în care nu ai mobilă veche și nici nu găsești în atelierul Elvirei ceea ce cauți, îi poți trimite Elvirei ceea ce cauți și poți chiar trimite și câteva poze inspirate de pe net cu mobila visată. Elvira va căuta la furnizorii de mobilă veche exact ceea ce îți trebuie, apoi îți va propune un stil de transformare. +6 www.shabbychic.ro

Dacă toate acestea ți se par complicate, poți efectiv să vizitezi magazinul online al atelierului Mobilă Shabby Chic și să cumperi direct de acolo o piesă gata transformată. Prețurile sunt accesibile, iar mobilierul este de tip vechi, curățat și transformat cu ajutorul culorii și finisajelor în piese de revistă.

Mobila Shabby Chic – cum se face
Procesul de transformare este denumit upcycling și se regăsește printre metodele cele mai sustenabile pentru reintegrarea în folosință a unor piese de mobilier vechi, de altfel de calitate. Mobila este recondiționată, apoi vopsită cu un tip de vopsea specific stilurilor shabby chic, retro, rustic – Chalk Paint sau  vopsea calcaroasă. Se aplică cam trei straturi de vopsea, apoi piesa de mobilier este șmirgheluită; ultima etapă este aplicarea unui strat de lac sau ceară, în funcție de stilul ales de client. De menționat că în atelierul Elvirei, toate piesele de mobilier sunt transformate manual. Pentru personalizare maximă, se aplică chiar mici imperfecțiuni precum șlefuiri, pete de culoare sau finisaj patina timpului.

„Pentru mine o casă care îți dă căldură sufletească are un mobilier cu un aspect unic și cu personalitate, nu doar cu linii drepte, aspect lucios și fără caracter”, se arată pe site-ul Mobila Shabby Chic. +6 www.shabbychic.ro +6 www.shabbychic.ro


Barocco – o colecție verde pentru living

Pentru cei care nu se pot adapta stilului minimalist, dar nici nu își doresc în living mobilier ultraclasic, există posibilitatea de a alege o soluție de compromis de la Moldwood. Și anume un set de mobilier creat în stil baroc, dar într-o culoare absolut modernă.

 +5
Set clasic în nuanță modernă, de la Moldwood.
  |  

E vorba de colecția Barocco de la Moldwood, o colecție sofisticată pentru living, disponibilă atât în varianta de serie, dar și într-o variantă personalizată, pe comandă specială, la cererea clientului. Colecția Barocco se compune din mai multe corpuri pentru depozitare, plus un set de masă cu scaune dining.

O vitrină clasică, cu design și decorații de inspirație barocă, este soluția perfectă pentru un living în care vesela trebuie expusă, nu doar folosită. Vitrina e compusă dintr-un corp cu uși din lemn și o vitrină cu polițe, închisă cu uși de sticlă. Moldwood are pentru această piesă și o variantă ceva mai tradițională, adică o vitrină cu uși transparente de sus până jos. +5 www.moldwood.ro +5 www.moldwood.ro

Comoda Barocco reprezintă a doua piesă cu rol de depozitare a colecției de la Moldwood, fiind o piesă de mobilier masiv, din lemn masiv, decorată cu încrustații realizate manual. Are designul unei console, dar funcție de depozitare și se potrivește de minune pe unul dintre pereții cei mai înguști ai livingului. +5 www.moldwood.ro

Setul de masă și scaune Barocco merită centrul încăperii, atât prin stilul de inspirație barocă, cât mai ales prin culoarea verde, chiar neobișnuită pentru astfel de piese. Masa este una extensibilă, având dimensiuni de 250cm în varianta de maximă deschidere. Scaunele tapițate reprezintă o curajoasă combinație cromatică între lemn vopsit și tapițerie cu motive florale, toate fiind în tonuri mai deschise sau închise de verde pal. Se păstrează ornamentele decorative în stil baroc, sub forma picioarelor de leu și a marginilor rotunjite. +5 www.moldwood.ro

Despre Moldwood
Moldwood este reprezentanța în România a fabricii de mobilă ErgoLemn din Republica Moldova, înființată cu 20 de ani în urmă. Sunt specializați în mobilă clasică din lemn masiv și mobilă tapițată, sursa de inspirație fiind mobilierul italienesc. Oricare dintre colecțiile Moldwood se pot personaliza la nivelul culorii, materialelor, accesoriilor decorative lucrate manual.