Josip Gotler creează mobilă ca-n desene animate

Josip Gotler are o poveste fascinantă. De meserie este IT-ist, dar pasiunea lui a fost dintotdeauna tâmplăria. A meșterit de plăcere, sub formă de hobby până ce a ajuns la concluzia că poate transforma totul într-o profesie.

 +4
Un croat transformă în realitate piese de mobilier care par de jucărie/Josipgotler.com
  |  

Și Josip Gotler a demisionat de la compania de IT în care lucra și și-a deschis propriul studio de design. Piesa care l-a făcut celebru: Accordion Bond, un mic dulăpior din cale afară de vesel și cu un design de nu-ți vine să crezi că e piesă de mobilier, nu un simplu desen pe hârtie. Accordion Bond s-a inspirat din forma acordeonului pe care a și transpus-o in partea de mijloc. Dulăpiorul are forma unei comode ale cărei capete încep să se distanțeze unul de altul, alungindu-se pe cât posibil, sub forma unei burți de acordeon.

Culmea e că Accordion Bond este un dulăpior perfect funcțional. Cele două dulăpioare se deschid cu ușițe și au suficientă adâncime cât să fie folosite pentru cărți sau haine, poate jucării, iar partea din centru, sub forma acordeonului, reprezintă de fapt un sertar foarte mare în care iarăși se poate depozita aproape orice. „E o piesă dificilă, compusă din numeroase elemente și fiecare trebuie numerotat pentru ca la montare să iasă totul așa cum trebuie”, a explicat designerul Josip Gotler. +4 www.josipgotler.com

Josip Gotler recunoaște că rezultatul îl încântă, mai ales că Accordion Bond a devenit produs de serie, dar munca a fost una dificilă. Ca material s-a ales placajul din mesteacăn, de cea mai bună calitate, suficient de rezistent și pliabil în același timp.  +4 www.josipgotler.com +4 www.josipgotler.com

Dulăpiorul Accordion Bond e doar prima dintre piesele de tip desene animate create în studioul lui Josip Gotler. Restul sunt la fel de nebune și vesele.


Dressingul – soluții pentru compartimentare

În mod ideal, dressing-ul se împarte în două zone distincte – spațiul ei, respectiv spațiul lui! Nevoile de depozitare sunt aceleași la nivel de piese vestimentare, doar nevoia de spațiu diferă în funcție de gen: mai mult spațiu pentru hainele ei decât pentru hainele lui.

 +5
Cât de spațios poate fi un dressing? Depinde de accesoriile adăugate/Prodesignart.ro
  |  

Un mare aliat al dressingului, atât pentru spațiul ei, cât și pentru spațiul lui îl reprezintă umerașele! Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Trebuie să existe bare de umerașe pe mai multe niveluri. Nicio haină, oricât de lungă, nu ocupă întreaga înălțime a corpului de dulap, deci e bine să avem două bare pentru același corp, una sus de tot, a doua, la nivelul mâinilor. O soluție practică sunt inserturile cu bare de umeraș, care nu doar că amplifică compartimentarea creând spații în plus, dar vin la pachet și cu bare metalice pe care se atârnă umerașele. Recomandare: barele telescopice! Se găsesc într-o varietate bogată pe piața românească și au marele avantaj de a se potrivi la dimensiuni oricât de atipice ale dulapului.  +5 www.jysk.com +5 www.mobira.ro

Polițe sau sertare?
Polițele sau rafturile au mare avantaj că permit accesul cel mai rapid la haine; sunt și un bun element de compartimentare a dulapurilor, împărțind spațiul în cât de multe niveluri e nevoie. Există și soluția suportului telescopic pentru dressing, dotat și cu bare de umerașe, și cu polițe adânci. Pe de altă parte, ceva mai practice și spațioase sunt sertarele, în care se păstrează lenjeria intimă, bijuteriile, eșarfele, cravatele și piesele de marochinărie.

 +5 www.maxdeco.ro +5 www.studionline.roSertarele pot fi integrate dressing-ului de azi sub forma unui dulăpior cu sertare, care se găsesc de cumpărat la multe dintre magazinele de mobilier. O propunere îndrăzneață: sertar cu masă de călcat încorporată!

 


SPÄNST - Moda străzii și sporturile urbane ajung la IKEA

IKEA se lansează în lumea sporturilor, mai bine zis, a iubitorilor de sport. Cea mai nouă colecție a acestui brand este una limitată și se adresează oamenilor cu un stil de viață activ. Colecția se numește SPÄNST și e dedicată depozitării echipamentului sportiv.

 +3
Colecția SPÄNST de la IKEA e dedicată echipamentului sportiv și modului de depozitare
  |  

Creată în colaborare cu designerul Chris Stamp, creator de modă și director de creație al atelierului Stampd din LA, SPÄNST îți arată ce înseamnă să îți organizezi și să îți expui obiectele cele mai de preț. Așa încât această colecție este un mod prin care să îți dezvălui stilul de viață, să îl expui cu același spirit artistic și mândrie între patru pereți, așa cum faci și în exteriorul lor.
 +3 www.IKEA.ro
„Ideea din spatele colecției pentru IKEA a fost să ne reimaginăm felul în care un consumator mai tânăr, cu o conștiință estetică, își organizează garderoba și accesoriile acasă,” spune Chris despre colecție.
 +3 www.IKEA.ro
Colecția SPÄNST de la IKEA transferă textura materialelor sportive în medii diferite, între piese vestimentare basic și mobilier. Colecția include obiecte de depozitare statement, inspirate de betonul orașelor, natură și forme organice, precum o cutie de pantofi transparentă (99 lei), un suport de haine (599 lei) și un dulap din mesh (799 lei). Mai mult, SPÄNST aduce și câteva produse noi, poate neașteptate – tricouri, șepci și hanorace (de la 19,9 lei, la 79,9 lei), primul skateboard IKEA (299 lei) și un coș de baschet (149 lei). Aceste produse exclusive vin în stocuri foarte limitate, de câteva produse.


Atelier Ciprian Manda: dulapul care înlocuiește dressingul

Pentru cei ce stau în case lipsite de suprafețe generoase, să ai un dressing pare un ideal de împlinit doar dacă te muți într-o altă locuință. Și totuși nu e chiar așa. Industria de mobilier caută soluții practice în această privință. Spre exemplu, Atelierul Ciprian Manda.

 +5
Soluții românești pentru probleme internaționale, precum lipsa spațiului/Foto: Veronica Gegea
  |  

Cunoscut pentru creațiile sale originale și calitatea materialelor cu care lucrează, Ciprian Manda lansează la sfârșitul acestui an o piesă de mobilier special pentru cei ce nu au acasă spațiu de dressing. Este vorba despre un dulap impozant, și care totuși nu ocupă mai mult spațiu decât orice alt dulap de dormitor, dar la interior are toate modalitățile de depozitare specifice unui dressign la scară reală.

 +5 Veronica Gegea
Dulapul de la Atelier Ciprian Manda este executat din lemn masiv de frasin, iar designul este unul inovator, dar în armonie cu materialul de lucru. Foarte special este conturul acestui dulap – plin de discreție, efect datorat faptului că fronturile sunt retrase, iar muchia este bizotată. Dulapul este înălțat pe picioare ceea ce permite să faci curățenie sub el oricând, fără a-l împinge sau muta din loc.


La interior, dulapul lui Ciprian Manda este dotat cu toate felurile de depozitare specifice unui dressing: în partea superioară există trei uși înalte, adăpostind un dulap cu bară metalică pentru hainele agățate pe umeraș, plus un dulap cu polițe pentru haine de împachetat. În partea inferioară, dulapul lui Ciprian Manda dispune de două sertare cu despărțitoare foarte practice încorporate, ceea ce înseamnă depozitarea pe categorii a obiectelor de lenjerie intimă.
Sertarele au fost prevăzute cu glisiere Blum Movento, cu Syncron, iar balamalele aruncătoare sunt prevăzute cu mecanism integrat Soft Close și Self Close.
Dimensiuni dulapului Atelier Ciprian Manda: 1200x580x2300mm.

 +5 Veronica Gegea

 +5 Veronica Gegea

 +5 Veronica Gegea

 


International Service: multifuncționalitate Alphabox

Sistemul de sertare Alphabox de ultimă generație,  prin designul  minimal si o funcționalitate perfectă, oferă acele soluții mult căutate și necesare unei industrii creative precum cea a mobilei. Alpahbox asigură un confort deosebit prin cele trei funcții ale sale: soft close, push-open și soft close cu push – open.
 

Alphabox de la International Service: discret, eficient, funcțional
  |  

Sistemul Alphabox este disponibil în România prin International Service și poate fi caracterizat pe scurt drept o inovație la nivel de multifuncționalitate.


 Calități:
-          Funcționalitate desăvârșită:
·  Tehnologia avansată a sertarului Alphabox îngăduie folosirea concomitentă a celor două funcții ale sale, adică  push-open și soft closing
·  Capacitatea mare de încărcare și o sincronizare ideală a rulării permit deschiderea sertarului cu un simplu gest și asigură o închidere complet silențioasă
-          Ușurință în utilizare și reglare:
· Noua generație Alphabox propune atât producătorilor de mobilă cât și utilizatorilor finali o utilă simplitate în asamblare: nu sunt necesare instrumente/aparate pentru montajul părții frontale a sertarului
· Alphaboxul poate fi customizat fără a fi necesară achiziționarea altor părți conectoare


 Specificații tehnice:
·         Design neted pentru maximum de spațiu la interiorul sertarului
·         Dimensiuni sertar de la 270 până la 600 mm
·         O nouă culoare - antracit
·         O mișcare perfectă, realizată prin sincronizarea rulării
·         Reglaj 3D  al frontului printr-un acces facil din interiorul sertarului