Dizainăr: decorațiuni de casă inedite

Ca să începem săptămâna de lucru în forță, avem nevoie de o sursă de inspirație. Am găsit-o la Dizainăr, magazin ce comercializează produse de design realizate în România. Și am ales pentru voi trei obiecte absolut speciale.

 +4
Accesoriile sunt cele care dau casei personalitate / Dizainar.ro
  |  

Cele trei produse de design sunt create de artiști din România, au prețuri accesibile, sunt foarte decorative, dar în egală măsură sunt și practice. Le găsiți în magazinul Dizainăr.
1.    Tapet de perete cu model etnic. Autocolantul denumit Brâu oltenesc costă 60 de lei și personalizează spațiul casei. Se lipește foarte ușor pe perete și este disponibil într-o singură culoare: negru. Modelul broderiei provine din zona Olteniei și a fost preluat și prelucrat de pe cusătura specifică iilor din Dolj. Dimensiuni: 120x14cm. Autor: Cai verzi pe pereți.

 +4 www.dizainar.ro Autocolant perete Brâu oltenesc
2.    Braille este un model de ceas de perete a cărui denumire duce cu gândul la alfabetul nevăzătorilor. Aici este o metaforă. Cifrele ceasului sunt realizate din puncte în relief, menite să amintească tuturor că timpul nu se vede, dar curge. Costă 354 lei și este creat din aluminiu lăcuit și plastic. Autor: arhiDOT Design.

 +4 www.dizainar.ro Ceas Braille
3.    Hydra face parte din categoria corpurilor de iluminat, dar parcă principala sa funcție este una decorativă. Această lampă are ca sursă de inspirație șarpele, turnat în sticlă și fier. Elementul de sticlă descrie forma lacrimii, iar întreaga creație odihnește pe un binemeritat postament de lemn. Funcționează cu becuri led ce dau o lumină caldă, de atmosferă intimă.  Lampa Hydra costă 1098 lei, iar autorul este Shuman&Designers.

 +4 www.dizainar.ro Lampă Hydra


Din România: mobilă GALBENĂ

Pentru că avem cu toții nevoie de lucruri frumoase și mobilă în casă, ne-am gândit să le combinăm. Adică, mobilă frumoasă. Am ales pentru voi piese de mobilier disponibile în România, la prețuri accesibile, care să contribuie la starea bună a fiecăruia.

 +5
Culoarea galbenă poate fi folosită acasă, sub formă de mobilier practic
  |  

Culoarea verii este galbenul! O culoare caldă, solară, dătătoare de energie. Am scotocit prin showroom-urile românești și am ales piese cu diferite funcții, pentru mai multe încăperi ale casei.


Setul Artisan de Maison cuprinde o comodă cu sertare pentru dormitor și o consolă ideală pentru zona de hol a casei. Ambele piese sunt din lemn masiv, bucurându-se de un design cu accente minimaliste. Comoda are pictate flori de măceș, ceea ce contribuie mai mult la aspectul de sărbătoare a vieții. Culoarea galbenă este într-o nuanță intensă, tare, ce aduce locuinței un aer estival, reconfortant.

 +5 www.artisandemaison.ro Comoda pictată

 +5 www.artisandemaison.ro Consolă pentru un hol luminos
Szel-Mob abia a lansat un set de mobilier de baie, compus din mască de chiuvetă cu rafturi la vedere și dulap depozitare, în același stil rustic, provensal. Culoarea galbenă a acestui set este o alegere îndrăzneață, surprinzătoare pentru publicul din România, cu atât mai mult cu cât vorbim despre mobilă pentru baie. Dar este garantul unui design interior pe cât de original, pe atât de primitor.

 +5 MagMob Mobila de baie în culoarea galbenă e altceva!
Echipa Idezio propune folosirea culorii galbene în bucătăria sau zona de dining, scoțând pe piață o bibliotecă modulară ale cărei rafturi sub formă de cuburi cu rol de depozitare creează un efect cromatic foarte reușit, printr-un contrast de galben, roșu, negru și crem pătat.

 +5 www.magmob.ro Bibliotecă modulară de la Idezio
Toate cele trei exemple de piese de mobilă în culoare galbenă sunt disponibile în România, prin cei trei producători autohtoni – un prilej în plus pentru a da casei un aer estival!


Top 3 piese de mobilă în culoarea anului 2017

Greenery este culoarea anului 2017, conform Institutului Pantone. Degajă nevoia de libertate, dorința de întoarcere la origini și celebrarea mediului înconjurător. Producătorii de mobilă din România s-au conformat.

 +4
Mobilă românească, în ton cu trendurile cromatice - Greenery
  |  

Regallis este unul dintre producătorii români de mobilă care parcă au anticipat culoarea anului încă din septembrie 2016. Ei au lansat în cadrul BIFE-SIM un set de piese de mobilă clasică, de artă, într-o variantă neașteptată – cu o tapițerie vopsită în cea mai puternică nuanță greenery. Dincolo de combinația dintre culoarea foarte modernă, cu accente minimaliste, și ornamentele sculpturale ale acestui set de fotolii și canapea, noutatea rămâne absolută și binevenită.

 +4 MagMob Set Regallis


În ce privește mobilierul tip outdoor, culoarea Greenery este asumată de echipa Metal Creativ, printr-un set de masă și bănci metalice, cu blaturi din lemn masiv, vopsite în verde. Și acest set poate fi considerat inovator, îndrăzneț, neașteptat prin prisma cromaticii. Setul se cheamă Saxofon și datorită culorii vibrante e imposibil de trecut cu vederea.

 +4 MagMob Metal Creativ, set Saxofon


Mobila Dalin este, de asemeni, în trend, cu o interpretare ultramodernă a fotoliului Jilț, lansat anul trecut la BIFE-SIM. Acesta a fost adaptat anului 2017, printr-o tapițerie în culoarea verde electrizant, respectând însă și detaliile de broderie originale. Fotoliul este nespus de confortabil, asigurând și intimitate. Se potrivește spațiilor indoor, atât locuințelor private, cât și birourilor cu mulți angajați, într-o zonă destinată pauzelor creative.

 +4 MagMob Mobila Dalin, fotoliul Jilț


Vom continua zilele viitoare să vă prezentăm mobilă românească, creată în cele mai îndrăznețe și moderne combinații cromatice.


Rulouri de geam GENIALE

Vă prezentăm un gen de business pe care l-am vrea și în România – o idee genială, pornind de la surse clasice de inspirație și materiale accesibile. Rulourile comercializate de o echipă de designeri din Ucraina sunt senzaționale.

 +5
 MagMob
Senzație de deplin întuneric ziua, în amiaza mare
  |  

HoleRoll se cheamă aceste rulouri de fereastră care sunt din cale afară de simple – și totuși efectul este de poveste. Rulourile sunt realizate cu modele obținute prin perforare și care creează o ambianță de poveste, indiferent că înfățișează cerul înstelat sau peisaje urbane din locuri celebre ale lumii occidentale.


Ruloul HoleRoll are calitățile unui rulou de apărare împotriva căldurii, prafului și luminii, astfel că poate fi folosit în loc de draperie sau jaluzea în orice moment al zilei. Cei ce doresc să se bucure de un somn de după-amiază perfect pot folosi HoleRoll și vedea chiar... cerul înstelat al nopții. Materialul pentru rulou este importat din Germania, iar modelele sunt aplicate în atelierul echipei de designeri din Ucraina.


Desigur că nu vom ajunge să cumpărăm de la ei, dar ideea este impresionantă. Peisajele realizate prin perforare pot fi personalizate cu modelul clientului. Avantajele unei astfel de invenții – crearea unei atmosfere de poveste, pătrunderea luminii în cameră într-un mod fermecător, deloc deranjant pentru cei ce doresc să se odihnească ziua precum noaptea.

 +5 www.holeroll.com Rulouri cu peisaje realizate prin perforare

 +5 www.holeroll.com Modelele standard au peisaje ce redau arhitectura New York-ului și a Londrei, dar se pot personaliza prin comandă

 +5 www.holeroll.com Materialele sunt de import, in Germania

 +5 www.holeroll.com Cerul înstelat, ziua în amiaza mare


Led Lamp: o lampă aparte

Victor Castanera este un designer din Spania care transmite prin creațiile sale tot soiul de mesaje filosofice. Am ales să vă prezentăm una dintre cele mai recente invenții ale sale: o lampă pe cât de fragilă, pe atât de... stabilă.

 +3
 MagMob
Led Lamp, by Victor Castanera
  |  

Lampa Led a fost creată de Victor Castanera pentru brandul suedez Oblure, deci putem fi siguri că este un produs pe cât de inovator ca design, pe atât de simplu ca funcționalitate și concept. Materialele sunt dintre cele mai naturale – marmură și metal. Mesajul ei se referă la fragilitatea existenței umane - pe cât de concretă și aparent stabilă ne-ar fi viața, în realitate suntem din cale afară de fragili - putem oricând să ne prăbușim și dezintegrăm.

 +3 www.victorcastanera.com Led Lamp, în deplin echilibru

 +3 www.victorcastanera.com Led Lamp - design și funcționalitate
Aparent, Led Lamp este un corp de iluminat cu rol de obiect extrem de decorativ, lăsând impresia unui produs fragil în sensul unei aparente lipse de echilibru. Formată din mai multe sfere între care fac echilibristică bucăți dreptunghiulare de marmură, Led Lamp pare gata să se prăbușească din clipă în clipă. Și totuși, nu. Lampa este incredibil de stabilă. Lumina este asigurată cu ajutorul unor led-uri făcute pe comandă de Victor Castenera, iar echilibru constă într-un mic secret invizibil – sferele luminoase sunt fixate în vârf și la bază de cele două componente din marmură, geometrice, ale corpului de iluminat. Sună complicat, dar este exact invers.