logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Dobrea Wood– artă din lemn

Inspirat de pasiunea și cunoștințele bunicului în arta tâmplăriei, un bucureștean și-a convins familia să deschidă un studio în cadrul căruia să realizeze mobilier din lemn masiv, cu un design original. Așa se face că Alex este omul din spatele brandului Dobrea Wood, soția sa fotografiază fiecare piesă de mobilier, iar copiii testează mobila pentru a fi siguri că rezistă indiferent de năstrușnicii.

Dobrea Wood– artă din lemn
Andreea Chiru  |  19 Iunie 2024

Dobrea Wood a început să funcționeze mai întâi ca producător de platouri de lemn și polițe de perete, iar de-a lungul anilor a evoluat până la realizarea unei întregi colecții de mobilă pentru living și bucătărie. În cadrul Romanian Design Week, brandul a fost prezent printre participanții la expoziția KDC București, organizată de Kronospan.

Piesele de mobilier Dobrea Wood
… au un ceva al lor, un stil recognoscibil, indiferent că e vorba despre o comodă, o masă ori un scăunel pentru cei mici. Toate se lucrează din lemn de stejar, iar uleiurile folosite ca finisaj sunt naturale, prietenoase cu natura și omul.

Comoda Basil se vinde în două variante, cu blat de marmură fie alb, fie negru, fiind un model de înălțime joasă, dar lung și spațios la interior. Modul de închidere a ușilor diferă de asemenea – fie cu butoni, fie cu fante discrete – iar spațiul de depozitare este organizat cu ajutorul polițelor. Un detaliu special este modul în care fronturile acestei comode au fost sculptate în relief, dând impresia unor nervuri care te fac să întinzi mâna pentru a le atinge.

dobreawood.ro

Biroul Terra a fost conceput în anii pandemiei, din nevoia de a lucra de acasă și chiar reprezintă o soluție exclusiv de home office. Fabricat 100% din lemn de stejar, pare un model inspirat de fragilitatea mediului înconjurător – de fapt, este creat în stil ultraminimalist, cu un blat de lucru încăpător, două sertare pentru păstrarea curățeniei și mai multe așa-zise stinghii cu rol de picioare și de elemente de stabilitate deplină.

dobreawood.ro

Scăuneci reprezintă un model de scaun jucăuș, aparent pentru uzul celor mici, dar poate fi folosit cu încredere de oameni cu greutate de până la 100 kg. Are designul unei piese vesele, efect realizat prin combinația de linii drepte și elemente rotunjite. Evident, materialul este stejar, iar finisajul, pe bază de uleiuri naturale.

dobreawood.ro
dobreawood.ro

„Fiecare piesă este creată cu pasiune pentru frumos iar în fiecare zi meșteșugim metode de a îmbina mobilierul din lemn masiv pentru a rezista generații.” – este mesajul Dobrea Wood.

Publicitate
Publicitate