logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Arami – atelier de mic mobilier din… vechituri

Uneori, mai ales când ești relativ la început de drum, povestea din spatele unei piese de mobilier este la fel de importantă precum piesa în sine. Este și cazul atelierului Arami, din inima Transilvaniei, pe care îl conduc doi frați pasionați de lemn și lucruri vechi. Totul a început în beciul casei și încet-încet s-a transformat într-un atelier de piese realizate pe principiul upcyclingului.

Arami – atelier de mic mobilier din… vechituri
binary comment
Andreea Chiru  |  18 Iunie 2024

Misiunea atelierului Arami este clară: o lume mai sănătoasă pornind de la lucrurile cu care ne înconjurăm – mobilier, în primul rând. Afacerea a pornit dintr-o pasiune pentru recuperarea lemnului. Cei doi frați din spatele Arami, adică Răzvan și Adrian Andreica, au încropit în anul 2018 un mic atelier de lemn într-un beci din centrul Clujului, și s-au pus pe treabă, experimentând diverse metode de lucru, finisaje și recuperare, dar și combinații iscusite menite să transforme o veche bucată de lemn cu defecte într-un obiect trainic pentru casă. Doi ani mai târziu, aveau deja cu ce să iasă pe piață și acesta a fost momentul înființării atelierului Arami.

„Suntem pasionați de lemn cu defecte, metal și vechituri pe care le transformăm și le dăm o nouă viață, pentru iubitorii de produse trainice românești meșterite manual.”, este confesiunea celor doi pe propriul site. Pe lângă alegerea bucăților de lemn, un pas important în procesul de recuperare este șlefuirea, urmată de turnarea de rășină cu rol de curățare și de umplere a crăpăturilor. Urmează ceruirea cu uleiuri naturale și apoi lemnul este lăsat câteva săptămâni pentru a vedea cum se comportă în urma acestor proceduri.

Produsele Arami în sine nu sunt foarte variate, dar sunt numeroase. Cele mai simple sunt platourile de lemn pentru servirea bucatelor, platouri denumite „dog” de cei doi frați. Se execută în cele mai creative modele și mărimi posibile, rezultând produse cu design original transilvănean, de pe care ți-e și drag să mănânci. Pe lângă acestea, la Arami se regăsesc spre vânzare și diverse modele de măsuțe în stil rustic, purtând patina timpului și detalii ornamentale unicat rezultate din folosirea creativă a defectelor lemnului.

arami.ro
arami.ro
arami.ro
arami.ro
arami.ro

Cum se pot cumpăra produsele Arami?
Sunt două variante: fie se cumpără online de pe site-ul atelierului și atunci comanda este livrată în câteva zile lucrătoare, fie se alege varianta de mobilier/produs pe comandă, și atunci livrarea durează până la cinci săptămâni.

Publicitate
Publicitate