Buy Back – cum scapi de salteaua veche

Una dintre cele mai mari probleme ale românilor care-și schimbă mobila este modul de a scăpa de mobilierul vechi. Unde să-l arunce, cui să-l dea, unde să-l ducă? Problema e valabilă și în cazul saltelei pe care vrei s-o înlocuiești.

 +5
Tu cum scapi de salteaua veche?/Saltelecluj.ro
  |  

Din fericire, câteva – nu multe! – magazine care comercializează saltele sunt dispuse să ofere și un serviciu de buy back, pe scurt de ridicare a saltelei vechi. Evident, fiecare dintre aceste magazine pune propriile condiții!

IKEA practică una dintre cele mai profitabile (pentru clienți) politici de debarasare a vechii saltele. Atâta vreme cât cumperi de la IKEA salteaua cea nouă, ai posibilitatea de a lăsa la IKEA salteaua veche, care nu-ți mai trebuie. Condiția este ca la achiziționarea noii saltele să optezi pentru serviciul de livrare la domiciliu, altfel nu se poate. Pe lângă asta, ai de plătit o taxă, zicem noi modică: 29 de lei, indiferent de dimensiunea sau starea saltelei de care vrei să scapi. +5 www.IKEA.ro

Un alt magazin care te scapă de salteaua veche se găsește în Cluj. E vorba despre SalteleCluj.ro, unde condițiile sunt aceleași: achiziționarea unei saltele din acest magazin. La cerere, clienții pot beneficia de serviciul de buy back, scăpând astfel elegant de vechea saltea. Nu este însă clar ce taxe se percep pentru acest serviciu. Saltelele noi sunt însă de calitate italiană, produse după o „rețetă” italiană de fabrica Materflex din Arad. +5 www.saltelecluj.ro

Salterra are un serviciu special creat pentru ridicarea saltelei vechi. Apare foarte clar indicat pe site-ul magazinului, cu toate detaliile la vedere. Serviciul de ridicare a vechii saltele este disponibil exclusiv pentru clienții Salterra – nu trebuie neapărat să cumperi o saltea de la Salterra, poți cumpăra un alt produs. Dar serviciul vine cu o taxă care variază în funcție de regiunea în care locuiește clientul: pentru cei din București și Ilfov, costul ridicării și reciclării vechii saltele este de 135 de lei, pentru cei din alte zone, costul este de 200 de lei. +5 www.salterra.ro

Somproduct se numără de asemenea printre cei care pun la dispoziția clienților din România un astfel de serviciu, dar nu în mod curent, ci doar pe perioada unor campanii speciale.

 +5 www.somproduct.ro
În orice caz, este o inițiativă absolut necesară în situația în care tentația de a schimba salteaua, și nu numai, vine tot mai des. Dincolo de buget, întrebarea cum scapi de vechea saltea sau de mobila veche rămâne principalul impediment în calea reînnoirii mai dese a locuinței.


Paturi din fier forjat, realizate în România

Patul din fier forjat este cel mai rezistent în timp dintre toate felurile de pat. Așadar, pentru cei care doresc să lase generațiilor următoare o mostră de mobilă veșnică am realizat un articol cu modele de  pat din fier forjat, confecționate în țara noastră.

 +8
Paturile din fier forjat sunt cele mai rezistente/Favi.ro
  |  

Patul din fier forjat ca piesă de mobilier produsă în România se numără printre cele mai variate sub aspect de producători și modele. Se găsesc în mai multe culori și cel mai adesea se pot realiza pe comandă. Au cea mai îndelungată „speranță de viață” și cea mică șansă să se strice. Pot susține greutate mai multă decât un pat tapițat și, contrar așteptărilor, nu este deloc o mobilă masivă, greu de mutat/transportat.

E drept că patul din fier forjat este unul dintre modelele cele mai scumpe, în raport cu alte tipuri de pat, dar compensează prin calitate și durabilitate. Se potrivește locuințelor amenajate masculine, în special stil industrial și rustic, dar se adaptează cu ajutorul unei vopsele și interioarelor feminine, în stil shabby-chic, romantic sau vintage. Adesea, reprezintă chiar o alegere inspirată pentru camerele de copii mobilate în stil scandinav.
Iată câteva modele inedite:

Paturile din fier forjat confecționate de Aktdecor sunt disponibile în variante de design destul de variate, pornind de la cele mai simple, cu tăblie scundă, până la cele cu tăblii impunătoare și chiar cu baldachin. „Ne adresăm clienților care apreciază calitatea la un preţ competitiv, care caută piese de mobilier ce se pot regăsi în ambiente romantice, rustice, clasice sau moderne”, se arată pe site-ul producătorului. +8 www.aktdecor.ro +8 www.aktdecor.ro

Paturile din fier forjat de la Velvet Creative sunt ceva mai clasice, cu un design simplu și suplu, ușor de „strecurat” într-un dormitor deja amenajat în stil modern cu accente romantice. Aceste modele au tăblii destul de puțin ornamentate, ceea ce le conferă un aer cuminte. Există și modele ale căror cadre sunt o combinație estetică plăcută de fier forjat și lemn. +8 www.velvetcreative.info +8 www.velvetcreative.info +8 www.velvetcreative.info

Paturi din fier forjat lucrate cu multă imaginație și dragoste pentru detalii găsiți la Din Fier Forjat. Modelele sunt complicat ornamentate, transformând un simplu pat într-o adevărată piesă de mobilier pe cât de funcțională, pe atât de decorativă. Tăbliile create în modele cel mai adesea romantice fac inutilă chiar și prezența clasicelor tablouri de perete. Mesajul echipei este: „vă oferim posibilitatea de a vă dezvolta ideea de la zero la rezultatul final, punându-vă la dispoziție cunoștințele noastre și o experiență îndelungată!”. +8 www.dinfierforjat.ro +8 www.dinfierforjat.ro

Oferta este și mai bogată de atât. Există și producători de mobilă care recondiționează vechile paturi din fier forjat, dându-le o nouă viață. Despre ele, cu altă ocazie.


Patul Lovy – nu ai cum să nu-l iubești!

Dacă până acum v-am arătat paturi care mai de care mai confortabile, cochete și de calitate, astăzi vă arătăm un model de pat cu adevărat în stil modern. Denumit Lovy, acest pat creat de echipa Bonaldo reprezintă un pas înainte în industria de bedding.

 +5
Lovy, un pat cu adevărat contemporan/Bonaldo.it
  |  

Conceptul Lovy îi aparține designerului Sergio Bicego și a fost transpus atât în forma unui pat dublu, cât și a unei canapele. Specială la acest pat este tăblia, cu un asemenea design futurist încât realizează o combinație de pat și canapea. Tăblia are o formă ovală, fiind compusă din două elemente absolut distincte: partea stângă a tăbliei este înaltă, sugerând spătarul unui fotoliu de tip jilț, iar partea dreaptă este răsfrântă pe margine, amintind de brațele practice ale canapelelor pentru living. Oferă suficientă stabilitate încât să servească drept element de păstrare a revistelor/cărților, chiar a ceștii de cafea.

Patul Lovy de la Bonaldo este un pat pe picioare, și dotat cu margini libere. Este un pat tapițat, disponibil în mai multe variante de culoare și materiale textile. Mulțumită designului atât de special, Lovy se încadrează în genul paturile de amplasat undeva în centrul dormitorului, câtă vreme suprafața încăperii e suficient de generoasă.

Patul Lovy este disponibil și în România prin Delta Studio. +5 www.bonaldo.it +5 www.bonaldo.it +5 www.bonaldo.it +5 www.bonaldo.it


Avanta Furniture – un dormitor pentru frați

Mobila pentru copii devine din ce în ce mai spectaculoasă; de cele mai multe ori, dincolo de funcții și valorificarea spațiului, trebuie să spună o poveste, să sugereze o anume atmosferă. Iar modelul poveștilor inspirate de cărți sau seriale tv a cam trecut.

 +4
Cât mai puțin spațiu ocupat, cu maximum de loc pentru odihnă/AvantaFurniture.ro
  |  

Așa că vă prezentăm în continuare un model de dormitor pentru frați, deci mobilier corp pentru o cameră în care stau doi copii, nu unu. Am ales Avanta Furniture, grație designului contemporan și în același timp elegant, menit să transforme paturile frățiorilor (sau surioarelor) într-o piesă de mobilier plină de personalitate.

Twins de la Avanta Furniture este un model de pat pentru frați destul de neașteptat. Piesa de tip corp cuprinde nu doar două locuri de dormit, ci și o groază de spații de depozitare, ba chiar și un soi de noptieră cu rol de comodă. Cele două paturi sunt dispuse supraetajat, în forma literei L, ceea ce le face cu atât mai interesante. Modelul se execută pe comandă, iar nuanțele pot fi alese dintr-o gamă de 250 de culori. Materiale de lucru: lemn, MDF.

Din dormitorul Twins mai fac parte o vitrină cu uși din sticlă și sertare ce poate fi folosită atât ca bibliotecă sau chiar corp de depozitare a jucăriilor. Designul este unul clasic, care inspiră căldură, intimitate, veselie. Corpurile de depozitare sunt numeroase pentru modelul Twins, dormitorul fiind dotat și cu polițe la vedere, cât și cu un corp de depozitare suspendat cu spații și ascunse, și la vedere. Evident, nu putea lipsi o masă cu aspect de consolă, ușor de folosit fie ca masă de joacă, fie ca birou pentru temele de acasă.

 +4 www.avantafurniture.ro +4 www.avantafurniture.ro +4 www.avantafurniture.ro

Despre Avanta Furniture
Avanta Furniture este o companie producătoare de mobilă din lemn, înființată în 1992 în Republica Moldova. De circa doi ani, și-au deschis reprezentanță și în România. Execută mobilier pentru oricare dintre încăperile casei, asigurând servicii de măsurare, proiectare, execuție. În România îi găsiți în București, pe Bd. Ghencea 126-132.


Noptiere… tapițate!

Din nevoia de a face dormitorul o încăpere cât mai primitoare, cu atmosferă caldă, tot mai mulți producători de mobilă se axează pe mobilierul tapițat. În ultima vreme, nu doar patul poate fi tapițat, ci chiar și noptierele.

 +3
Mic mobilier creat pentru dormitoare moderne/Mobilalentsor.ro
  |  

Mobila Lent Sor este un atelier de mobilier la comandă din București, în al cărui portofoliu se regăsesc piese pentru living, bucătărie și dormitoare. Dormitoarele sunt exclusiv tapițate, iar colecțiile conțin toate elementele necesare acestei încăperi: pat, noptiere, banchetă și taburet.

Inclusiv noptierele sunt tapițate, în același tip de material textil și culoare precum patul și restul elementelor, ceea ce creează un aspect unitar, armonios. De la o colecție la alta, noptierele tapițate variază ca design, dimensiunile și designul fiind aceleași. Avantaje: personalizează dormitorul, completând patul în mod natural și transformându-l vizual într-o adevărată insulă de confort. Dezavantaje: curățarea nu este la fel de ușoară ca-n cazul noptierelor netapițate. +3 www.mobilalentsor.ro

Un alt element de mic mobilier care se potrivește perfect în această atmosferă creată de Mobila Lent Sor îl reprezintă taburetul decupat, al cărui design unic îl face aproape invizibil. De formă rotundă, taburetul tapițat este decupat în așa fel încât să se integreze perfect pe colțul patului, îmbrăcându-l, și dând impresia unei singure piese de mobilier. +3 www.mobilalentsor.ro
De asemenea, taburetele tapițate de la Mobila Lent Sor diferă cromatic în funcție de colecția de dormitoare din care fac parte.