logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Buy Back – cum scapi de salteaua veche

Una dintre cele mai mari probleme ale românilor care-și schimbă mobila este modul de a scăpa de mobilierul vechi. Unde să-l arunce, cui să-l dea, unde să-l ducă? Problema e valabilă și în cazul saltelei pe care vrei s-o înlocuiești.

saltele_saltelecluj-4829
Tu cum scapi de salteaua veche?/Saltelecluj.ro
Andreea Chiru  |  30 Decembrie 2019

Din fericire, câteva – nu multe! – magazine care comercializează saltele sunt dispuse să ofere și un serviciu de buy back, pe scurt de ridicare a saltelei vechi. Evident, fiecare dintre aceste magazine pune propriile condiții!

IKEA practică una dintre cele mai profitabile (pentru clienți) politici de debarasare a vechii saltele. Atâta vreme cât cumperi de la IKEA salteaua cea nouă, ai posibilitatea de a lăsa la IKEA salteaua veche, care nu-ți mai trebuie. Condiția este ca la achiziționarea noii saltele să optezi pentru serviciul de livrare la domiciliu, altfel nu se poate. Pe lângă asta, ai de plătit o taxă, zicem noi modică: 29 de lei, indiferent de dimensiunea sau starea saltelei de care vrei să scapi.

www.IKEA.ro

Un alt magazin care te scapă de salteaua veche se găsește în Cluj. E vorba despre SalteleCluj.ro, unde condițiile sunt aceleași: achiziționarea unei saltele din acest magazin. La cerere, clienții pot beneficia de serviciul de buy back, scăpând astfel elegant de vechea saltea. Nu este însă clar ce taxe se percep pentru acest serviciu. Saltelele noi sunt însă de calitate italiană, produse după o „rețetă” italiană de fabrica Materflex din Arad.

people, family and rest concept - happy child with parents sleeping in bed at home

Salterra are un serviciu special creat pentru ridicarea saltelei vechi. Apare foarte clar indicat pe site-ul magazinului, cu toate detaliile la vedere. Serviciul de ridicare a vechii saltele este disponibil exclusiv pentru clienții Salterra – nu trebuie neapărat să cumperi o saltea de la Salterra, poți cumpăra un alt produs. Dar serviciul vine cu o taxă care variază în funcție de regiunea în care locuiește clientul: pentru cei din București și Ilfov, costul ridicării și reciclării vechii saltele este de 135 de lei, pentru cei din alte zone, costul este de 200 de lei.

www.salterra.ro

Somproduct se numără de asemenea printre cei care pun la dispoziția clienților din România un astfel de serviciu, dar nu în mod curent, ci doar pe perioada unor campanii speciale.

www.somproduct.ro

În orice caz, este o inițiativă absolut necesară în situația în care tentația de a schimba salteaua, și nu numai, vine tot mai des. Dincolo de buget, întrebarea cum scapi de vechea saltea sau de mobila veche rămâne principalul impediment în calea reînnoirii mai dese a locuinței.

Publicitate
Publicitate