Fagure – mobilă hexagonală

Un strop de originalitate la final de an – un atelier denumit Beautywoodstore a conceput o colecție de mobilier cu rol de depozitare, inspirat din forma fagurelui de miere. Este vorba de mobilă modulară cu nenumărate opțiuni de personalizare.

 +6
O colecție cu rol de depozitare cochetă/Beautywoodstore.ro
  |  

Colecția Fagure cuprinde mobilier cu rol de depozitare, atât pentru living, cât și pentru dormitor. Biblioteca Fagure este cea mai complexă piesă a colecției, constând din mai multe module aranjate în felurite moduri. Fiind o piesă modulară, își poate schimba aspectul, forma și configurația de la un living la altul.

Producătorul recomandă ca modulele să fie folosite inclusiv ca picioare pentru comoda tv – o soluție interesantă ca design. La cererea clientului (și propunerea producătorului) unele dintre modulele bibliotecii Fagure pot fi închise cu ușițe frumos pictate, pentru a ascunde diverse mărunțișuri la interior. Restul pot rămâne expuse. +6 www.beautywoodstore.ro +6 www.beautywoodstore.ro

Pentru dormitor, noptiera Fagure se folosește simplu, sub forma unui singur modul, realizat însă la dimensiuni un strop mai mari. Dispune de picioare vesele și la interior se găsește o poliță ce servește drept accesoriu de depozitare în plus. Cărți, telefon, medicamente, ochelari... orice poate fi ținut aproape de pat, de-a lungul nopții.  +6 www.beautywoodstore.ro

Din aceeași colecție Fagure mai face parte și un raft ce-și găsește locul în oricare dintre încăperile casei, eventual chiar în hol.  Raftul Fagure este un hibrid între biblioteca Fagure și noptiera Fagure, rezultat în urma insistențelor unui client care dorea elemente din ambele piese menționate. Este închis cu o ușă frumos pictată, iar la interior este prevăzut cu o poliță practică; în plus, se prinde pe perete. +6 www.beautywoodstore.ro +6 www.beautywoodstore.ro

Oricare dintre piesele colecției Fagure se poate personaliza la nivelul culorilor și materialului – lemn sau mdf. Prețurile sunt exprimate în euro, astfel: biblioteca costă 500 de euro, noptiera costă 70 de euro, iar raftul Fagure ajunge la prețul de 105 euro.


Chalk and Cheese – o colecție de casă din... smântână!

La nivel internațional, designerii sunt tot mai inspirați în a găsi materiale inovatoare pentru creațiile lor. Așa se face că o tânără din Marea Britanie, Tessa Silva, a descoperit cum poate fi folosit surplusul de grăsime din lapte.

 +3
Chalk&Cheese, un material inedit, creat contra risipei/Tessasilva.com
  |  

Tessa Silva Dawson a căutat o modalitate de a crea obiecte pentru casă din materiale cât mai inedite. Proiectul cu care a devenit cunoscută în toată Europa este obținerea unui amestec sub formă de lut, în componența căruia rolul de bază aparține smântânii naturale – produsul lactat care se adună la suprafața laptelui fermentat în chip natural. Amestecat cu var și rămășițe de materiale textile, rezultă un material asemenea lutului; se poate modela manual, transformându-se în obiecte care mai de care mai interesante, de la mânere și butoni de mobilă până la vaze de flori sau accesorii decorative pentru casă. După modelare, obiectele trebuie uscate preț de câteva zile, pentru a putea fi folosite fără probleme.

Dacă după un timp, obiectele nu-și mai încântă proprietarii, se pot transforma în compost – deci nu se aruncă. Procesul e foarte simplu: obiectul creat din material Chalk&Cheese trebuie lăsat într-un vas mare cu apă pentru mai multe ore; va începe să se înmoaie și fărâmițeze, devenind până la urmă un amestec lichid, ideal de folosit ca îngrășământ pentru plante și pomi.

Tessa Silva Dawson a inventat acest material din dorința de a încuraja întoarcerea omului la natură, din dorința de a descuraja folosirea materialelor neprietenoase cu mediul și de a opri risipa de resurse naturale. Pentru colecția Chalk&Cheese, ea lucrează cu o fermă bio de vaci, nu una industrială, iar resturile textile le preia de la o fabrică de îmbrăcăminte.

De menționat că această colecție a devenit obiectul unui curs de design pe care Tessa Silva Dawson îl ține în Marea Britanie cu succes mai ales printre tineri. +3 www.tessasilva.com +3 www.tessasilva.com


MAM Bricolaj - trei mese SUPERpliabile

Dacă vreți și spațiu în living, dar și zonă de dining, există destul de puține soluții pentru locuințele nu tocmai spațioase. Aceste soluții se referă în general la mobila pliantă. Pentru living, ideal este ca masa de dining să ocupe spațiu doar când e folosită.

 +5
Inovație și funcționalitate/MAM Bricolaj  
  |  

Adică e nevoie de o masă care să se plieze, dar și să arate ceva mai elegant decât mobilierul de picnic. Am găsit trei modele de masă pliabilă la MAM Bricolaj, trei modele inedite și accesibile ca preț. Iată despre ce e vorba:

Center Fold este o masă cu sistem de împăturire; e concepută pentru spațiile office în principiu, astfel că atunci când nu e folosită, stă în picioare, în poziție verticală și blaturile se transformă în... tablă de scris. Mecanismul e pe cât de simplu, pe atât de inovator pentru o masă de dining. Un foarte mare avantaj îl reprezintă faptul că masa e pe rotile, deci indiferent că e deschisă sau închisă, poate fi mutată în orice colț al încăperii fără efort. În poziție strânsă, masa Center Fold măsoară 155 cm înălțime, iar în poziție extinsă măsoară 130 cm. +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

Wenge este o masă pliantă care pornește de la un model deja mult întâlnit în locuințele private, cel al unei console sprijinită pe cadre ce se deschid, transformând piesa în masă lungă de dining. Numai că modelul Wenge, atunci când e închis, nu arată ca o consolă, ci se strânge complet, sub forma unui blat mititel care poate fi ținut ascuns, într-o husă special realizată. +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

Cea mai inedită este însă masa Raft, o adevărată bibliotecuță cu rafturi la vedere, care printr-un mecanism isteț se transformă în doar câteva secunde într-o masă de dining. Interesant este faptul că în momentul transformării, niciunul dintre obiectele așezate pe rafturi nu cade, polițele devenind blat de masă cu cea mai mare ușurință. Dimensiunile sunt satisfăcătoare: 150 cm lungime, 60 cm lățime și 100 cm înălțime.  +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

MAM Bricolaj dispune de două magazine în București, având program zilnic de la 8:00 la 20:00, mai puțin sâmbăta și duminica când magazinele se închid la ora 15:00.


În trend: mobilierul din rattan

Suplu, aerisit, simplu de mutat și asortat, mobilierul din rattan este o adevărată modă în amenajările interioare. Ultima oară a făcut senzație în anii 70 ai secolului trecut, și astăzi revine în forță. Dar începuturile mobilierului din rattan merg cu mult în trecutul omenirii.

 +3
Pe cât de vechi, pe atât de actual/Target.com
  |  

Mobilierul din rattan se numără printre trendurile deja anunțate ale anului 2020. Are toate calitățile pentru o revenire triumfală, aducând cu el și unele accente retro. Dar dincolo de asta, mobilierul din rattan dă o stare de pace, de relaxare, amintind celor mai mulți dintre noi de vremuri în care viața părea mai tihnită. Pentru români, mobilierul din rattan duce cu gândul la casele de vacanță.

 

Istoria mobilei din rattan...
...ne duce cu mult înapoi, în trecutul omenirii. Cu mii de ani în urmă, mobilierul din rattan era la mare preț în Egipt. S-a descoperit un pat împletit din rattan chiar în mormântul lui Tutankhamon,  dar se pare că acest tip de mobilier a fost inventat în India, evoluând din tradiționalele coșuri pe care femeile le purtau ca mijloc de transport pentru bunurile destinate casei. Mobilierul împletit s-a impus apoi și în Roma Antică, aducând un aer exotic și odihnitor în special sub formă de scaune sau fotolii. +3 www.coricraft.co.za +3 www.cb2.com

Ulterior, mobilierul din rattan a cunoscut o nouă perioadă de înflorire abia în secolul al XVII-lea, fiind descoperit de englezi și francezi. Începând cu secolul al XIX-lea, rattan-ul se mută în dormitoare, fiind recomandat sub formă de tăblie pentru pat.  

Mobilierul din rattan va fi în vogă și în anul care vine. E vorba de mobilă de interior, rattanul urmând să se regăsească sub forma unor elemente precum spătar sau șezut, tăblie de pat, blat de masă, uși pentru dulapuri. Explicația? Trendurile anului 2020 urmează a aduce ideea de natural, de mediu înconjurător și mai mult în casele oamenilor moderni, continuând o modă începută încă din anii trecuți.


Iron Art – specialiștii picioarelor pentru mobilă

Tot mai mulți pasionați de design și lucru manual deschid ateliere unde creează piese de mobilier care mai de care mai inovatoare. Găsiți nenumărate exemple în revista Magmob. De data aceasta, vă prezentăm un atelier care s-a specializat în confecționarea de picioare de mobilier.

 +6
Modele variate și personalizate. De... picioare/Iron Art
  |  

În special, de picioare pentru mese de orice fel – masă de dining, consolă pentru hol, măsuță de cafea, chiar și mese de birou. Atelierul se numește Iron Art, întrucât produsele pe care le confecționează sunt în principal din fier. Tot din numele atelierului reiese și faptul că aceste piese componente pentru mobilier sunt realizate cu dragoste pentru artă.

Iron Art are sediul în Ploiești, dar execută piese componente și piese de mobilier pentru clienți din întreaga țară. Prețurile se exprimă în euro și reprezintă o investiție în lucruri de calitate. Majoritatea picioarelor de mobilier sunt create din fier forjat, cu design sofisticat, pline de curbe neașteptate, îndoite și răsucite în așa fel încât să asigure și stabilitate, și un aspect inedit. Picioarele metalice sunt vopsite în câmp electrostatic, cu vopsea pulbere în culori alese pe gustul clienților.

Urmăriți pagina Iron Art pentru promoții de preț! +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art