logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Trendul „Așa nu” în 2020

La mulți ani și mobilă originală! Pornind de la această urare, haideți să vă arătăm ce NU se va mai purta în anul care tocmai a început. Pentru că dacă unora le vine greu să se supună trendurilor, poate le va veni mai ușor să le evite pe cele demodate.

asa_da-4832
Așa trebuie să arate o amenajare în spiritul anului 2020. În rest, e vorba despre trendul Așa nu!/Architecturaldigest.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Ianuarie 2020

Așadar, ce nu se mai poartă în 2020?

O mare controversă a fost iscată la nivelul culorii gri pentru pereții locuințelor – culoarea gri în toate nuanțele sale posibile. Pe forumuri, lumea întreabă tot mai des: se mai poartă sau nu pereții gri? Ei bine, unii designeri au fost foarte categorici: NU se mai poartă în 2020 această culoare, nici sub forma culorii de pereți, nici sub forma culorii dominante pentru mobilier. Dar oamenii iubesc această culoare de planșă care le oferă posibilitatea de a da un strop de personalitate încăperii, fără a da însă și intensitate. Alți designeri au nuanțat răspunsul: culoarea gri se va purta și în 2020, dar ca o nuanță pastel pe care să se pună în valoare culori vibrante, calde, puternice, care iau ochii. Pentru că anul 2020 este despre culori intense și stil maximalist!

www.thetrentonline.com

Ce e sigur că va arăta însă demodat la nivelul pereților este tapetul. Specialiștii susțin că nici măcar pereții de accent îmbrăcați în tapet nu vor mai avea ce căuta în casele oamenilor care doresc stil. Anul 2020 vine cu pereți vopsiți unitar, în nuanțe luminoase, pastelate dar nu neapărat neutre.

www.idealhome.co.uk

Institutul Pantone a decis deja că albastrul este culoarea anului 2020, în forma sa clasică, dar în nuanțe cât mai variate. Din acest punct de vedere, va trebui să ne reorientăm spre mobilier cât mai albastru, oferind acestei culori mai mult decât mici accesorii decorative. Iar combinațiile de culori continuă – albastrul trebuie completat de nuanțe la fel de vibrante, contrastante, fiecare dintre culori punându-se în valoare una pe cealaltă.

Ce nu se mai poartă sunt accesoriile artificiale – să fie decorative, dar naturale! Gata cu penele artificiale, cu pielea ecologică, cu plasticul ce lucește precum ceramica sau cu plantele pe care nu trebuie să le uzi niciodată. Specialiștii amenajărilor interioare aplică regula calității, eliminând cel puțin în anul 2020 tot ce reprezintă altceva decât este. Se preferă mai degrabă un singur accesoriu, dar original, decât mai multe accesorii de tip imitație.

www.wolffurniture.com

Un alt trend de la care tot mai mulți specialiști în amenajarea interioarelor urmează să-și ia adio este cel al bucătăriei și băii… albe. Gata cu spații atât de alb-strălucitoare, ce amintesc mai degrabă de lipsa de imaginație decât de eleganță. Bucătăriile complet albe s-au purtat foarte mulți ani, dar și-au cam trăit traiul… Din 2020 la modă vor fi bucătăriile și băile în tonuri calde, dar marcate de culoare, la nivelul pereților, mobilei, blaturilor și chiar la nivelul sanitarelor. Accentele stilului retro vor fi destul de apreciate și simplu de folosit pentru a construi personalitatea acestor spații foarte utile. De asemenea, vor fi clar în afara trendului electrocasnicele cu finisaj metalic sau orice element care induce prezența oțelului inoxidabil.

www.veranda.com

La nivelul mobilierului, stilul modern e pe cale de dispariție.  Mobila minimalistă cu design liniar foarte curat e din categoria Așa nu. Începând cu 2020, revin la modă piesele de mobilă cu aspect antic și design clasic, tradițional, piese de mobilier pline de personalitate și de ospitalitate care vor readuce în casă spiritul de… acasă, în detrimentul spiritului spațiilor futuriste.

www.marinbiron.co

Pe scurt, în trendul anului 2020 se vor găsi culorile calde, accentele naturale și personalizarea la maximum a spațiilor. Ce nu se încadrează în această atmosferă poate fi considerat aparținând trendului Așa nu!
 

Publicitate