Care sunt cele mai bune uși pentru dressing

Ce-i drept, organizarea interioară a unui dressing este partea cea mai importantă atunci când trecem la configurarea mobilei pentru haine, accesorii și încălțăminte. Este partea cea mai practică. Totuși, să nu neglijăm nici partea estetică, adică felul în care închidem dressingul: ușile!

 +5
Nu e păcat de dressing să nu-i dai un look atrăgător? Alege ușile corecte/Venidair.com
  |  

Unele dintre modelele de ușă pentru dressing sunt clar demodate: cele cu mâner sau buton. Nu prea se mai poartă! Ceea ce a rămas din stilul clasic este ușa înaltă, dar acționată prin sistem de atingere cu mâna.

 +5 www.mobilakoncept.roUșile care glisează s-au demodat de asemenea, au avut mare succes în România cu circa 5-10 ani în urmă, dar și-au pierdut actualitatea. Le întâlnim sub forma ușilor cu oglindă, pentru iluzia de mărire a spațiului, dar și pentru oglindire în sine. Sunt uși foarte grele, dar practice, în sensul speculării la maximum a suprafeței încăperii. Pe de altă parte, nu poți avea acces complet la dressing, ușile alunecând pe șine în partea pe care nu o accesezi pe moment a dulapului.

 +5 www.vreimobila.roO variantă cochetă rămân ușile franțuzești cu inserții de oglindă și deschidere cu mâner – mereu la modă.
Ca uși tipice de dressing, se poartă tot mai mult ușile lamelare, suple și cu aspect feminin relaxat. Modul de dispunere a lamelelor permite și o bună circulație a aerului, dar permite și prafului să intre mai ușor printre haine și accesorii.

 +5 www.accesoria.roÎn industria designului interior occidental, se poartă ușile din sticlă semitransparentă; sunt foarte apreciate pentru spiritul de vitrină pe care îl asigură. Pe de altă parte, tot mai mulți renunță la orice fel de uși pentru dressing, de vreme ce acesta ocupă în totalitate încăperea în careți schimbi garderoba. Evident, se pot face multe combinații între aceste soluții – un dressing parțial acoperit cu uși, lăsând la vedere sertarele sau rafturile, depinde ce e mai important de expus! +5 www.artstation.com
 


Multimo: bibliotecă, pat și dulap într-o singură piesă!

Noțiunea de mobilier multifuncțional tocmai a intrat într-o nouă eră chiar și în România. Sunt suficiente firme de mobilier care produc astăzi piese cu mai multe funcționalități mari – nu mai vorbim de o canapea al cărei spătar devine saltea, ci de-a dreptul de un pat ascuns după un raft de cărți.

 +4
O piesă ideală pentru garsonieră/Mobilierinteligent.ro
  |  

Multimo este un astfel de producător de mobilă surprinzătoare, pe cât de elegantă și modernă, pe atât de practică. Spre exemplu, piesa denumită Sliding Suit reprezintă o soluție ingenioasă pentru orice garsonieră sau cameră de oaspeți. La prima vedere este o bibliotecă, dar la a doua vedere devine un adevărat corp de dressing. Ei bine, la o a treia privire atentă, ai de-a face cu un pat dublu, prevăzut cu ancadrament.


Pe scurt, Sliding Suit de la Multimo cuprinde într-un singur produs mai multe piese de mobilă, de folosit chiar și toate trei deodată. În varianta în care patul este deschis, rămâne accesul la rafturile de bibliotecă, pe când cel la hainele din dressing e permis doar când patul este rabatat. Materialul este pal melaminat, iar producătorul oferă clientului posibilitatea de a alege finisajul din mai multe variante cromatice: alb, wenge, stejar rustic/spaniol.

 +4 www.mobilierinteligent.ro +4 www.mobilierinteligent.ro +4 www.mobilierinteligent.ro
Pe site-ul producătorului Mobilierinteligent.ro veți descoperi și alte modele asemănătoare.


Mobilă roșie – două modele pentru dormitor

Atunci când nu suntem siguri de ce anume ar da cel mai bine la noi  în casă, e bine să apelăm la o metodă mai puțin obișnuită: comparăm două modele ale aceleiași piese de mobilier, pentru a ne da seama care ni se potrivește cel mai bine.

 +3
Nu vă temeți de culoare!
  |  

Spre exemplu, comoda din dormitor! Și am ales de această dată o piesă cu pretenții de vedetă, prin cromatica ce o caracterizează: roșu în combinație cu o altă culoare, pentru accent. Cele două modele sunt asemănătoare prin funcționalitate și culoare, în rest diferă ca mărime și mai ales stil interior.

Teodora de la Evalight – varianta modernă +3 www.evalight.ro
Dacă preferi comoda în dormitor, Teodora e o alegere unisex. Are un design clasic, trei sertare spațioase și un blat din lemn de pawlonia, dar ceea ce o face nu doar unisex, ci și unică este finisajul: arabescuri florale albe pe un fond roșu. Se poartă mai rar pe la noi prin case, dar butonii albi și mați sunt chiar o alegere de calitate.

Prin comparație avem:

CH18-54 de la Exotique – varianta clasică +3 www.exotique.ro
Sub un nume foarte tehnic, se ascunde o noptieră vintage. Confecționată din lemn de mango și înzorzonată cu accesorii metalice, această mică piesă de dormitor are șarmul unei prezențe din alte timpuri. Depozitează bine, are un design rubicond și arată cool în roșu. E o alegere pretențioasă, dar care satisface pe cei pasionați de valorile trecutului.
Care dintre cele două modele vă place mai mult?


Miracol – un set inedit de la Tandem

Mai rar vezi în România mobilier corp realizat pentru camera copilului, când tocmai acesta ar fi una dintre soluțiile cele mai bune în condițiile în care încăperea celui mic e cea mai puțin spațioasă încăpere a casei.

Mobilier corp pentru copii/Tandem.md
  |  

Cei de la Tandem sunt cel mai bine cunoscuți pe piața mobilei din România ca producători de paturi la comandă, însă expertiza lor nu se oprește aici. Am descoperit că realizează până și mobilier pentru copii, chiar într-un design modern.

Setul Miracol de la Tandem chiar e un miracol pentru copii, asigurându-le într-o singură piesă de mobilier mai multe funcții. Setul Miracol se compune din paturi supraetajate, dotate cu scăriță ce joacă inclusiv rol de depozitare la vedere. Tăblia paturilor e un rol pe care-l joacă de fapt peretele exterior al dulapului tip dressing. E spațiu de depozitare a hainelor, cărților și jucăriilor pentru ambii copii ai familiei. Compactarea acestor elemente contribuie la folosirea suprafeței, lăsând loc suficient și pentru activitatea preferată a copiilor, joaca.

Setul Miracol poate fi comandat celor de la Tandem pe măsuri personalizate. Producătorul pune la dispoziție cumpărătorului și saltelele celor două paturi, dar acestea nu sunt cuprinse în preșul corpului. Una peste alta, e un set pe care vi-l recomandăm cu plăcere.
 


Soluții pentru lada de sub pat

Nevoia de depozitare ne urmărește până și în dormitor. Mai folosește cineva ladă sub pat? Pentru că această modă a cam trecut, dar nevoia de spațiu a rămas, producătorii de mobilă din România au găsit alte soluții: lada încorporată patului. Noutatea ține de modul de acces.

 +5
Nu renunța la spațiul de depozitare al patului!/Diellemodus.it  
  |  

În zilele noastre, nimeni nu-și mai poate lăsa lada „liberă” sub pat, din cauza prafului tot mai prezent în casele românilor. Plus că accesul la ea e dificil. Așa că iată ce ne propun producătorii de mobilă din țara noastră:

Paturi cu somieră rabatabilă +5 www.mobiladalin.ro +5 www.atriacenter.ro

Aici tipul de rabatare și cel de ridicare electrică pot varia, de la două secțiuni de somieră, fiecare rabatabilă pe lateral, până la soluția de rabatare a întregii somiere, și de la ridicarea pe verticală până la ridicarea somierei pe o parte.

Paturi cu sertare +5 www.mobexpert.ro

Acest tip de pat este unul mereu la modă, regăsit în casele cu atmosferă caldă, intimă, și cu mobilier de regulă inspirat de stilul ultrapractic scandinav. Sertarele au dimensiuni generoase și se pot regăsi fie pe o parte sau alta a patului, fie pe tăblia de la picioare, fie chiar pe toate laturile structurii lemnoase a acestei piese de mobilier.

Paturi pe platforme +5 www.artamobilei.ro

Aceasta este o soluție destul de modernă, clasica somieră  fiind scoasă din ecuație. Salteaua se așază pe o platformă înaltă, prevăzută cu nenumărate spații de depozitare ce țin inclusiv loc de noptiere. Unii designeri îndrăzneți construiesc această platformă sub forma unui adevărat minidressing, dotat cu uși, sertare și rafturi la vedere.
Așadar, nu renunțați cu totul la ideea de a folosi spațiul de sub pat.