Folina: autocolante geam antiefracție, antisolare, antimonotonie

Prețuri accesibile, gamă variată de modele, eficiență – autocolantele pentru geam se încadrează categoriei de articole pentru casă în proiecte de tipul Do It Yourself, fiind o soluție pentru cei care s-au săturat de interioare monotone și prea expuse luminii solare sau se tem de spărgătorii de case.

 +6
Soluții decorative și practice pentru orice geam/Folina.ro
  |  

Vă prezentăm astăzi autocolantele pentru geam de la Folina, căci ni se par pe cât de accesibile ca preț, pe atât de eficiente contra unor probleme destul de des întâlnite. Acest tip de autocolant este simplu de aplicat pe suprafața geamului, neimplicând asistență din partea furnizorului. Oricare dintre noi e capabil, cu ajutorul unor minime instrucțiuni, să-și securizeze fereastra împotriva hoților, soarelui sau monotoniei.

Dacă fereastra nu dă spre o priveliște pe care s-o admiri încontinuu, ci spre curtea vecinului, sau dacă geamul are o formă originală pe care nu dorești s-o ascunzi în spatele perdelei, autocolantul decorativ este o soluție. Se poate folosi pentru orice fel de fereastră, din camere, din bucătărie și baie, autocolantul fiind rezistent la orice condiții de umiditate. În alegerea modelului nu trebuie ținut cont decât de gusturile personale. +6 www.folina.ro +6 www.folina.ro

Autocolantul antisolar este o soluție pentru încăperile mult prea expuse soarelui; fereastra se încinge, lumina te orbește, pe scurt poți chiar să simți nevoia unei umbriri a camerei. Poți opta pentru un autocolant care să reducă strălucirea soarelui în casă, influențând inclusiv gradul de încălzire a camerei și împiedicând decolorarea obiectelor. Colecția este variată din punct de vedere cromatic și contribuie inclusiv la personalizarea estetică. +6 www.folina.ro +6 www.folina.ro

Folia antiefracție e cea mai interesantă propunere de la Folina. Modelul de folie transparentă (pentru că există și modele colorate) se aplică pe geam, de preferință sub baghetele ferestrei, și în caz de spargere a ferestrei, cioburile rămân lipite pe folie evitându-se astfel posibile accidentări. În cazul unei tentative de pătrundere prin efracție, rezistența foliei va descuraja tâlharul, geamul lăsând impresia că nu poate fi făcut țăndări. +6 www.folina.ro

Folina este inclusiv distribuitor de autocolante pentru mobilier, dar despre asta, într-un alt material.


IKEA – o perdea împotriva poluării

În curând va fi posibilă reducerea poluării aerului din interior cu ajutorul unei simple perdele. Un tratament bazat pe substanțe minerale, aplicat pe suprafața materialului, permite noii perdele IKEA să descompună poluanții atmosferici atunci când intră în contact cu lumina.

 +2
GUNRID - inovație textilă contra aerului poluat din casă/IKEA.ro
  |  

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 90% din populația lumii respiră aer poluat. IKEA s-a angajat să contribuie la o planetă cu aer curat, prin reducerea activă a poluanților atmosferici și, de asemenea, oferindu-le oamenilor soluții pentru a purifica aerul din casele lor. Perdeaua de purificare a aerului GUNRID este un nou pas în această direcție.

„Pe lângă faptul că permite oamenilor să respire un aer mai curat acasă, sperăm ca GUNRID să facă oamenii mai conștienți de poluarea aerului din spațiile interioare, inspirând schimbări comportamentale care să contribuie la o lume cu aer curat,” precizează Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability la Inter IKEA Group. „GUNRID este primul produs care utilizează această tehnologie, însă prin dezvoltarea acesteia vom descoperi noi oportunități pentru inovații viitoare asupra altor produse textile.”
 +2 www.IKEA.ro
Perdeaua GUNRID folosește o tehnologie unică, dezvoltată de IKEA în ultimii ani, împreună cu universități din Europa și Asia, precum și cu furnizori și inovatori IKEA. Modul în care funcționează este similar cu fotosinteza din natură. Procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară.

„Este important să realizăm produse care rezolvă probleme actuale și care sunt relevante pentru oameni. Materialele textile sunt folosite mult în interiorul locuințelor, iar prin lansarea unei perdele care are capacitatea de a curăța aerul, creăm soluții de purificare a aerului accesibile, care ocupă puțin spațiu și, pe deasupra, fac casa mai frumoasă”, explică Mauricio Affonso, Product Developer la IKEA Range & Supply.

Timp de mai mulți ani, IKEA a redus poluarea aerului din propriile sale operațiuni, prin eliminarea treptată a produselor chimice periculoase și prin reducerea emisiilor în atmosferă. În 2018, IKEA a lansat inițiativa Better Air Now!, cu scopul de a transforma paiele de orez – reziduuri rămase în urma recoltării orezului, care sunt de obicei arse și care contribuie astfel la poluarea aerului – într-o nouă sursă de materiale regenerabile pentru produsele IKEA.

GUNRID este o perdea care permite purificarea aerului, și va fi disponibilă în magazinele IKEA anul viitor.

 


Insignis: mobilă clasică în stil industrial

Dacă v-ați plictisit de clasic, încercați stilul industrial! Câteva dintre piesele nelipsite dintr-o casă au fost realizate din materiale metalice, într-o interpretare mai puțin tradițională. Sunt pe cât de neașteptate, pe atât de reușite.

 +4
Un magazin online pentru decorarea casei tale/Insignis.ro
  |  

Cei de la Insignis se recomandă drept un magazin de decorațiuni pentru casă, punând la dispoziția cumpărătorilor nu doar accesorii și piese de mic mobilier, ci și consultanță în alegerea cea mai potrivită pentru fiecare client în parte. Gama de produse e variată, dar numitorul comun al tuturor pieselor oferite spre vânzare este dragostea pentru un amestec de stil industrial și stil vintage. Am ales trei piese mai speciale, menite a schimba atmosfera de acasă.

 +4 www.insignis.roNoptiera H65 este una metalică, dotată cu blat de sticlă. Confecționată din metal negru, are un design atipic, sugerând mai degrabă un scaun de bar decât o noptieră. Este pe cât de suplă, pe atât de practică, mulțumită celor spații de depozitare la vedere: poliță inferioară din metal pentru păstrarea cărților și revistelor la îndemână, și blat de sticlă la nivel superior pentru păstrarea telefonului/ceasului, de ce nu chiar a unei plante decorative.

 +4 www.insignis.roH114CM este un obiect cu aspect decorativ, dar cu funcționalitate maximă, adică un raft de depozitare, prevăzut cu trei coșuri. Materialul este metal în finisaj de culoare neagră, iar dimensiunile sunt generoase: 37x44x118cm. Cei de la Insignis îl recomandă pentru depozitarea hainelor, dar la fel de bine își găsește locul și într-o bucătărie, ca spațiu de păstrare a fructelor/legumelor.

 +4 www.insignis.roH81 este o etajeră reprezentativă pentru stilul industrial și ideală pentru o locuință plină de spirit masculin. Se agață pe perete și îndeplinește mai multe roluri, mulțumită accesoriilor sale – oglindă, buzunar, etajeră. Are un design cu adevărat original, și îi stă cel mai bine fie într-o baie, fie chiar la intrarea în casă, pe hol.
Insignis dispune de mult mai multe produse în stil industrial, de la piese de mobilier până la corpuri de iluminat. Vi-i recomandăm cu drag!


Camera copilului: reguli de amenajare

Atunci când părinții amenajează camera copilului, ei tind să investească atât de multă dragoste, încât uită de aspectul practic. Caută să-l răsfețe pe cel mic, oferindu-i tot ce acesta visează. Adică investesc bani mulți pentru un tip de mobilier care să satisfacă cerințele celui mic, mai puțin nevoile lui reale.

 +3
Dacă nu apelezi personal la un specialist în amenajări, măcar urmează-i sfaturile!/Thepruce.com
  |  

Cel mai bun prieten în amenajarea camerei copilului este designerul de interioare. Dacă acesta nu este disponibil, măcar de câteva sfaturi profesioniste ar trebui să se țină cont:

-    Ideală este mobila pe comandă în cazul camerei copilului, pentru a obține un rezultat armonios și estetic, și funcțional. Această armonie e absolut necesară pentru ca cel mic să se simtă confortabil. Fără unghiuri moarte, fără colțuri ieșite în afară, fără piese de mobilier ce stau în cale.
 +3 www.lago.it-    Tot mai eficient și la modă e mobilierul multifuncțional, adică piese de mobilier cu mai mult decât o singură funcție: paturi suprapuse, canapele extensibile, dulapuri cu mese de lucru încorporate. Acest tip de mobilier speculează la maximum suprafața camerei, dar și imaginația copilului.
-    Știm că ce e bun e scump, dar ceea ce e ieftin e, de fapt, și mai scump. Așadar, specialiștii recomandă materiale de calitate pentru mobila și accesoriile din camera copilului: lemn, vopsele ecologice, accesorii textile din fibre naturale.
 +3 www.thepruce.com-    Culorile reprezintă elementul estetic principal, ele dictează atmosfera. Și trebuie să țineți cont de un lucru: clasicele nuanțe de roz pentru fetițe, respectiv albastru pentru băieți nu se mai poartă. Alegeți combinații cromatice vesele, pastelate, dar din mai mult de două culori. Nu vă temeți de verde, de galben, sau de nuanțele coral, gri, portocaliu.

Atât deocamdată. Revenim cu mai multe detalii în următoarele materiale.
 


Ethan Allen România – mobilă în culoarea anului 2019

Magazinul Ethan Allen din Băneasa propune bucureștenilor să dea un aer modern, proaspăt locuințelor, adoptând culoarea anului 2019 – living coral. În acest sens, câteva piese de mobilă și accesorii sunt deja disponibile la vânzare și vin la pachet cu câteva sfaturi de la specialiști.

 +4
Mobilă Living Coral în România/Ethanallen.ro
  |  

La finalul anului trecut, Institutul Pantone a ales culoarea Living Coral drept culoarea lui 2019; alegerea s-a bazat pe nevoia de calm, relaxare, fugă din calea unui ritm tot mai alert al vieții moderne. Acum, magazinul Ethan Allen din Băneasa ne arată cum putem folosi această nuanță acasă și ne recomandă și câteva dintre piesele lor de mobilier. Iată sfaturile lor!


Semnificație
Living-coral este o culoare optimistă și caldă, ce îndulcește un interior, indiferent de contextul în utilizării.

Contextul potrivit
Designerii Ethan Allen România recomandă folosirea culorii 2019 într-un apartament modern urban, dar și într-o casă de vacanță situată pe malul mării. +4 www.ethanallen.ro

Combinații cromatice
Albul și culorile neutre (bej, crem, gri) fac echipă bună cu Living Coral. Designerii Ethan Allen sfătuiesc la moderație în folosirea culorii anului 2019. Practic: ca nuanță principală, Living Coral ar putea fi regăsită ca piesă de mobilă - canapea sau fotolii, sau ca opțiune finisaj al unuia dintre pereți (tapet sau vopsea). Ar merge și câteva accesorii Living Coral: lămpi, pernuțe decorative, vaze, pled. +4 www.ethanallen.ro +4 www.ethanallen.ro

Despre Ethan Allen
Ethan Allen este un retailer american de mobilă de lux, cu afaceri de aproape 750 mil. dolari şi aproximativ 300 de magazine (proprii şi francize) în SUA. Magazinul din Băneasa este prima franciză Ethan Allen din Europa.