logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

CicloItalia – ce poți face c-un far de bicicletă

Pentru ca un corp de iluminat să iasă în evidență, nu mai e de-ajuns să dea lumina potrivită. Trebuie ca designul să transmită un mesaj. Pornind de la aceste considerente, Catellani&Smith lansează CicloItalia, un corp de iluminat plin de conținut... istoric.

cicloitalia-3654
CicloItalia, un produs de design italienesc/Cavalleri.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Noiembrie 2018

Cu 30 de ani în urmă, Enzo Catellani crea lampa de birou Ciclocina, în cadrul colecției de produse „Oggetti senza tempo” – lampa a devenit imediat un succes, devenind unul dintre acele corpuri de iluminat cu rol de icon în industria designului interior. Ce era așa special la ea? Ideea! Ciclocina era concepută dintr-un far de bicicletă. Pornind de la Ciclocina, Catellani&Smith caută să reediteze succesul, venind cu o interpretare modernă, denumită CicloItalia. Lampa de noptieră are un aspect vintage, folosind același tip de faruri de bicicletă, dar bucurându-se de un design ceva suplu, în pas cu stilul minimalist al epocii contemporane.

www.cavalleri.com
www.cavalleri.com

Modelul acesta de bec nu se mai folosește, din cauza complexității procesului de fabricare; însă în cazul lămpii CicloItalia, farul este executat manual de câțiva meșteri pricepuți din Italia, tocmai pentru a oferi clienților mai mult decât o lampă, și anume un produs plin de însemnătate, nu doar funcțional, ci mai ales sentimental, un produs care să reflecte o istorie a designului italinesc de 30 de ani.
 

Publicitate