Cotton Mousse – saltele românești din bumbac reciclabil

Cunoscut mai degrabă drept producător de canapele modulare, Aramis Feeling are și o colecție de paturi și saltele ce se bucură deja de succes. Cea mai nouă gamă de saltele a fost concepută cu gândul la resursele naturii și necesitatea folosirii lor în mod responsabil.

 +3
Cinci saltele de la Aramis Feeling.
  |  

Colecția poartă denumirea Cotton Mousse și reprezintă o soluție armonioasă de utilizare a resurselor naturale, pentru că vorbim de o colecție de calitate, din materiale naturale. Bumbacul care dă și numele colecției este 100% reciclabil, acordând saltelelor și proprietăți antialergice și o bună aerisire.

În colecția Cotton Mousse, Aramis Feeling a integrat cinci variante de saltele, fiecare adresându-se altor nevoi de odihnă ale oamenilor. Ca design, nu sunt diferențe, dar în momentul folosirii, fiecare client poate opta pentru alte calități.

Salteaua Harmony este modelul cel mai simplu din colecția Cotton Mousse, o saltea cu arcuri Bonnell din oțel carbon, ce asigură o susținere echilibrată a corpului în timpul odihnei. Este modelul de bază al colecției. +3 www.aramisfeeling.ro

Salteaua Peace&Quiet este confecționată din arcuri ambalate individual și are marele merit de a nu se deforma atunci când partenerul de somn își schimbă poziția. Secretul constă în modul de ambalare a celor 600 de arcuri, care asigură o bine-venită independență față de mișcările partenerului dar și o distribuție uniformă a greutății. Nivelul de confort este unul mediu-ferm.

Mai există două variante ale saltelei Peace&Quiet, diferența dintre ele fiind la nivelul materialului ce compune straturile saltelei – latex, respectiv spumă.

Salteaua Dram Foam din colecția Cotton Mousse e destinată celor interesați să prevină problemele de circulație. Este confecționată din două tipuri de spumă, fiecare cu beneficii diferite, efectul fiind asigurarea unei poziții ergonomice pe durata somnului, dar și un confort sporit. Nivelul de moliciune e cel ideal pentru odihnă ca-n puf. +3 www.aramisfeeling.ro

De menționat că aceste saltele sunt garantate de producător între 15 și 25 de ani, în funcție de modelul ales. Husele sunt dehusabile, astfel că pot fi oricât de des curățate. Și există și un detaliu de luat în seamă: unele dintre saltele pot fi testate, adică le iei acasă și dormi câteva nopți pe ele. Dacă nu te simți grozav, se pot returna.


Marge – paturi cu aspect de canapea!

Atunci când achiziționezi mobilier e bine să ai cât mai multe variante la îndemână. Vă semnalăm deci un nou magazin de mobilier la comandă și mai ales paturi tapițate, deschis în București, în cadrul Home & Design Mall.

 +4
Încă un magazin de paturi tapițate, de luat în considerare atunci când reamenajezi dormitorul/Marge.ro
  |  

Am descoperit în colecțiile de paturi tapițate Marge Home Collection câteva modele care ies din tipare. Tapiseria textilă este atât de îmbogățită la nivelul modelului decorativ, încât ai putea crede că e vorba mai degrabă de canapele decât de paturi.

Stilul este cel clasic, uneori chiar provensal sau romantic, în interpretare modernă. Tăblia are și ea un rol estetic pregnant, prin forma uneori atipică. În ce privește elementul textil, modelele pot fi în dungi, florale sau cu elemente vegetale în combinații cromatice vibrante – bogate în detalii, lucru de regulă caracteristic canapelelor. Indiferent de model, tapiseria este dehusabilă, ceea ce reprezintă un avantaj în timp în ceea ce privește întreținerea. La cererea clientului, paturile pot fi dotate și cu sistem de depozitare, lucru recomandat de magazinul Marge  pentru o mai bună valorificare a spațiului din dormitor.  +4 www.marge.ro

Structura paturilor este din lemn masiv de fag, iar elementele textile sunt importate din Italia. Paturile pot fi personalizate la cererea clientului, care poate opta între mai multe variante în ce privește natura tapiseriei – material textil sau piele naturală. Magazinul Marge vine și cu un serviciu în plus: decorarea ferestrelor cu perdele și draperii în armonie cu paturile tapițate existente în colecțiile sale.

„Marge Home Collections urmărește permanent ca produsele pe care le propune să fie expresia unei calități trainice, a unei funcționalități maxime dar și a esteticului armonios și emoționant”, se arată pe site-ul magazinului. +4 www.marge.ro +4 www.marge.ro


Paturi extravagante disponibile în România

Cine simte nevoia să iasă din cotidian, să se bucure de calitate indiferent de preț, cine și-a propus să profite de bucuriile vieții poate începe de la felul în care se odihnește. Adică de la modelul de pat pe care îl are acasă în dormitor.

 +5
Dormitoare în care să te simți ca un rege/Roche-bobois.com
  |  

Vă prezentăm câteva modele de paturi extravagante pe care le puteți achiziționa din România și care vor schimba nu doar atmosfera dormitorului, ci întreaga amenajare.

 +5 www.roche-bobois.com +5 www.roche-bobois.comMah Jong este un model de pat ultraconfortabil, având designul inspirat din nevoia de relaxare pe care numai niște perne adânci și pufoase le poate satisface. Patul este unul de înălțime scăzută, bazat pe o tăblie confecționată din perne enorme, cu un cadru din lemn îmbrăcat în tapiserie ce imită de asemenea textura unei perne confortabile. Patul Mah Jong este produs de Roche Bobois, cu showroom în București, și poate fi comandat în mai multe variante cromatice.

 +5 www.disofa.com Patul Universe de la Disofa este un model extravagant prin dimensiunile exagerate ale tăbliei: 244 cm lungime și 118 cm înălțime. Salteaua este una de dimensiune medie – 160x200cm, dar patul în sine are nevoie de un dormitor enorm în care să-și desfășoare splendoarea. Este un model tapițat, detaliu ce contribuie la aspectul extravagant, iar tapiseria poate fi realizată din material textil sau piele naturală, în funcție de preferințele clientului. 

 +5 www.divaniesofa.rovPatul Cidori de la Divani E Sofa este unul atât de special, încât se aduce în România numai la comandă. Nu îl veți găsi în showroom ca să-l puteți proba, dar este un model extravagant prin forma rotunjită și tăblia înclinată, compusă din două elemente, menite să asigure confort maxim în timp ce răsfoiești o revistă în pat. Salteaua este de 200x200 cm, iar culoarea poate fi personalizată, alegând una dintre cele circa 20 de variante de tapiserie. E unul dintre acele paturi care dictează amenajarea dormitorului, de fapt a întregii locuințe, printr-un stil clasic în interpretare contemporană.
Care este preferatul vostru?


Saltele la comandă pentru paturi atipice

Am descoperit un atelier care fabrică saltele la comandă, punând la dispoziția clienților și o colecție de somiere atipice, printr-un parteneriat local. Partea interesantă este că puteți comanda salteaua online, chiar și în această perioadă de pandemie cu COVID-19.

 +5
Saltele rotunde, medicale sau pur și simplu neobișnuite/Saltelesomiere.com
  |  

Găsiți fabrica sub denumirea SalteleSomiere. Echipa este din București, dar primește comenzi și livrează saltele și somiere în toată țara. La ei găsiți cea mai variată colecție de paturi rotunde, dar și saltele medicale adaptate nevoilor de sănătate. Interesant este că primesc comenzi inclusiv pentru cele originale saltele posibile, angajându-se să producă la comandă saltele în orice dimensiune, dar mai ales în orice fel de... formă.

„Putem realiza saltele în formă de romb, inimă, triunghi, dreptunghi, rotunde etc., saltele pentru cabine TIR, rulote sau corturi de camping”, se arată pe site-ul producătorului. Cei interesați de o comandă de saltea trebuie să trimită un mail producătorului, apoi, după ce toate detaliile sunt stabilite, se plătește un avans de 500 de lei. Salteaua va fi gata în cel mult 21 de zile calendaristice.

Dacă doriți mai mult decât o saltea, adică doriți un pat atipic, SalteleSomiere vă propun o colecție de paturi rotunde care mai de care mai atipice. Paturile sunt cu tăblie și pot varia ca formă – fie rotunde, fie rotunde de tip colțar, fie înalte, fie joase și cu spații de depozitare secrete.
Vă recomandăm o plimbare virtuală pe site-ul lor! +5 www.saltelesomiere.com Un pat rotund cu saltea pătrată - un model modern  +5 www.saltelesomiere.com Un model perfect... rotund - saltea și cadru de pat rotunde  +5 www.saltelesomiere.com Un pat cu saltea rotunda și o tăblie adaptată colțurilor dormitorului  +5 www.saltelesomiere.com Saltele rotunde, realizate în stil medical - numai pe comandă


Ce poți face cu un pat galben?

Cum să dai mai multă personalitate dormitorului fără să exagerezi în ce privește combinațiile cromatice? O soluție la îndemână ar fi alegerea unui pat tapițat... colorat. De regulă, patul are o nuanță impersonală, ceea ce se răsfrânge asupra atmosferei din dormitor.

 +6
Mai multă culoare în dormitoare/Secretlinenstore.com
  |  

Să încercăm și ceva nou: pata de culoare a dormitorului să nu mai fie pe pereți, draperii, covoare sau accesorii decorative, ci direct pe pat. Se poartă destul de mult anul acesta gama de culori pentru dormitor formată din gri, galben și albastru. Și se poartă atât de mult, încât amenajările au început să devină banale, pornind de la clasicul deja pat tapițat de culoare gri, zugrăveala într-o nuanță albastră și câteva pernuțe galbene. Ce-ar fi să devenim un strop mai îndrăzneți? Propunere: un pat tapițat de culoare galbenă, un perete îmbrăcat în tapet cu model alb/albastru și câteva pernuțe de culoare albastră – deja se schimbă complet dormitorul.

Patul galben poate fi găsit (sau făcut pe comandă) la producători din România. Nuanța, forma tăbliei și înălțimea acesteia sunt la îndemâna fiecăruia. Important e să fie un pat tapițat, cât mai comod și ușor de întreținut, eventual prevăzut cu spații de depozitare.  +6 www.mobiladalin.ro +6 www.mobexpert.ro

Pentru tapet, variantele sunt nenumărate. Poate avea un model diferit, de la dungi verticale, până la mici modele de diverse forme, care să inspire însă relaxare și intimitate. De evitat motivele florale sau cele (prea) geometrice. +6 www.tapetcenter.ro +6 www.xtdeco.ro +6 www.mindtheg.com

Accesoriile decorative pot fi reduse la prezența pernuțelor, dar și lenjeria de pat e importantă. Dacă se menține combinația fresh de alb-albastru e simplu, transmite prospețime și nu încarcă vizual amenajarea, ci contribuie la a pune și mai mult în valoare patul de culoare galbenă.
Nu sunt costuri în plus, nici bătaie de cap. E doar o combinație de culori folosită altfel.