logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum amenajăm dormitorul în 2022

An de an, specialiștii în amenajarea interioarelor vin cu idei noi despre cum trebuie să arate locuința. Pentru 2022, în dormitor se schimbă multe lucruri, iar la baza acestor schimbări stă însăși funcționalitatea acestei încăperi esențiale.

bedroom-6428
Trendurile dormitorului în anul care a început./Decordesigntrends.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 Ianuarie 2022

Ținând cont de pandemia de COVID prin care lumea trece de circa doi ani de zile, și amenajarea locuinței cade sub această influență. Dar nu una nefastă. Pe acest fond, creatorii de spații frumoase urmăresc folosirea dormitorului nu doar drept încăperea în care te odihnești pe durata nopții, ci drept un adevărat sanctuar care să se delimiteze în mod radical de restul casei.

Amenajarea cea mai potrivită a dormitorului în 2022 presupune întoarcerea la simplitate, natural, atmosferă serenă. Culori, materiale, forme și funcționalități care să creeze o atmosferă de calm și firesc, o atmosferă tihnită și practic, și estetic.

Materiale
Specialiștii s-au pus de acord: anul 2022 aduce o reorientare înspre natură atunci când vine vorba de materialele pentru dormitor. Lemnul natural, marmura, teracota, pânza – vor fi în mare trend, înlocuind materiale banale, pe cât de practice, pe atât de ieftine. Mobilierul din lemn cu blat din piatră în locul mobilierul din MDF, tapițerie din pânză în loc de tapițerie din catifea sau pluș, vase decorative din sticlă pură în locul vaselor cu aspect de plastic ș.a.m.d.

Forme
Mobilierul sculptural va fi la modă în dormitorul anului 2022. Cu cât mai multă originalitate, cu atât mai bine: margini rotunjite, unghiuri atipice, adâncimi confortabile. Chit că în dormitor nu poți îngrămădi prea multă mobilă, chiar și o noptieră poate fi aleasă dintr-o colecție de design îndrăzneață, sau poate comoda de la perete ori chiar scaunele din zona de relaxare. 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Apropo, dormitorul anului 2022 trebuie să aibă în dotare o zonă, oricât de mică, de relaxare: o băncuță la capătul patului, un taburet colorat, un pouf sau un colț cu fotoliu de zi, menit pentru a citi o carte, a răsfoi o revistă. Important este ca în dormitor să ai parte nu doar de un somn odihnitor, ci și de clipe de relaxare.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Piesa principală a dormitorului în 2022 se spune că va fi… tăblia patului. Preferabil de dimensiuni mari – fie lată, fie înaltă, tăblia patului va avea nevoie de personalitate prin forme și mai ales culoare. Specialiștii recomandă personalizarea tăbliei folosind combinații cromatice puternice sau chiar prin imprimarea unor modele geometrice.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Culori
Dormitorul anului 2022 trebuie să fie plin de culoare, ce-i drept, culori cât mai pastelate, care să transmită o senzație de calm, de confort, de apropiere de natură. Cheia ține de combinațiile cromatice: gri și alb, tonuri de ciocolatiu, pereți de-un verde pastel sau chiar în nuanțe marcate de albastrul cerului senin. Accesoriile textile sunt esențiale: din materiale cât mai naturale, eventual din materiale reciclate, ar fi bine să conțină mai multe culori, preferabil contrastante.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Stiluri de mobilier
Aici, specialiștii s-au pus de acord: nu este vorba despre un anume stil, ci despre o combinație. Cele care vor sta la baza amenajării dormitorului vor fi stilul industrial, stilul minimalist scandinav și stilul vintage, urmând ca fiecare dintre noi să aleagă modul și gradul de integrare. În special, mobilierul transformabil ar putea să întrunească măcar două dintre aceste stiluri, iar multifuncționalitatea ar juca rolul stilului minimalist. Se pare că piesa de bază a dormitorului în anul 2022 va fi patul Murphy – patul transformabil într-o canapea sau chiar într-un dulap.

www.cioata.ro

Nu uitați, anul 2022 este anul relaxării, confortului, împăcării cu viața, iar dormitorul poate juca rolul spațiului ideal în care să-ți încarci bateriile. Merită investiția în mobilier de design și culori îndrăznețe.

Publicitate