Cum să alegi salteaua perfectă

Am stat de vorbă cu Ionuț Popi de la Dolce Dormire despre cum trebuie aleasă salteaua, pentru a putea spune că este salteaua ideală. Redăm în continuare informații despre criteriile de alegere și greșelile care trebuie evitate.

 +4
Vise plăcute cu Dolcedormire
  |  

Criterii de alegere a saltelei

Cei care se află în căutarea unei noi saltele sunt sfătuiți să țină cont de următoarele criterii:
•    Greutatea lor corporală (în cazul patului matrimonial, se ia în considerare partenerul cu greutatea mai mare)
•    Proeminențele corpului (corect aleasă, salteaua trebuie să ajute la eliminarea punctelor de presiune create de aceste proeminențe)
•    Poziția de dormit (cei ce dorm pe spate au nevoie de o saltea dură, cei ce dorm pe o parte au nevoie de o saltea de duritate medie, iar cei ce dorm pe burtă trebuie să aleagă o saltea cu grad mare de elasticitate)
•    Tipul de husă al saltelei (se recomandă cele detașabile și lavabile, cu ameste de fibre naturale și sintetice)
•    Înălțimea saltelei (ține de îmbinarea materialelor din miezul saltelei în două sau mai multe straturi).

 

Calitățile saltelelor din punctul de vedere al producătorului

Toți producătorii de saltele s-au pus de acord: nu există salteaua ideală! Fiecare saltea este ideală în funcție de cel care o cumpără, în funcție de nevoile și dorințele diferite ale fiecărui client în parte și de felul în care răspunde acestor nevoi și dorințe.
"Majoritatea clienților nu știu ce fel de saltea le trebuie", mărturisește Ionuț Popi. "Tot ce știu e că-și doresc un somn odihnitor. Specialiștii Dolce Dormire încearcă să creeze nu o saltea perfectă, ci saltele perfecte pentru fiecare tip de corp, în funcție de constituție, greutate corporală, înălțime, stil de dormit și proeminențe ale trupului".
Deci, calitățile saltelei ideale, din punctul de vedere al producătorului, sunt diferite în funcție de fiecare tip de corp uman.

 +4 www.magmob.ro Ionuț Popi ocupă poziția de Chief Strategy Officer în cadrul Dolce Dormire

 

Calitățile saltelelor Dolce Dormire

Clientul nu-și poate alege singur salteaua perfectă, ci trebuie sfătuit de consilierii din magazinele Dolce Dormire. În acest caz, salteaua ideală va avea următoarele calități:
•    Asigură o repartizare corectă a greutății pe toată suprafața ei
•    Îmbunătățește simțitor calitatea somnului
•    Asigură o poziție corectă a coloanei
•    Relaxează musculatura
•    Reduce durerile de spate, ceafă și umeri

 +4 www.dolcedormire.ro Tu ce așteptări ai de la salteaua perfectă?

 

Despre Dolce Dormire

Dolce Dormire fiind un brand specializat doar pe produse de dormit, asigură numeroase servicii adiționale în magazinele sale:
•    consiliere profesională gratuită la domiciliul clientului,
•    serviciu de spălare al huselor,
•    service la toate produsele noastre,  
•    flexibilitate în personalizarea produselor,
•    garanția all-inclusive (dacă se întâmplă ceva cu produsul nostru în garanție, ne deplasăm la domiciliul clientului pentru soluționarea problemei gratuit),
•    transport și montaj gratuite la toate produsele noastre până în dormitor,
•    putem creea produse pe orice dimensiune sau formă,
•    transport gratuit oriunde în țară, în maxim 48h (la cerere),  
•    sistem buy-back la saltele
•    testare gratuită

 +4 www.magmob.ro Dolce Dormire a prezentat cea mai nouă colecție de saltele la BIFE-SIM 2016


Magazine Dolce Dormire sunt în Timișoara, Arad, Turnu-Severin, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești și București.
Ştiați de la ce vine Dolce Dormire? De la o urare caldă - Vise plăcute!


Publicitate

Make-Up Şevalet: cadoul perfect de sărbători!

Make-Up Şevalet este un produs de design compus din trei piese de mobilă cu funcția unui minilaborator de înfrumusețare. Cele trei elemente sunt aplicate unui șevalet clasic. Dăruiți-l cadou, că tot e luna darurilor!

 +6
Make-Up Sevalet pentru doamne
  |  

Sursă de inspirație
Inspirat de forma boemă a unui șevalet, Make-Up Şevalet îmbină calități funcționale cu un design creativ, destinat să confere încăperii personalitate și farmec. Datorită dimensiunilor și formei, ocupă puțin spațiu, putând fi amplasat într-un colț discret al încăperii. Care încăpere? Fiecare își știe cel mai bine locuința!

Make-Up Şevalet: detalii tehnice
Se compune dine trei corpuri de mobilier: un scaun, o măsuță în forma paletei de culori a pictorului, și o oglindă. Materiale de lucru: lemn de pin și MDF, cu finisaj din vopseluri eco-friendly. Designerii au pus accent pe textura lemnului natural, iar cromatic, este vorba de o combinație odihnitoare: alb și culoarea naturală a lemnului. Scaunul și masa de machiaj au picioare ușor curbate, dar robuste, pentru un design feminin și elegant, dar și pentru o susținere stabilă.

 +6 MagMob Oglinda și masa de machiaj au fost transformate dintr-un concept artistic: planșa de pictură și paleta de amestecat culorile

Oglinda ansamblului Make-Up Şevalet are forma unei rame de tablou, încadrând plăcut chipul pe durata machiajului. În plus, oglinda este integrată unui dulăpior pentru produse cosmetice, permițând depozitarea și păstrarea absolut discretă a instrumentelor de înfrumusețare. Dulăpiorul este prevăzut cu două polițe, un spațiu înalt de depozitare și nenumărate cuiere pe ușă, pentru a atârna la îndemână bijuteriile zilnice. Menține deci ordinea casei, păstrând secret arsenalul de frumusețe feminină și valorificând la maximum spațiul existent al încăperii.

Dimensiuni
Înălțime: 1660 mm
Lățime: 770 mm
Adâncime: 1060 mm
Greutate: 25 kg

Make-Up Şevalet autori
Este un produs de design românesc, creat de către Alina Ilie și Eduard Spiridon, doi tineri designeri pasionați de provocările ridicate de amenajarea unei locuințe tipice din România: spațiu mic, uneori cu unghiuri atipice, și familie mare.

 +6 MagMob Make-Up Sevalet valorifică spațiul încăperii

 +6 MagMob Oglinda Make-Up Sevalet are dulăpior pentru produse cosmetice și bijuterii

Make-Up Şevalet istoric
Povestea acestei piese de mobilă a început în anul 2014, în cadrul unui workshop de design de produs, în cadrul căruia autoarea a fost provocată să îmbine designul artistic cu funcționalitatea unei piese de mobilier foarte practice. Stil de amenajare: modern, pornind de la un concept clasic. Primul prototip a fost creat de Alina Ilie împreună cu tatăl ei, apoi au urmat alte patru modele, tot mai stilizate, la care și-a adus contribuția și Eduard Spiridon. De-a lungul anilor, Make-Up Şevalet a fost prezentat la expoziții de design românesc și în magazinele Delta Studio și Dizainăr.

 +6 MagMob Make-Up Şevalet - trusa secretă de frumusețe a doamnelor

Achiziționare
Pentru a-și continua evoluția și a deveni produs de serie, Make-Up Şevalet a fost înscris într-o campanie de crowdfunding până pe 14 decembrie - clic aici. Produsul de design românesc poate fi susținut prin orice fel de donație sau prin comandă. Primele două comenzi vor fi la preț promoțional de 570 euro.

 +6 MagMob Make-Up Şevalet - prototip 2015, expus la Delta Studio

Make-Up Şevalet își poate găsi cu ușurință locul în locuințele private, asigurând o atmosferă de intimitate tipică căminului conjugal, dar la fel de bine poate fi folosit în mediul profesional, ca mobilier de lucru în studiourile make-up artiștilor și chiar ale fotografilor.


Saltele BIO: Fitness, Antistres și Yoga

Pentru că viața este tot mai dinamică și grăbită, somnul trebuie să compenseze. Industria saltelelor a făcut un salt uluitor în viitor și vine cu invenții care mai de care. De saltelele bio ați auzit? Sunt disponibile în trei variante originale prin Darius TransMob.

 +4
Ne întoarcem la origini, la natură. Saltele bio își fac loc în dormitoarele din România / Saltelebucuresti.ro
  |  

Ce înseamnă saltele bio?
Producătorii de saltele explică: saltelele bio sunt acelea în compoziția cărora se regăsesc exclusiv materiale naturale în stare pură. Sunt de mai multe feluri, pentru a răspunde mai multor tipuri de nevoi. Fiecare om își cunoaște problemele de sănătate și necesitățile de odihnă nocturnă, iar în funcție de ele poate alege salteaua care i se potrivește.

Tipuri de saltele bio de la Darius TransMob
Darius TransMob vine în întâmpinarea clienților din România cu 30 de tipuri de saltele. În categoria saltele bio, sunt disponibile trei modele ce sună a program de refacere fizică: Fitness, Antistres și Yoga. Fiecare dintre aceste modele are propriile calități și se potrivește unor categorii de clienți cu nevoi diferite.

Salteaua bio Fitness
Funcționează pe principiul combinației între duritate și confort. Salteaua bio Fitness e potrivită pentru cei ce doresc să doarmă confortabil pe o suprafață dură, având o componentă de memory foam ce acționează diferit în funcție de poziția corpului. În poziția culcat pe spate, salteaua se afundă în zona omoplaților, asigurând o duritate ridicată în zona lombară; în poziția culcat pe o parte, umărul și șoldul se afundă mai mult pentru a susține zona toracică. Husa este detașabilă, creată din bumbac natural, iar în compnența saltelei intră o placă din fibră de cocos, un strat de ortocel și un strat de memory foam.

 +4 www.saltelebucuresti.ro Saltea bio Fitness, pentru întreținerea stării de sănătate a coloanei

Salteaua bio Antistres
Surpriza ține de faptul că în structura de fabricație a acestei saltele există două straturi cu  miez de cocos, un strat de bumbac natural și straturi de latex natur cu cinci zone de elasticitate. Salteaua bio Antistres se potrivește celor ce caută saltele cu grad de duritate medie și flexibilitate bună. Rolul Antistres rezultă din combinația de materiale naturale, bio, ce asigură o detensionare ideală a corpului în timpul somnului. Fabricarea acestui tip de saltea implică folosirea de materiale reciclabile; husa de bumbac este tratată împotriva acarienilor și bacteriilor. Per total, salteaua Antistres are o grosime de 18 cm.

 +4 www.saltelebucuresti.ro Saltea bio Antistres, pentru un somn fără vise urâte

Salteaua bio Yoga
Este o saltea bio cu două fețe - una cu grad ridicat de fermitate, ideală pentru persoanele ce suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale, și una cu grad mare de elasticitate. Salteaua bio Yoga poate fi folosită când pe o parte, când pe alta, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia. De-a lungul crizelor lombare, se va folosi fața fermă, iar în perioadele de acalmie, se poate folosi fața elastică. Husa saltelei este din material textil 3D antialergenic, impregnat cu micro capsule de Aloe Vera cu efect terapeutic.

 +4 www.saltelebucuresti.ro Saltea bio Yoga, pentru confort fizic și spiritual


Despre Darius TransMob
Găsiți oferta completă de saltele Darius TransMob atât online, cât și în showroom-ul din centrul Home Design Mall, București, sector 6. Sunt disponibile modele clasice, dar și modele foarte moderne. Livrare: transportul în București este gratuit, iar în țară se asigură contra cost, prin servicii de curierat sau camioane proprii. Saltelele pot fi returnate în termen de 10 zile, însoțite de chitanță, factură și certificat de garanție, cu condiția să nu fi fost scoase din plastic sau deteriorate.


Publicitate

Dormeo - Saltea cu arcuri din... spumă!

Denumită Fresh Prima, cea mai nouă saltea de la Dormeo este cu adevărat inedită. Pe lângă caracteristicile deja specifice de calitate și confort, această saltea lansează un concept ceva mai nou în România: arcurile din spumă.

 +3
Cu salteaua Dormeo Fresh Prima toți membrii familiei dorm în siguranță /Dormeo.ro
  |  

Materiale de lucru: arcuri din spumă, obținute prin tehnologia Octaspring pentru adaptare tridimensională, husă întrețesută cu fibre de argint, strat de 2 cm de spumă cu memorie. Calități: o aerisire de șase ori mai bună, ușor de adaptat atât corpurilor copiilor, cât și adulților, extra-igienă. Poate fi testată 60 de nopți. Garanție: 15 ani!

 +3 www.dormeo.ro Salteaua Dormeo Fresh Prima poate fi testată acasă preț de 60 de zile

Salteaua Fresh Prima de la Dormeo e dotată cu trei zone de confort, iar stratul de spumă cu memorie permite mularea perfectă de-a lungul corpului uman. Este o saltea potrivit de tare și moale, adică poate fi folosită în orice poziție și de către orice persoană, indiferent de obiceiurile nocturne.

Husa saltelei Fresh Prima de la Dormeo este detașabilă și se poate spăla la mașina de spălat, permițând astfel întreținerea corespunzătoare a nivelului de igienă dorit. Mai mult, husa este întrețesută cu fibre învelite în argint și tratate cu CleanEffect Silver, pentru prospețime. Adio, bacterii, mirosuri neplăcute și acarieni! În același scop, salteaua însăși este antibacteriană și antialergică, recomandându-se în mod deosebit persoanelor care suferă de alergii.

 +3 www.dormeo.ro Cu salteaua Dormeo Fresh Prima poți dormi confortabil în orice poziție


Cele mai confortabile paturi din România

Mergeți la magazinul de mobilă, așezați-vă pe patul care vă place și stați câteva minute într-o singură poziție. Apoi schimbați-o! E confortabil? În funcție de răspuns, cumpărați modelul ales sau continuați căutarea!

 +6
Pat din piele, în standul Pure Home Collection din cadrul evenimentului IFFS 2016 / Magmob.ro
  |  

Vă prezentăm criteriile de confort de care să țineți seama atunci când cumpărați paturi românești.

Confort în funcție de materiale
Paturile din lemn masiv sunt cele mai rezistente, iar ca și confort nu se încing în nopțile de vară, asigurând o senzație plăcută la atingere. Paturile tapițate sunt cele mai confortabile, însă au tendința de a acumula și păstra căldura pe durata verii, iar ca rezistență, recomandate sunt cele tapițate cu stofe, nu piele sau pluș.

 +6 www.ergodesign.ro Paturi confortabile românești - din lemn masiv, rezistent și confortabil, cu noptiere incluse în design

Confort în funcție de forma și stilul patului
Cea mai confortabilă formă de pat este o combinație între patul dreptunghiular și cel rotund - adică cu laturi drepte și colțuri rotunjite, evitându-se rănirea la momentul așezării în pat, și căderea din pat în timpul somnului.
Stilul de pat preferat pentru confort este însă cel de tip divan, cu salteaua așezată pe o bază de lemn îmbrăcată în tapițerie ce înlocuiește tradiționala somieră cu bare metalice.  

 +6 www.mobconfort.ro Paturi confortabile românești - model tapițat cu laterale rotunjite

Confort în funcție de dimensiunile patului
•    ca ÎNĂLŢIME, patul confortabil înseamnă maxim 40 cm de la podea în sus - te așezi și te ridici cu ușurință.  Sub 35 cm, patul este deja prea scund și pune probleme când vrei să te dai jos din el;
•    LUNGIMEA patului trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai mare decât înălțimea celui care doarme în pat;
•    ACCES: patul confortabil are tăblie numai la cap, nu și la picioare, permițând accesul din trei unghiuri - laterale și capătul patului. De evitat paturile pe roți, pentru că induc tendința de a te urca cu grijă, ca patul să nu plece la plimbare;
•    LĂŢIMEA confortabilă a unui pat este de circa 90 cm pentru o singură persoană. În patul matrimonial, e nevoie de suficient spațiu încât partenerii să nu se atingă atunci când schimbă poziția - cel puțin 160 cm lățime;
•    tăblia patului trebuie să aibă o LĂŢIME în corelație cu scheletul patului; de regulă, lățimea standard a tăbliei trebuie să fie cu maximum 7 cm mai mare;
•    ca ÎNĂLŢIME, tăblia trebuie să se ridice cu circa 35 cm deasupra saltelei; pe comandă, tăblia poate fi oricat de înaltă, dar ca principiu de design, nu poate depăși în înălțime lungimea patului. 

 +6 www.mobdeco.ro Paturi confortabile românești - model cu platformă inclusiv pentru noptiere

 +6 www.canapele.ro Paturi confortabile românești - model tapițat

 +6 www.marge.ro Paturi confortabile românești - model de pat tapițat cu somieră reglabilă