logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Bizar: canapele din bani

Se zice că banii se țin la saltea, dar un designer din America a preferat să îi țină la vedere. I-a transformat, monedă cu monedă, în piese de mobilier spectaculoase. Așa că luați un loc dacă vreți să știți ce înseamnă să ședeți pe bani!

bizar_ambient_johnnyswing_com-1968
Banii nu aduc fericirea, dar construiesc arta / Johnnyswing.com
Andreea Chiru  |  14 Decembrie 2016

Johnny Swing este designerul acestor piese de mobilă luxoasă. Monedele care compun canapelele au fost strânse de-a lungul mai multor ani de călătorii în jurul lumii. Originar din America, Johnny Swing a urmărit ca prin aceste piese de mobilă pentru living și spații publice să uimească, să intrige și să ridice designul de mobilier la nivelul artei suprarealiste.

Stil de amenajare

Canapelele compuse dintr-o sumedenie de monede de către Johnny Swing se integrează interioarelor amenajate în stil minimalist. Sunt suficient de spectaculoase încât să facă orice alte piese de mobilă să pălească, și deci să fie inutile. Amplasate undeva sub o fereastră sau o sursă artificială de lumină, aceste canapele știu să lucească suficient de puternic încât să devină imediat centrul atenției. Își găsesc locul în casele oamenilor foarte bogați și stilați, dar și în spații publice dedicate artei, culturii sau consumatorilor de artă și cultură.

www.johnnyswing.com
Te speli pe mâini după ce ai pus mâna pe bani? Aici nu e nevoie de duș!

 

Sursă de inspirație

Nevoia de a recicla deșeurile metalice a stat la baza canapelelor din bani, create de Johnny Swing. Monedele provin din mai multe colțuri ale lumii și, evident, au valoare financiară redusă. Dar combinate astfel, transformă deșeurile metalice într-o avere. Formele semicirculare ale canapelelor evocă circuitul banilor – ce cheltuiești se întoarce la tine, mai devreme sau mai târziu.

www.johnnyswing.com
Dacă ai chef să stai pe bani, ia un loc!

 

Cum se fac

Într-o canapea marca Johnny Swing intră în jur de 7000 monede. Procesul confecționării este destul de complicat, pentru că aceste piese de mobilă chiar sunt utilizabile – te poți așeza pe ele fără să le distrugi și fără să cazi. Există un cadru metalic, din oțel inoxidabil, care susține canapeaua. Monedele sunt sudate unele de altele și îmbrăcate într-un strat de rășină de poliester care asigură canapelei rezistența necesară. Procesul de sudură a durat circa 200 de ore, ceea ce se reflectă foarte clar în prețul acestor piese de mobilier artistice.

Publicitate
Publicitate