Diva Academy Bunk – birou și pat într-o singură piesă

Nu-i așa că cea mică cameră din locuință este camera copilului? Atunci de ce nu am face lucrurile cât mai practice înainte de toate? Diva Academy Bunk de la Riva Casa este o propunere bine-venită de piesă de mobilier multifuncțională rezolvând principalele necesități ale celui mic: temele și somnul.

 +4
Mobilă multifuncțională în camera copilului/Riva-casa.ro
  |  

Sub o denumire, ce-i drept, cam complicată se ascunde o piesă de mobilier extrem de utilă pentru camera copilului. Diva Academy Bunk este și birou, și pat, venind în plus cu nenumărate spații de depozitare. Piesa se găsește în magazinul Riva Casa deschis în Cluj, pentru a răspunde unei clientele orientate către stilul modern și elegant în același timp.

Diva Academy Bunk se înscrie în categoria mobilierului de tip „space saving”. Patul se află la nivelul superior al piesei, accesul făcându-se cu ajutorul unei scări mobile. Pe durata zilei se folosește ca birou, pe durata nopții, masa de lucru coboară la nivelul podelei, devenind bază, punct de sprijin pentru un al doilea pat de copil. Mișcarea de transformare a biroului în cel de-al doilea pat este una simplă, silențioasă, la îndemâna celui mic. Spațiile de depozitare își mențin forma și prezența indiferent că piesa funcționează ca birou sau ca pat supraetajat.

Riva Casa este la origine o casă de design interior, reprezentanța în România a unui brand cu experiență de zeci de ani pe piața de profil din Italia. +4 www.riva-casa.ro +4 www.riva-casa.ro +4 www.riva-casa.ro


Lada de zestre – țesături ca pe vremea bunicii

Dincolo de mobilier, atmosfera casei este impusă și de textilele pe care le folosim, nu neapărat cele decorative, ci cele absolut necesare: lenjerii de pat, fețe de masă, perdele. În Brașov există un atelier de broderie care confecționează toate aceste țesături în stilul celor de demult.

 +8
Lenjerie de pat, perne decorative, perdele și fețe de masă, brodate în stil tradiționale/@AtelierDeBroderieLaFundata
  |  

Atelierul a fost deschis în satul Fundata din Brașov și poartă denumirea de Lada de zestre. Chiar lada de zestre a bunicii stă la baza conceptului, colecțiile de textile pentru casă confecționate aici fiind exact pe modelul celor pe care le mai vedem azi doar în muzee ale satului sau poze rămase de acum două generații. Specialitatea atelierului de broderie Lada de zestre sunt lenjeriile de pat, dar în colecții intră și fețe de masă, pernuțe decorative, perdele. Câteva pensiuni din zonă au devenit deja clienții Lăzii de zestre, obținând amenajări în stil tradițional, dar foarte multe dintre comenzile atelierului vin de la clienți via online, din România și din afara României. +8 @AtelierDeBroderieLaFundata

Ca material, se folosește un bumbac nealbit; broderiile se execută cu ațe din culori diverse. Motivele sunt tradiționale, din diferite zone ale țării, dar și interpretări ale motivelor. Procesul este destul de rudimentar, numai două persoane lucrează în cadrul atelierului Lada de zestre, cosând și brodând toată ziua. Toate textilele se fac pe comanda clientului, în funcție de dimensiunile cerute de acesta, culorile preferate și modelul de broderie ales. Unii clienți aleg ca pe lângă broderia decorativă să aibă imprimat și câte un mic mesaj personalizat.

„Dorința noastră este să vă înfrumusețăm casele cu lenjerii de pat, pernuțe decorative, fețe de masă și perdele, toate brodate cu motive tradiționale, dar și să vă trezim amintiri de când erați copii și mergeați în vacanțe sau vizite la țară, la bunici”, scrie pe pagina de Facebook a atelierului Lada de zestre. +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata


Suba Decor: mobilă pictată la comandă

Ca să îmbine nevoia cu pasiunea, o pictoriță din Timișoara a pus pe picioare o afacere care se bucură de succes. Suba Decor este un atelier de tâmplărie care execută mobilă pictată la comandă. Picturile sunt cu adevărat... picturi!

 +8
O pictoriță din Timișoara și-a deschis magazin de mobilă/Subadecor.ro
  |  

Atelierul Claudiei poate părea o afacere inedită. Pasionată încă din copilărie de pictură, a decis să dea o șansă acestei arte insuficient apreciate în România, combinând-o cu ceva de care toți oamenii au nevoie: mobila la comandă. Suba Decor este alcătuită din două departamente – tâmplărie și pictură. Mobila se realizează în funcție de nevoile spațiale ale clientului, apoi pictura se execută în funcție de tematica aleasă de client. Predomină elementele decorative precum florile, dar există și colecții pictate cu personaje.  +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro

Suba Decor realizează pictura pe orice fel de mobilier, de la cel de bucătărie și living până la dormitor și baie. Cele mai spectaculoase sunt colecțiile de mobilă pictată cu peisaje și personaje, picturile fiind complexe și acoperind mobilierul chiar și în întregime, nu doar sub forma unor mici elemente decorative.  +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro

Suba Decor practică un stil de mobilier clasic cu funcții moderne, iar pictura este de asemenea clasică, amintind de atmosfera romantică a interioarelor pictate. Unele dintre colecții au și prețurile afișate, nu pe site-ul atelierului Suba Decor, ci pe conturile sale de socializare.


Paturi de colț din România

Colțurile sunt cele mai nefolosite, irosite, antipatice locuri ale încăperii. Pentru a le umple cum se cuvine, adică la modul practic, dar și cu atenție la estetica amenajării e nevoie de cele mai multe ori de mobilă pe comandă. Ce faci dacă trebuie să umpli un colț din dormitor?

 +5
Trei modele frumușele de pat potrivit pentru colțuri/Pinterest.com
  |  

Alegi paturile de colț. Există și în România câteva modele chiar simpatice, care vin în ajutorul celor ce-și doresc să profite la maximum până și de un colț, optând pentru mai mult spațiu liber în mijlocul încăperii sau mărirea spațiului de trecere al camerei.

 +5 www.mobexpert.ro +5 www.mobexpert.roMobexpert recomandă patul pentru colț denumit Quadro. Dimensiunile nu sunt tocmai generoase (140x200 cm) dar această piesă de dormitor îmbracă colțul în așa fel încât să dea impresia unei amenajări concentrate pe nevoia de tihnă și intimitate. Somiera e inclusă în prețul patului, iar structura dură este tapițată cu stofă. Patul de colț Quadro este o soluție pentru un dormitor matrimonial mic, dar marcat de o atmosferă romantică.

 +5 www.tamos.roTamos duce lucrurile mai departe cu patul pentru colț denumit Linea. Aici e vorba despre un pat de o singură persoană și configurat cu gândul la paturile cu comodă inclusă din casele bătrânești. Linea reprezintă un pat de colț cu tăblie la cap și tăblie pe partea laterală care se lipește de peretele colțului. În acest fel, se creează impresia unui cuibușor plăcut. Laterala rămasă liberă este dotată cu un sertar foarte practic, astfel că această piesă de dormitor se încadrează în categoria mobilierului multifuncțional. De asemenea, valorifică la maximum spațiul încăperii.

 +5 www.videnov.roVidenov propune de-a dreptul un pat de colț revoluționar, care să combine parcă cele două modele de mai sus. Nu mai e vorba de un pat dublu, nici de un pat single, ci de Alpi, mobilier corp cu două paturi single atașate unul în continuarea celuilalt, în forma literei L. În acest fel ambii pereți ai colțului sunt complet folosiți. Între cele două paturi este integrată o comodă foarte practică pentru păstrarea lenjeriei de noapte.
Așadar, aveți de unde alege! Nu mai irosiți colțurile dormitorului!


Somproduct – pat multifuncțional pentru copilul tău

Nevoia de maximă valorificare a spațiului din camera copilului dar și dorința de a avea mobilier modern, plin de culoare și șarm fac pe producătorii de mobilă să tot reinventeze banalul pătuț. Așa s-a ajuns chiar în România la modele simpatice de pat cu loc de joacă inclus. Sau cu birou.

 +6
Când patul copilului integrează și alte mobile/Somproduct.ro
  |  

Patul din camera copilului nu mai poate fi azi o banală piesă de mobilier. Somproduct dispune de o gamă variată de modele de pat pentru camera copilului, confecționate de designeri cu gândul la o lume cât mai funcțională, practică și-n același timp distractivă pentru cei mici.

Patul cu loc de joacă inclus sau patul cu birou integrat sunt doar două dintre variantele Somproduct, la prețuri chiar accesibile.

Patul cu loc de joacă e disponibil în numeroase variante cromatice și chiar tematice; e simplu să recunoști patul pentru băieți sau patul pentru fetițe. Spațiul de joacă inclus e în mai multe variante și el; fie sub forma unui tobogan prins la marginea saltelei, fie sub patul propriu-zis, îmbrăcat în perdeluțe cu modele inspirate de poveștile copilăriei. Forma patului e și ea diferită, putând varia de la modelul clasic, la cel de tip construcție căsuță de păpuși. +6 www.somproduct.ro

Pentru copiii ceva mai măricei, Somproduct propune patul cu birou inclus. Dar nu doar blatul de lucru al biroului e inclus, ci și spații de depozitare a materialelor pentru învățat. Sertare, dulăpioare, polițe, toate sunt integrate unor modele de pat pentru copii Somproduct, astfel încât spațiul camerei să fie cât mai bine valorificat.  +6 www.somproduct.ro +6 www.somproduct.ro

Există chiar și modele de pat Somproduct pentru copii cu fotoliu inclus în platforma bazei; și nu un simplu fotoliu, ci unul extensibil pentru prietenii celui mic, veniți să petreacă noaptea. Practic, aproape orice e posibil! +6 www.somproduct.ro +6 www.somproduct.ro