Dormitor: mobilier în stil... lavandă

Dacă vă place stilul provensal și doriți să îl mutați din living în dormitor, nimic mai simplu! Pe piața producătorilor de mobilă din România oferta de mobilier cu accente de lavandă este practic nelimitată, de la paturi până la fotolii, noptiere și accesorii decorative.

 +5
Un strop de lavandă în dormitor pentru o viață aromată/Tapetexpert.ro
  |  

Cine dorește o atmosferă mereu proaspătă și confortabilă în dormitor nu are decât să urmărească articolele online ale paginii Magmob. Cunoaștem pentru voi o groază de producători ce lansează cu regularitate colecții tot mai inedite de mobilier, în ton cu trendurile momentului! Azi, despre lavandă.

 +5 www.vilana.md +5 www.vilana.md
Vilana.md propune un întreg dormitor realizat cu motivul lavandei: pat, noptiere, șifonier, banchetă. Finisajul ivoar, punctat de motivul lavandei sub formă de pictură discretă, contribuie la atmosfera provensală a acestui dormitor care s-ar potrivi, ce-i drept, mai degrabă doamnelor și domnișoarelor decât publicului masculin.

 +5 www.mobex.ro Mobex.ro oferă clienților pasionați de motivul lavandei un fotoliu special pentru dormitor, tapițat cu stofă imprimată cu mici buchețele de levănțică. Poartă denumirea Celebrity, iar dimensiunile îmbie la discreție și inspiră intimitatea clipelor de seară.

 +5 www.sophia-romania.ro Sophia Romania asigură chiar paturi matrimoniale tapițate cu motivul lavandei. Tapițeria este de cea mai bună calitate și îmbracă absolut întreaga structură lemnoasă a patului, îmbogățită fiind cu motivul proaspăt al firelor de lavandă.
Acestea sunt doar trei exemple din ce vă oferă producătorii de mobilă și accesorii din România. Gama este mult mai variată de atât!
 


CicloItalia – ce poți face c-un far de bicicletă

Pentru ca un corp de iluminat să iasă în evidență, nu mai e de-ajuns să dea lumina potrivită. Trebuie ca designul să transmită un mesaj. Pornind de la aceste considerente, Catellani&Smith lansează CicloItalia, un corp de iluminat plin de conținut... istoric.

 +3
CicloItalia, un produs de design italienesc/Cavalleri.com
  |  

Cu 30 de ani în urmă, Enzo Catellani crea lampa de birou Ciclocina, în cadrul colecției de produse „Oggetti senza tempo” – lampa a devenit imediat un succes, devenind unul dintre acele corpuri de iluminat cu rol de icon în industria designului interior. Ce era așa special la ea? Ideea! Ciclocina era concepută dintr-un far de bicicletă. Pornind de la Ciclocina, Catellani&Smith caută să reediteze succesul, venind cu o interpretare modernă, denumită CicloItalia. Lampa de noptieră are un aspect vintage, folosind același tip de faruri de bicicletă, dar bucurându-se de un design ceva suplu, în pas cu stilul minimalist al epocii contemporane.  +3 www.cavalleri.com +3 www.cavalleri.com
Modelul acesta de bec nu se mai folosește, din cauza complexității procesului de fabricare; însă în cazul lămpii CicloItalia, farul este executat manual de câțiva meșteri pricepuți din Italia, tocmai pentru a oferi clienților mai mult decât o lampă, și anume un produs plin de însemnătate, nu doar funcțional, ci mai ales sentimental, un produs care să reflecte o istorie a designului italinesc de 30 de ani.
 


Bedding – saltele cu lavandă

Deși pare apanajul stilului de amenajare interioară inspirat  de regiunea Provence a Franței, lavanda reprezintă astăzi un accesoriu absolut modern, mai ales în dormitor. Nu mai este folosită ca accesoriu estetic, ci ca unul practic, tare folositor.

 +4
Lavanda, secretul prospețimii în dormitor/Dormeo.ro
  |  

Așa că vă prezentăm trei propuneri de saltele cu un strop de lavandă la purtător. Oricare dintre aceste produse este ideal pentru cei care doresc să aibă parte de somn odihnitor și o atmosferă romantică și proaspătă în dormitor.

 +4 www.aramisfeeling.ro
La nivelul patului, industria producătorilor de accesorii pentru bedding caută să se întreacă pe sine. Așa au apărut variantele de saltele cu buzunare special create pentru săculețe de lavandă. Aramis Feeling a creat o întreagă colecție de bedding denumită Lavender Mousse, în componența căreia intră saltele cu buzunare pentru levănțică, toppere cu design floral, perne de pat, tratate împotriva alergiilor.

 +4 www.salteleprevi.ro
Previ Saltele propune un model de saltea superortopedică, cu un nume lung: Lavanda Therapia Medical Bio Memory, a cărei principală calitate este stratul de memory foam îmbogățit cu uleiuri esențiale de lavandă, pentru eliminarea stresului. De-a lungul folosirii, salteaua emană mirosul lavandei, contribuind la o atmosferă de liniște odihnitoare.

 +4 www.vitapur-home.ro
Un alt model de saltea inspirată de motivul lavandei este Hitex de la VitaPur Home, o saltea a cărei husă este „înmiresmată” cu ulei de lavandă după o tehnică străveche, asigurând un somn adânc și odihnitor. Husa este din bumbac natural, ce nu irită pielea, și are umplută Clima Soft, ce asigură o bună ventilare a saltelei.

Noapte bună!


Terapia Dormeo pentru dormitor

Nu e decât mijlocul săptămânii și deja ne gândim la un weekend odihnitor. Dacă rămâi acasă, în locul unei deplasări în afara orașului, nu înseamnă că nu te poți răsfăța ca-ntru-un hotel. Unul dintre cele mai cunoscute branduri dedicate artei somnului îți propune Aromatherapy la tine în dormitor.

 +3
O soluție simplă, dar eficientă pentru un suflu nou în dormitor/Dormeo.ro
  |  

Faimosul producător de accesorii pentru bedding Dormeo a lansat de curând o colecție de săculețe care se pot ascunde în pilotă sau pernă pentru un miros proaspăt și natural de lavandă. Gama e denumită Aromatherapy, iar săculețele sunt umplute cu muguri de lavandă 100% naturali, uscați la o temperatură ridicată; mirosul plăcut se emană la fiecare mișcare a corpului.  +3 www.dormeo.ro

Un astfel de săculeț se utilizează circa trei luni de zile. Gama Aromatherapy cuprinde și pilotă și pernă prevăzute cu buzunare speciale pentru folosirea săculețelor.   +3 www.dormeo.ro
Întrucât gama a fost bine primită, Aromatherapy de la Dormeo dispune în prezent de trei variante de săculețe. Pe lângă lavandă, mai sunt și cei de lămâie, iasomie și mușețel. Folosirea lor este foarte simplă, dar pe atât de eficientă pentru a împrospăta atmosfera dormitorului.
 


Somproduct – trei paturi de vară

Dacă vrei ca vara să nu se mai sfârșească, poți opta pentru o amenajare interioară a casei tale în spirit estival. Adică poți redecora dormitorul în așa fel încât să trăiești cu impresia atmosferei lejere de anotimp cald, alegând unul dintre modele de pat cele mai în ton cu starea de vacanță.

 +6
Paturi de vară pentru o casă primitoare/Somproduc.ro
  |  

Inspirate parcă din pozele de vacanță, aceste trei modele de pat de la Somproduct sunt cu totul inovatoare pentru casele din România, fără legătură cu stilul clasic al patului masiv, fiind create din materiale și cu un design aparent foarte ușoare.

 +6 www.somproduct.ro +6 www.somproduct.ro
Patul Fantasy de la Somproduct este din lemn de stejar, dar grație tăbliei suple, ai impresia că este realizat din lemn de bambus. În plus, forma rotunjită, complet atipică, a structurii ce ascunde somiera, se sprijină pe lada de depozitare amplasată central, dând iluzia unei poziții de levitație. Inedit!

 +6 www.somproduct.ro
Patul Clemence de la Somproduct este din lemn de salcâm, un lemn ușor ce cheamă la relaxare. Ca design, este un pat simplu, cu tăblie cochetă, iar finisajul alb cu margini de culoarea lemnului reprezintă combinația ideală a stilului marin.

 +6 www.somproduct.ro +6 www.somproduct.ro
Patul Toma Frame de la Somproduct este clar un pat de vară numai dacă te uiți la înălțimea lui... lipsă. Un pat de așezat pe podea, realizat în cel mai exotic stil posibil, din lemn masiv de fag. Structura lemnoasă e mai lată decât salteaua, oferind deci spații de păstrare a cărților, revistelor, chiar telefoanelor, în plus față de cele două noptiere incluse în design. Odihnitor!
Nu irosiți ofertele verii! Vă vor ține de cald la iarnă!