Dormitor românesc, amenajat în stil mediteraneean

Din proiectul prezentat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi mai avem să vă arătăm dormitoarele și băile. Acestea s-au bucurat de cel mai înalt grad de personalizare în stil mediteraneean, în special dormitorul matrimonial și baia aferentă fiind considerate cireașa de pe tort.

 +7
Ultima parte a unui proiect realizat în Slatina de arhitecta Dana Drăgoi.
  |  

Dormitoarele sunt dispuse de-a lungul unui hol, iar băile nu sunt încadrate camerelor, ci în afara lor. Cel mai spectaculos este dormitorul proprietarilor, unde accentele grecești se combină cu imaginația românească pentru a crea un spațiu pe cât de elegant, pe atât de intim și confortabil.

Majoritatea pieselor de mobilier pentru dormitorul principal au fost realizate pe comandă. Patul matrimonial este unul tapițat într-o nuanță de nisip alb, având tăblie mai înaltă decât se obișnuiește în casele românilor, și e completat de o banchetă cu butoni ce întregește atmosfera de maximă relaxare.  +7 Dana Drăgoi

Noptierele sunt realizate în același stil contemporan al patului, având și inserții de oglindă pentru un efect de maximă spațialitate; aceleași inserții de oglindă se repetă și în cazul dressingului. Pe pereți, arhitectul a preferat soluția tapetului, făcut pe comandă la Wall Decor, și menit să reprezinte o tușă de stil mediteraneean. Nu lipsesc fotoliile și comoda, pentru a completa setul format din pat și noptiere. Secretul confortului maxim al acestui dormitor scăldat în inserții de oglindă este mocheta extrem de moale, pufoasă și discretă cromatic, într-un turcoaz liniștitor. +7 Dana Drăgoi


Peste tot, la nivelul mobilierului, dar și al oglinzilor se repetă un motiv decorativ exotic, care se va regăsi într-un stil mai clasic și în baia matrimonială. Ei bine, baia matrimonială, fără să fie extrem de spațioasă, asigură o bună împărțire a suprafeței, pentru el și pentru ea, dispunând de două chiuvete pe piedestal din marmură. Cada amplasată sub fereastră se află de fapt într-o nișă obținută prin coborârea nivelului tavanului și apropierea pereților laterali – efect de maxim răsfăț. +7 Dana Drăgoi +7 Dana Drăgoi
Al doilea dormitor a fost amenajat într-o paletă de culori ceva mai intense, fiind deci o încăpere ceva mai masculină ca stil. Se păstrează însă atmosfera mediteraneeană, prin somptuozitatea patului, dar și motivele desenate pe tapetul pereților. Mocheta este aceeași, de la Creative Trend Design, dar piesele de mobilă sunt ceva mai austere și puține la număr. Peretele de accent joacă rolul de tăblie a patului, printr-un model de mozaic fascinant. +7 Dana Drăgoi +7 Dana Drăgoi
Un tur al casei foarte plăcut – sperăm că v-a plăcut și vouă!


Cele mai colorate paturi de la Ami White

Despre Ami White am mai scris. E vorba despre un producător de paturi, de tot mai mare succes, din Timișoara.  Paturile sunt de calitate din punctul de vedere al materialului, execuției și personalizării. Sunt paturi de tip BoxSpring. Fiecare model se personalizează la maximum.

 +4
Paturi de lux realizate pe comandă/Amiwhite.com
  |  

Dincolo de avantajele unui pat matrimonial personalizat pe nevoile ambilor parteneri, paturile Ami White au și marele avantaj al culorilor – o gamă îndrăzneață de culori pe o piață obișnuită cu paturi în tonuri neutre. Am ales trei modele de pat Ami White capabile să dea tonul atmosferei din dormitor prin simpla lor culoare.

 +4 amiwhite.com Hampton Cristal face parte din colecția de paturi de lux Ami White, fiind un model pe cât de clasic ca stil, pe atât de contemporan prin culoarea vișinie. Nuanța intensă a tapițeriei impune această piesă de mobilier în rolul de vedetă a dormitorului, completând designul elegant al tăbliei. Cele două saltele sunt acționate prin comandă electrică, partea lui, respectiv partea ei fiind personalizate în mod diferit.

 +4 amiwhite.com Fluture Pink este un pat în stil modern, cu mici tușe romantice. Simplitatea designului e completată de culoarea roz pastelată, primăvăratică, ce are puterea de a da un plus de luminozitate dormitorului. Forma ușor rotunjită a tăbliei inspiră confort, amintind într-adevăr de delicatețea fluturilor. Patul are o garanție de zece ani.

 +4 amiwhite.com Yasmin Coral se înscrie în aceeași colecție de lux Ami White, fiind un model de pat tapițat al cărui design este o combinație a celor două modele de mai sus. Tăblia are marginile rotunjite, dar dimensiunea este una impunătoare, făcând trecerea de la stilul minimalist la cel clasic. Culoarea personalizează acest pat într-atât de bine, încât restul pieselor de mobilier din dormitor trebuie alese cu grijă.
Fiecare dintre aceste modele de pat Ami White se personalizează la nivelul dimensiunilor, saltelei și tipului de tapițerie preferat de client.


Diva Academy Bunk – birou și pat într-o singură piesă

Nu-i așa că cea mică cameră din locuință este camera copilului? Atunci de ce nu am face lucrurile cât mai practice înainte de toate? Diva Academy Bunk de la Riva Casa este o propunere bine-venită de piesă de mobilier multifuncțională rezolvând principalele necesități ale celui mic: temele și somnul.

 +4
Mobilă multifuncțională în camera copilului/Riva-casa.ro
  |  

Sub o denumire, ce-i drept, cam complicată se ascunde o piesă de mobilier extrem de utilă pentru camera copilului. Diva Academy Bunk este și birou, și pat, venind în plus cu nenumărate spații de depozitare. Piesa se găsește în magazinul Riva Casa deschis în Cluj, pentru a răspunde unei clientele orientate către stilul modern și elegant în același timp.

Diva Academy Bunk se înscrie în categoria mobilierului de tip „space saving”. Patul se află la nivelul superior al piesei, accesul făcându-se cu ajutorul unei scări mobile. Pe durata zilei se folosește ca birou, pe durata nopții, masa de lucru coboară la nivelul podelei, devenind bază, punct de sprijin pentru un al doilea pat de copil. Mișcarea de transformare a biroului în cel de-al doilea pat este una simplă, silențioasă, la îndemâna celui mic. Spațiile de depozitare își mențin forma și prezența indiferent că piesa funcționează ca birou sau ca pat supraetajat.

Riva Casa este la origine o casă de design interior, reprezentanța în România a unui brand cu experiență de zeci de ani pe piața de profil din Italia. +4 www.riva-casa.ro +4 www.riva-casa.ro +4 www.riva-casa.ro


Lada de zestre – țesături ca pe vremea bunicii

Dincolo de mobilier, atmosfera casei este impusă și de textilele pe care le folosim, nu neapărat cele decorative, ci cele absolut necesare: lenjerii de pat, fețe de masă, perdele. În Brașov există un atelier de broderie care confecționează toate aceste țesături în stilul celor de demult.

 +8
Lenjerie de pat, perne decorative, perdele și fețe de masă, brodate în stil tradiționale/@AtelierDeBroderieLaFundata
  |  

Atelierul a fost deschis în satul Fundata din Brașov și poartă denumirea de Lada de zestre. Chiar lada de zestre a bunicii stă la baza conceptului, colecțiile de textile pentru casă confecționate aici fiind exact pe modelul celor pe care le mai vedem azi doar în muzee ale satului sau poze rămase de acum două generații. Specialitatea atelierului de broderie Lada de zestre sunt lenjeriile de pat, dar în colecții intră și fețe de masă, pernuțe decorative, perdele. Câteva pensiuni din zonă au devenit deja clienții Lăzii de zestre, obținând amenajări în stil tradițional, dar foarte multe dintre comenzile atelierului vin de la clienți via online, din România și din afara României. +8 @AtelierDeBroderieLaFundata

Ca material, se folosește un bumbac nealbit; broderiile se execută cu ațe din culori diverse. Motivele sunt tradiționale, din diferite zone ale țării, dar și interpretări ale motivelor. Procesul este destul de rudimentar, numai două persoane lucrează în cadrul atelierului Lada de zestre, cosând și brodând toată ziua. Toate textilele se fac pe comanda clientului, în funcție de dimensiunile cerute de acesta, culorile preferate și modelul de broderie ales. Unii clienți aleg ca pe lângă broderia decorativă să aibă imprimat și câte un mic mesaj personalizat.

„Dorința noastră este să vă înfrumusețăm casele cu lenjerii de pat, pernuțe decorative, fețe de masă și perdele, toate brodate cu motive tradiționale, dar și să vă trezim amintiri de când erați copii și mergeați în vacanțe sau vizite la țară, la bunici”, scrie pe pagina de Facebook a atelierului Lada de zestre. +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata +8 @AtelierDeBroderieLaFundata


Suba Decor: mobilă pictată la comandă

Ca să îmbine nevoia cu pasiunea, o pictoriță din Timișoara a pus pe picioare o afacere care se bucură de succes. Suba Decor este un atelier de tâmplărie care execută mobilă pictată la comandă. Picturile sunt cu adevărat... picturi!

 +8
O pictoriță din Timișoara și-a deschis magazin de mobilă/Subadecor.ro
  |  

Atelierul Claudiei poate părea o afacere inedită. Pasionată încă din copilărie de pictură, a decis să dea o șansă acestei arte insuficient apreciate în România, combinând-o cu ceva de care toți oamenii au nevoie: mobila la comandă. Suba Decor este alcătuită din două departamente – tâmplărie și pictură. Mobila se realizează în funcție de nevoile spațiale ale clientului, apoi pictura se execută în funcție de tematica aleasă de client. Predomină elementele decorative precum florile, dar există și colecții pictate cu personaje.  +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro

Suba Decor realizează pictura pe orice fel de mobilier, de la cel de bucătărie și living până la dormitor și baie. Cele mai spectaculoase sunt colecțiile de mobilă pictată cu peisaje și personaje, picturile fiind complexe și acoperind mobilierul chiar și în întregime, nu doar sub forma unor mici elemente decorative.  +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro +8 www.subadecor.ro

Suba Decor practică un stil de mobilier clasic cu funcții moderne, iar pictura este de asemenea clasică, amintind de atmosfera romantică a interioarelor pictate. Unele dintre colecții au și prețurile afișate, nu pe site-ul atelierului Suba Decor, ci pe conturile sale de socializare.