logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Dormitor românesc, amenajat în stil mediteraneean

Din proiectul prezentat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi mai avem să vă arătăm dormitoarele și băile. Acestea s-au bucurat de cel mai înalt grad de personalizare în stil mediteraneean, în special dormitorul matrimonial și baia aferentă fiind considerate cireașa de pe tort.

dd_dormitor-4418
Ultima parte a unui proiect realizat în Slatina de arhitecta Dana Drăgoi.
Andreea Chiru  |  18 August 2019

Dormitoarele sunt dispuse de-a lungul unui hol, iar băile nu sunt încadrate camerelor, ci în afara lor. Cel mai spectaculos este dormitorul proprietarilor, unde accentele grecești se combină cu imaginația românească pentru a crea un spațiu pe cât de elegant, pe atât de intim și confortabil.

Majoritatea pieselor de mobilier pentru dormitorul principal au fost realizate pe comandă. Patul matrimonial este unul tapițat într-o nuanță de nisip alb, având tăblie mai înaltă decât se obișnuiește în casele românilor, și e completat de o banchetă cu butoni ce întregește atmosfera de maximă relaxare.

Dana Drăgoi

Noptierele sunt realizate în același stil contemporan al patului, având și inserții de oglindă pentru un efect de maximă spațialitate; aceleași inserții de oglindă se repetă și în cazul dressingului. Pe pereți, arhitectul a preferat soluția tapetului, făcut pe comandă la Wall Decor, și menit să reprezinte o tușă de stil mediteraneean. Nu lipsesc fotoliile și comoda, pentru a completa setul format din pat și noptiere. Secretul confortului maxim al acestui dormitor scăldat în inserții de oglindă este mocheta extrem de moale, pufoasă și discretă cromatic, într-un turcoaz liniștitor.

Dana Drăgoi

Peste tot, la nivelul mobilierului, dar și al oglinzilor se repetă un motiv decorativ exotic, care se va regăsi într-un stil mai clasic și în baia matrimonială. Ei bine, baia matrimonială, fără să fie extrem de spațioasă, asigură o bună împărțire a suprafeței, pentru el și pentru ea, dispunând de două chiuvete pe piedestal din marmură. Cada amplasată sub fereastră se află de fapt într-o nișă obținută prin coborârea nivelului tavanului și apropierea pereților laterali – efect de maxim răsfăț.

Dana Drăgoi
Dana Drăgoi

Al doilea dormitor a fost amenajat într-o paletă de culori ceva mai intense, fiind deci o încăpere ceva mai masculină ca stil. Se păstrează însă atmosfera mediteraneeană, prin somptuozitatea patului, dar și motivele desenate pe tapetul pereților. Mocheta este aceeași, de la Creative Trend Design, dar piesele de mobilă sunt ceva mai austere și puține la număr. Peretele de accent joacă rolul de tăblie a patului, printr-un model de mozaic fascinant.
Dana Drăgoi
Dana Drăgoi

Un tur al casei foarte plăcut – sperăm că v-a plăcut și vouă!

Publicitate
Publicitate