logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum să amenajezi un living românesc în stil mediteraneean

Zilele trecute v-am arătat un proiect pe care arhitecta de interioare Dana Drăgoi l-a realizat în Slatina, transformând o casă românească într-o amenajare în stil mediteraneean. Iată cum a decurs acest proiect în privința livingului.

dd_living_secundar1-4417
Continuăm prezentarea proiectului Danei Drăgoi.
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 August 2019

Casa este dotată de fapt cu două livinguri sau, mai bine zis, cu o zonă de living care se desfășoară atât la parter, cât și la etaj, printr-o combinație de amenajări inedite. În livingul de la parter rolul de vedetă revine unei canapele în forma literei U, menită să adune întreaga familie la un loc. Este un spațiu pentru socializare, pentru stat la o conversație plăcută cu prietenii sau rudele. Canapeaua este tapițată cu o stofă foarte catifelată care întărește impresia de confort și amplasată între două ferestre naturale, completate de o oglindă pe peretele lateral, oglindă ce reflectă ferestrele dând impresia că sunt de fapt trei la număr. Corpurile de iluminat sunt în cromatică aurie, respectiv tonuri fumurii calde, subliniind stilul mediteraneean, dublat și de tapetul inspirat de mozaicuri orientale.

Dana Drăgoi

Interesantă este soluția de amplasare a televizorului – și anume traversând holul, sub casa scării. În acest fel zona canapelei este una foarte spațioasă, dar încurajează socializarea în loc de a pune accent pe privitul la televizor.
Dana Drăgoi
Dana Drăgoi

Urcând scara prevăzută cu o balustradă cu motive vegetale, se ajunge la a doua zonă de living, ceva mai intimă, destinată de fapt celor doi copii ai familiei din Slatina. În acest living, decorat în stil masculin încălzit de mici pete cromatice tipic mediteraneene, piesa cea mai interesantă este un dressing dotat cu o ușă secretă. Pe ușa secretă se ajunge de fapt la mansarda casei, unde este organizat un spațiu de depozitare.

Dana Drăgoi

Zona de relaxare este ceva mai jucăușă decât în cazul primului living – culori ceva mai diversificate, canapeaua fiind extensibilă și decorată cu perne produse pe comandă de ISOFA.
Din acest proiect de amenajare, am lăsat pentru final partea cea mai spectaculoasă: dormitoarele și băile, într-un material viitor.

Publicitate
Publicitate