logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Cum să amenajezi o bucătărie românească în stil mediteraneean

Am primit la redacție un mesaj din partea arhitectei de interioare Dana Drăgoi: a ținut să ne prezinte un proiect ambițios, și anume transpunerea stilului mediteraneean într-o casă din... Slatina. Nouă ne-a plăcut, așa că vă arătăm și vouă proiectul!

dd_scaune_bar-4407
Proiect îndrăzneț în România, realizat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi
Publicitate
Andreea Chiru  |  14 August 2019

Dintru început, suprafața casei a reprezentat un atu la care visează orice arhitect de interioare, o suprafață generoasă, cu terase închise, complet sau parțial, cu mai multe încăperi de baie și cu un spațiu de hol suficient de mare pentru a fi dotat cu masive corpuri de dulap. Dar s-o luăm cu începutul!

Terasa închisă complet a fost transformată într-unul dintre spațiile cele mai primitoare ale casei, combinând stilul mediteraneean prin cromatică și materiale cu stilul modern, punctat de piese de mobilier absolut necesare. Printre ele – un grătar cu aspect rustic, dar care funcționează la cele mai înalte standarde. Se poate găti în condițiile cele mai bune, fără ca terasa să se umple de miros sau aburi, grație unei hote performante. Cuptorul e îmbrăcat în piatră naturală, mozaic de travertin, disponibil la Dedeman.

De o parte și de alta a cuptorului se îmbină două zone în mod cursiv – în dreapta o chicinetă cu design mediteraneean, în stânga o zonă de relaxare compusă din canapele modulare. Nu putea lipsi masa pentru oaspeți cu blat din lemn masiv, completată de un șir de scaune… invizibile de la Domicilio. Terasa e prevăzută cu propriul corp de baie, în care elementul-vedetă este o oglindă foarte înaltă, aurie.

Dana Drăgoi
Dana Drăgoi
Dana Drăgoi

Bucătăria propusă de Dana Drăgoi nu s-a lăsat înlocuită de terasa închisă, ci a fost amenajată într-un stil mediteraneean ceva mai clasic, prin nuanțele de pastel ale cromaticii și designul sofisticat al pieselor de mobilier. Numărul complet al elementelor o introduce totuși în stilul modern: zonă de dulapuri, zonă de luat masa, zonă de gătit, zonă de tip bar. Scaunele de bar, realizate pe comandă pentru a se potrivi înălțimii barului, sunt elementul de accent, într-o culoare de mare învolburată, în vreme ce peretele de accent al bucătăriei duce cu gândul la culoarea nisipului ud. Masa și scaunele au fost comandate la Romina Furniture.

Dana Drăgoi
Dana Drăgoi

Revenim zilele următoare cu amenajarea livingului, respectiv a dormitoarelor!

Publicitate
Publicitate