Shelf – fotoliu cu rol de bibliotecă!

Mobilierul transformabil și mobilierul multifuncțional au apărut din nevoia omului modern de a valorifica la maximum spațiul de care dispune, dar și din dorința de a folosi o singură mobilă în cât mai multe feluri. Shelf este un fotoliu care duce lucrurile mai departe decât oricare altul.

 +3
Mobilier care inspiră pofta de citit/Transforms.ro
  |  

Disponibil în colecția unui furnizor de mobilă transformabilă, Shelf reprezintă chiar o surpriză. Este un fotoliu fix, dar care poartă două funcții majore: asigură un loc de șezut, dar dispune și de o încărcătură specială: rafturi de bibliotecă. Modelul Shelf de la Transforms chiar e o noutate pe piața din România.

Shelf cumulează funcția de fotoliu cu cea de bibliotecă, nu foarte spațioasă, dar suficient cât să ai la dispoziție cărțile pe care urmează să le citești o bună bucată de vreme. Stilul este cel clasic, oricât de modern ar fi ca funcție, designul rămâne unul tradițional, foarte decorativ.

Privit din față, Shelf este un fotoliu din lemn alb, prevăzut cu perne moi de șezut și spătar, dar privit din spate, este o adevărată piesă de bibliotecă cu trei rânduri de polițe. În acest fel, colțul de bibliotecă este inclus fotoliului, iar locul acestei piese este undeva în centrul încăperii, în apropierea unei ferestre, dar în niciun caz lipit de perete. O idee tare simpatică! +3 www.transforms.ro +3 www.transforms.ro


LG a lansat televizorul-RULOU

O noutate absolută în ce privește mobilierul multimedia: LG a prezentat la începutul acestui an televizorul la care nu se aștepta chiar nimeni: când nu vrei să-l mai vezi, dispare. Dar nu oricum, ci se rulează singur într-o comodă ultraminimalistă.

 +3
Televizorul OLED R se face mic și rulează până la dispariție/LG.com
  |  

Modelul de televizor de la LG poartă denumirea de OLED TV R și este disponibil exclusiv în varianta cu diagonală de 165 cm; ecranul e incredibil de subțire. Reprezintă o surpriză absolută prin abilitatea ecranului de a fi rulat automat exact cum se rulează, spre exemplu, o simplă jaluzea de fereastră. Practic un televizor enorm cu ecran plat dispare, ascunzându-se complet într-o piesă de mobilier suplă, scundă și îngustă. Pare aproape magie! Comoda în care se rulează ecranul plat are aspectul unei cutii lungi și înguste, așezate pe un suport argintiu, reprezentând per total o piesă de mic mobilier simplu de integrat într-un living modern sau un dormitor contemporan. +3 www.lg.com

OLED TV R de la LG are și funcția de retragere parțială – un buton de pe telecomandă face ca ecranul să se ruleze până la trei sferturi din suprafață, lăsând la vedere partea de sus a ecranului pe care să fie afișate ora, data și chiar câteva imagini cu rol decorativ. +3 www.lg.com

OLED TV R a fost lansat la începutul acestui an la Las Vegas, cu promisiunea că va fi scos la vânzare la finalul lui 2019. Prețul... mai contează?


Multimo – trei piese rabatabile care te vor surprinde

Cei pasionați de mobilierul multifuncțional, fie că locuiesc în case nu prea spațioase, fie că preferă cât mai puțină mobilă în casă, au și în România câteva magazine exact pe gustul lor. Printre aceste magazine se numără și Multimo, cu o gamă variată de piese rabatabile ce se încadrează tipului lui mobilier multifuncțional.

 +6
Ghicește în ce se transformă această masă!
  |  

Am ales câteva piese mobilier de la Multimo care să fie nu doar rabatabile, ci și surprinzătoare prin funcțiile foarte diferite pe care le au.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Desk este o piesă de mobilier office pentru acasă, care pe perioada nopții se transformă în pat. Nova Desk este deci pat rabatabil și birou în același timp, și în plus dispune și de câteva spații cu rol de depozitare a cărților, un soi de bibliotecă integrată. Deși rabatabil, patul este un model rezistent și stabil, putând rezista la o greutate de până la 250 de kg – pat matrimonial cu dimensiuni de 140x190cm.

 +6 www.mobilierinteligent.ro +6 www.mobilierinteligent.ro Nova Confort reprezintă un alt tip de pat rabatabil, de data asta fiind combinat cu o canapea cochetă. Principiul este același – ziua această piesă de mobilă asigură zona de relaxare, iar pe durata nopții asigură spațiul de dormit. Nova Confort trece de la canapea la pat printr-o simplă mișcare. Nu lipsesc nici în acest caz corpurile de tip rafturi pentru bibliotecă.

 +6 www.mobilierinteligent.ro În sfârșit, Nivo Lux e cea de-a treia piesă surprinzătoare de la Multimo – o măsuță de cafea cu aspect clasic, capabilă să se transforme într-o masă de dining cu șase locuri. Are trei trepte de reglare, mecanismul fiind unul bazat pe arcuri. Finisajul completează funcționalitatea, Nivo Lux având picioare de inspirație barocă, din lemn masiv, iar blatul din pal melaminat lucios, cu aspect de piatră.
Toate aceste piese de mobilier dar și altele asemănătoare pot fi văzute și testate la showroom-ul din Șoseaua Dobroești nr.7.


DecoLiving – accesorii deștepte pentru case moderne

SmartHome. Acesta este termenul de care mai toate casele viitorului au deja nevoie. Dispozitive de deschidere/închidere și reglare a intensității luminii, ba chiar culorii luminii, fac parte din colecția DecoLiving pentru locuințele din România.

 +3
Accesorii de deschidere și reglare a curentului electric/Decoliving.ro
  |  

Cei de la DecoLiving sunt specializați în corpuri de iluminat, atât pentru spațiile indoor, cât și cele outdoor. Însă una dintre colecțiile lor cele mai inedite se referă nu la corpurile de iluminat, ci la accesoriile care activează aceste corpuri. Pe scurt, colecția SmartHome. Iată două propuneri de accesorii SmartHome, pe cât de utile, pe atât de accesibile ca prețuri.

 +3 www.decoliving.roTelecomandă Touch Screen Livolo, zece circuite, cu panou din sticlă reprezintă soluția pentru cei care preferă să înlocuiască butoanele de aprins/închis lumina cu un singur dispozitiv pentru toată casa. Telecomanda asigură butoanele de pornire/oprire pentru zece circuite în circa trei încăperi, pe o rază de 30 de metri, astfel că lumina din apartament se poate regla dintr-o singură apăsare de telecomandă. Funcționează și wireless.

 +3 www.decoliving.roÎntrerupător tactil simplu, dimabil, wireless Livolo reprezintă soluția pentru cei care vor mai mult decât pornire/oprire lumină, interesați inclusiv de reglarea intensității luminii. Acesta este un întrerupător modern, având în plus funcția de reglare a intensității, pentru a putea obține acasă p atmosferă romantică, sau dimpotrivă. Întrerupătorul este acționat prin atingere, dispunând de ecran de sticlă în mai multe variante cromatice.
Ambele dispozitive fac parte din colecția Smart Home de la DecoLiving, sub deviza „Dă viață casei tale!”.


Trei piese originale de la GMB Magazinul de mobilă

Cine s-a plictisit de stilul minimalist reflectat din plin de magazine de mobilă specifice, poate opta pentru alt tip de mobilier – industrial, cu piese de mobilier mai puțin obișnuite în casele românilor. Evident, stilul industrial presupune mai mult curaj în amenajare și o atmosferă tinerească.

 +6
Prețuri accesibile, piese de mobilier pline de personalitate/Magazinuldemobila.ro
  |  

Dar nu trebuie să fie vorba neapărat de locuințele tinerilor. Am ales trei piese de mobilier de la GMB Magazinul de mobilă care se potrivesc oricărei case în care o consolă, un bar și o bancă cu rol de depozitare sunt absolut necesare.

 +6 www.magazinuldemobila.roConsola Factory este de tip industrial prin piciorul rotund cu accesorii metalice și baza rezistentă. Dar blatul din lemn masiv a fost confecționat dintr-o bucată reciclată, ceea ce dă valoare deosebită acestei piese. Se potrivește într-un hol sau chiar într-un living, fiind o consolă cât se poate de originală.

 +6 www.magazinuldemobila.roBarul de la GMB Magazinul de mobilă are aspectul unei piese moderne, dar în același timp de nelipsit dintr-o casă completă. S-au folosit materiale de calitate, adică lemn de salcâm și cadrul este din metal vopsit. Spațiile de depozitare sunt suficiente, și mai ales discrete. Aproape că în poziție strânsă, barul nici nu-și trădează funcționalitatea, abia scaunele de tip industrial îl dau de gol.

 +6 www.magazinuldemobila.ro +6 www.magazinuldemobila.ro +6 www.magazinuldemobila.roIată și o băncuță foarte interesantă, dar mai ales multifuncțională. Are cel puțin două compartimente care nu se văd dacă nu ridici capacul și nu glisezi ușa. Altfel, poate trece drept o bancă absolut simpatică și originală din lemn de mango reciclat. În realitate, aceasta este o bancă de tip ladă.
GMB Magazinul de mobilă are showroom-ul în București, unde sunt expuse nenumărate piese de mobilier de la producători de mobilă din România și din afara țării.