Fabrica de saltele – orice dimensiune ai nevoie

O fabrică de saltele din Sibiu pune la dispoziția clienților tot ce e nevoie pentru un dormitor cu adevărat de vis, în sensul unei odihne desăvârșite. Fabrica se cheamă Perspective și asigură o gamă largă de produse dedicate somnului.

 +67
O alternativă la saltele care nu se potrivesc patului tău./Saltele.ro  
  |  

Fabrica de saltele Perspective din Sibiu a fost înființată cu peste 20 de ani în urmă și s-a dezvoltat de-a lungul timpului, acoperind o gamă largă de produse pentru dormitor și o varietate de materiale și stiluri de saltele. În acest loc se pot comanda saltele de toate tipurile și dimensiunile, nu doar saltele pentru paturi, ci și pentru piese de mobilier precum banchete, fotolii, pătuțuri Montessori de copii.

Un aspect și mai important pentru zilele noastre îl reprezintă materialele de lucru. Saltele produse la Sibiu, în fabrica Perspective sunt exclusiv din materiale naturale, menite să protejeze atât clientul, cât și mediul înconjurător: straturi textile din lână și bumbac, acoperire integrală din bumbac.

Gama de produse Perspective se adresează atât clienților fizici, cât și juridici și acoperă nevoile adulților și copiilor în egală măsură. Sunt disponibile toate variantele de saltea posibile: cu arcuri, cu spumă, memory foam, antialergice, cu arcuri și spumă, ortopedică, cu zone de confort. Și mai important: aceste saltele se produs pe orice dimensiune.

În colecția de produse a acestei fabrici dedicate unui somn confortabil se regăsește tot ce-ți trebuie: perne, somiere, toppere, lenjerii de pat. „Dorința noastră este de a oferi produse care să ajute oamenii să doarmă mai bine și mai sănătos, de aceea abordăm individual fiecare client, pentru a afla ce tip de articol i se potrivește” – se arată pe site-ul Fabrica de saltele.


Massif – paturi la comandă, rezistente pe viață

Un atelier de mobilier la comandă din Timișoara iese în evidență prin modul în care a ales să comunice cu clienții. Pornind de la ideea că fapta contează mai mult decât vorba, echipa și-a supus paturile unui test inedit.

 +4
Șase oameni au sărit pe un pat pentru a dovedi cât e de rezistent./Massif.ro  
  |  

Massif este un atelier de mobilă din Timișoara unde se lucrează exclusiv cu lemn masiv. Înființat de trei tineri designeri, Massif este specializat în piese de mobilier pentru living și dormitor, toate create pe comandă, după dimensiunile fiecărui client în parte. Paturile matrimoniale sunt specialitatea absolută a atelierului Massif, paturi garantate pe viață. Și pentru a dovedi acest lucru, șase oameni care lucrează în cadrul atelierului au fost invitați să sară în același timp într-unul dintre paturile Massif. Piesa a rezistat.

Despre mobila Massif

Piesele de mobilă ale atelierului Massif sunt concepute într-un stil modern cu tușe minimaliste. Accentul cade pe nevoia de funcționalitate combinat cu un design simplu, care pune în valoare fibra lemnului și imprimă amenajării senzația de spațiu. Deși lucrată din lemn masiv, mobila Massif nu lasă impresia de masivitate, ci dimpotrivă.

Găsiți în portofoliul atelierului piese precum paturi matrimoniale, noptiere, mese dining, comode TV și birouri pentru acasă. Se lucrează cu doar trei esențe de lemn – stejar, fag și frasin – dar urmează să fie introduse și alte variante de lemn natural. Nu există piese în stoc, fiecare client își alege modelul preferat și trebuie să menționeze dimensiunile de care are nevoie și să aleagă materialul.

Încă un fapt inedit: livrarea pieselor de mobilier Massiv se face gratuit în Timișoara. Livratorii sunt chiar oamenii din echipa atelierului. „Designul de produs ne aparține și este creat după principiile în care credem și după care am asamblat brandul Massif: piese de mobilier din lemn masiv, impunătoare, cu structuri durabile, personalitate puternică și calitate solidă.” – se arată pe site-ul Atelierului Massif.

 +4 www.massif.ro +4 www.massif.ro +4 www.massif.ro


Ventiani – pat convertibil pentru camera copilului

Ați mai auzit de conceptul patului care crește odată cu copilul, dar de această dată, Romina Furniture ne propune o piesă uimitoare care se transformă de-a lungul anilor de la stadiul de pătuț pentru bebe în pat pentru adult. Asta înseamnă cu adevărat o piesă de mobilier pe viață!

 +3
O piesă de mobilier marca Romina Furniture./Rominafurniture.com  
  |  

Este vorba despre pătuțul Ventiani, bazat pe principiul convertibilității depline. Romina Furniture îl recomandă celor care doresc să-l folosească timp de cel puțin 20 de ani – un pat care poate răspunde necesităților de confort ale unui bebeluș, copil, adolescent și tânăr. Patul Ventiani trece prin patru stadii de convertibilitate în această perioadă de timp, transformându-se rând pe rând într-o piesă cu totul diferită.

Patul dispune de trei niveluri de înălțime a saltelei, ceea ce permite ajustarea în chip simplu și rapid. De asemenea, pe timpul zilei poate servi drept canapeluță pentru un pui de somn. Pentru această funcție, nu trebuie decât să coborâți salteaua la cel mai de jos nivel de înălțime și să detașați una dintre laturile pătuțului.  +3 www.rominafurniture.com

Transformarea pătuțului de-a lungul timpului se face simplu, manual, pe baza instrucțiunilor care însoțesc pachetul. Ventiani este fabricat din lemn de esență tare, respectând principiul sustenabilității resurselor. Fiind un produs destinat copiilor, finisajul este non-toxic, pe bază de apă și uleiuri organice. Acest model de pat pentru camera copilului se poate comanda în diferite variante de finisaj, în așa fel încât să se integreze armonios în proiectul fiecăruia de amenajare a acestei încăperi.  +3 www.rominafurniture.com

„Oferim piese de mobilier de calitate superioară, în sensul că sunt absolut sigure ca funcționalitate și în raport cu sănătatea și prietenoase cu mediul înconjurător.” – se arată pe site-ul Romina Furniture.


Ami White – trei modele de pat uimitoare

Unul dintre cele mai importante secrete ale designului ține de originalitate. Mai ales atunci când vorbim despre amenajări interioare. Mulți dintre specialiști consideră că un dormitor poate prinde viață (sau dimpotrivă) în funcție de schema de culori. Ami White a dovedit că și mai importantă poate fi tăblia patului.

 +4
  Când spătarul patului îți ia ochii./Amiwhite.ro
  |  

Și a dovedit-o prin colecția sa de paturi box-spring. Dincolo de calitățile funcționale ale saltelelor realizate pe comandă, acest producător de paturi își datorează faima felului în care arată paturile sale: cu tăblii surprinzătoare, ba incredibil de înalte, ba uluitor de lungi, ba de forme neașteptate. Vă dăm doar trei exemple:

 +4 www.amiwhite.ro Patul Sunshine – după cum îi spune și numele, a folosit soarele drept model de inspirație. Tăblia are formă perfect rotundă, marcată de un model în relief care imită razele soarelui. Cu toate că prin eleganța pe care o denotă acest pat am putea vorbi de un stil clasic, designul tăbliei îl recomandă pentru stilul contemporan, marcat de nevoia de tihnă și atmosferă caldă.

 +4 www.amiwhite.ro Patul Round Lines – dispune de o tăblie cu aspect aparte, realizată dintr-o combinație de elemente inegale ca înălțime, ce combină liniile drepte cu vârfurile rotunjite. Rezultă un joc al formelor, gata să țină loc de tăblie a patului, dar și de perete de accent în dormitor. Un astfel de model de pat nu poate fi decât piesa-vedetă a dormitorului, punând în valoare spiritul tineresc, original al amenajării.

 +4 www.amiwhite.ro Patul Roof – pare inspirat de paturile pentru copii, mai ales că este un pat single. Tăblia a luat forma unei căsuțe cu acoperiș, ceea ce-l recomandă pentru camerele adolescenților, dar nu numai. Evident, acest model de la Ami White joacă un rol estetic deosebit, mai ales prin modul de amplasare în raport cu salteaua, și anume inegal, lăsând loc unei noptiere șic.

„Ceea ce ne definește ca firmă este faptul că toate paturile, inclusiv salteaua, sunt personalizate pentru fiecare client, până în cele mai mici detalii. În modelele pozate, mărimea spătarului a fost făcută după dimensiunea camerei. Înălțimea zonei de odihnă (înălțimea la care se termină salteaua) s-a stabilit în funcție de înălțimea clienților, preferințele lor și dacă exista sau nu încălzire în pardoseală. Salteaua a fost realizată în funcție de distribuția greutății fiecărui partener.” – se arată pe site-ul Ami White.


Trucuri simple pentru un dormitor luminos

Cel mai adesea auzi oamenii plângându-se că locuințele nu sunt suficient de luminoase. Un dormitor luminos înseamnă o atmosferă mai primitoare, un plus de senzație de tihnă, un spațiu pe care să nu te mai saturi privindu-l. Întrebarea este cum obții acest efect într-un dormitor întunecat?

 +5
Ponturi de la designerii de interioare./Ballarddesigns.com  
  |  

Din fericire, efectul de luminozitate nu ține exclusiv de existența și dimensiunile ferestrelor. Nu trebuie să dărâmi vreun perete, nici să folosești un luminator în mijlocul tavanului. Poți apela la câteva trucuri la îndemână, dezvăluite de specialiștii amenajărilor interioare.

 +5 www.blog.ruggable.com Culoarea pereților trebuie să fie albă sau în nuanțe pastel. Existe vopsea de perete cu pigmenți diferiți, meniți să dea o senzație de căldură sau, dimpotrivă, să aibă o componentă „rece”. De regulă, e bine ca indiferent de culoarea aleasă, să te asiguri că în componența ei se regăsește un pic de pigment galben. Truc: nuanțele cele mai luminoase sunt așa-zisele nuanțe ale soarelui – roșu, galben, portocaliu.

 +5 www.paintedbykaylapayne.com Finisajele. Finisajul lucios este cuvântul de bază pentru un dormitor luminos. Aplicată pieselor de mobilier, senzația de luciu creează impresia de strălucire și reflectare a luminii. Evident, accesorii decorative precum mici inserții de oglindă, obiecte de cristal ori metalice, textile mătăsoase pot fi folosite în spiritul obținerii unui dormitor luminos.

Podeaua nu poate fi închisă la culoare, oricât de minunat ar fi contrastul pe care-l creează. Alege nuanțe de parchet sau gresie cât mai luminoase, cât mai deschise pentru a permite dormitorului să devină (măcar vizual) ceva mai spațios, ordonat și luminos.

 +5 www.dreamstime.com Ca stil de amenajare, dormitorul minimalist este și cel mai luminos. Explicația este simplă: cu cât folosești mai puțin mobilier, cu atât mai mult loc rămâne luminii. Poți opta pentru plante verzi la ghiveci în locul obiectelor decorative – este un truc pe cât de „luminos”, pe atât de sănătos. Efectul va fi de mică oază în mijlocul naturii.

 +5 www.truevalue.com Fereastra joacă un rol foarte important în obținerea efectului de dormitor luminos. Ideale sunt ramele în culori deschise, oricât de tentantă ar fi tâmplăria maro. De asemenea, e bine ca nicio piesă de mobilier să nu blocheze nici măcar parțial accesul la fereastra. Polițele de perete sau bibliotecile înalte nu au ce căuta pe peretele opus ferestrei, ci trebuie amplasate pe peretele perpendicular cu fereastra, pentru a permite luminii să inunde camera. De evitat draperiile și mai ales cele de tip greu – preferabile sunt soluțiile de acoperit fereastra cu materiale cât mai ușoare, diafane prin care lumina să poată pătrunde.

Ca sistem de iluminare, cele mai recomandate sunt luminile de tip LED și veiozele cât mai suple, înalte și metalice. Sau cu mici inserții de cristal. De evitat abajururile textile opace, pentru că oricât de tihnite ar părea, au tendința de a bloca propagarea luminii naturale. Evident, becurile trebuie să aibă lumină caldă, nu rece.

Așadar, nu trebuie cine știe ce investiții sau muncă asiduă pentru a transforma dormitorul dintr-un spațiu de hibernare într-unul de petrecut timp nu doar după lăsarea nopții, ci și pe timpul zilei.