logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Lada de zestre – țesături ca pe vremea bunicii

Dincolo de mobilier, atmosfera casei este impusă și de textilele pe care le folosim, nu neapărat cele decorative, ci cele absolut necesare: lenjerii de pat, fețe de masă, perdele. În Brașov există un atelier de broderie care confecționează toate aceste țesături în stilul celor de demult.

lada_de_zestre1-4291
Lenjerie de pat, perne decorative, perdele și fețe de masă, brodate în stil tradiționale/@AtelierDeBroderieLaFundata
Publicitate
Andreea Chiru  |  09 Iulie 2019

Atelierul a fost deschis în satul Fundata din Brașov și poartă denumirea de Lada de zestre. Chiar lada de zestre a bunicii stă la baza conceptului, colecțiile de textile pentru casă confecționate aici fiind exact pe modelul celor pe care le mai vedem azi doar în muzee ale satului sau poze rămase de acum două generații. Specialitatea atelierului de broderie Lada de zestre sunt lenjeriile de pat, dar în colecții intră și fețe de masă, pernuțe decorative, perdele. Câteva pensiuni din zonă au devenit deja clienții Lăzii de zestre, obținând amenajări în stil tradițional, dar foarte multe dintre comenzile atelierului vin de la clienți via online, din România și din afara României.

@AtelierDeBroderieLaFundata

Ca material, se folosește un bumbac nealbit; broderiile se execută cu ațe din culori diverse. Motivele sunt tradiționale, din diferite zone ale țării, dar și interpretări ale motivelor. Procesul este destul de rudimentar, numai două persoane lucrează în cadrul atelierului Lada de zestre, cosând și brodând toată ziua. Toate textilele se fac pe comanda clientului, în funcție de dimensiunile cerute de acesta, culorile preferate și modelul de broderie ales. Unii clienți aleg ca pe lângă broderia decorativă să aibă imprimat și câte un mic mesaj personalizat.

„Dorința noastră este să vă înfrumusețăm casele cu lenjerii de pat, pernuțe decorative, fețe de masă și perdele, toate brodate cu motive tradiționale, dar și să vă trezim amintiri de când erați copii și mergeați în vacanțe sau vizite la țară, la bunici”, scrie pe pagina de Facebook a atelierului Lada de zestre.

@AtelierDeBroderieLaFundata
@AtelierDeBroderieLaFundata
@AtelierDeBroderieLaFundata
@AtelierDeBroderieLaFundata
@AtelierDeBroderieLaFundata
@AtelierDeBroderieLaFundata

Publicitate
Publicitate