Romantic Home – taburete atipice din Grecia

Pentru cei care apreciază stilul romantic din amenajările interioare există un magazin în București care vinde piese de mobilier, accesorii decorative și textile pentru casă aduse tocmai din Grecia. Unele dintre piesele de mobilier sunt mai puțin obișnuite pentru casele românilor.

 +7
Stilul romantic în interpretarea grecilor/Romantic-home.ro
  |  

Spre exemplu, taburetul! Modelele de taburete disponibile la Romantic Home sunt cu totul diferite de cele din majoritatea magazinelor din România. Au alte forme și pot trece chiar în categoria banchetelor. Joacă rolul unor piese vedete, menite să atragă și rețină imediat atenția.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roBlue Gold este un model de taburet cu adevărat romantic prin combinația cromatică – albastru cu auriu, și suplețea designului. Are nu doar aspectul unei lăzi, ci și funcția ei, fiind în același timp taburet și loc de depozitare. Blue Gold este confecționat din lemn îmbrăcat în catifea sintetică, iar picioarele metalice sunt din fier.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roGrey este o reinterpretare a taburetului de mai sus, păstrând funcțiile, dar schimbând forma și accesoriile. Creat sub forma unei banchete, Grey are marginile rotunjite pentru a fi în armonie cu sistemul de roți industriale, creând impresia unei piese de mobilier simplu de mutat oriunde în casă.

 +7 www.romantic-home.ro +7 www.romantic-home.roNatural Beige reprezintă al treilea model de taburet tip banchetă, de data asta cu ceva tușe minimaliste ca design. Are o formă clasică, de banchetă cu spătar, iar picioarele din lemn o încadrează stilului romantic, conferindu-i un aspect cald, tihnit. Grație spătarului este poate și cea mai comodă variante de taburet dintre cele prezentate.

Magazinul Romantic Home se găsește în București, dar este un magazin cu vânzare online. Transportul este gratuit pentru produsele în valoare de peste 350 de lei, iar politica de retur acordă clientului dreptul de a se răzgândi asupra produsului în termen de 14 zile. Absolut toate produsele sunt aduse din Grecia.


DecoDepot – mobilă decorativă în stil rustic

Cine iubește atmosfera de vacanță o poate avea și acasă. Orice interior poate fi amenajat în așa fel încât locuința, fie că e la curteă, fie în bloc, să îi dea zilnic impresia unei case de vacanță. Una dintre soluții e mobila decorativă în tușe rustice.

 +5
Un pic de stil rustic sub formă de trei piese decorative/DecoDepot.ro
  |  

La DecoDepot găsiți nenumărate piese de mobilier care prin material și design aduc în casele voastre impresia de vacanță, de tihnă, de confort. DecoDepot este un magazin de mobilă și decorațiuni din Brașov, produsele putând fi inclusiv comandate online.
Vă arătăm trei piese simple, dar de efect, pentru o locuință în care să vă simțiți ca-n concediu:

 +5 www.decodepot.ro +5 www.decodepot.roDulap pentru sticle – o piesă adorabilă de la DecoDepot, de dimensiuni modeste (110x70x35) realizată din lemn masiv, ideală pentru zona de dining sau pentru living. Spațiile de sticlă sunt realizate atipic, fermecător, și sunt și numeroase; 30 de sticle se pot depozita în acest dulap. Sertarul e practic, căci puteți ține înăuntru instrumentele pentru deschiderea sticlelor.

 +5 www.decodepot.roMasa în stil clasic are un aspect rustic ca la carte, dar și calități care o încadrează aceluiași stil: este rezistentă și suficient de trainică încât să poată fi transmisă de la o generație la alta. Material: lemnul de brad; clienții pot opta și pentru acest model realizat din lemn de stejar. Și dimensiunile standard (160x90cm) se pot personaliza la cerere.

 +5 www.decodepot.roPolița de perete de la DecoDepot reprezintă o un accesoriu decorativ cu design original. Polița este prinsă pe un suport metalic care imită rama unei fotografii și are elemente de prindere pe perete. Deci orice ați pune pe poliță – de la flori până la veselă sau cărți – devine o mică piesă decorativă de perete.
Sub deviza „Proiectăm imaginația”, DecoDepot a lua naștere în Brașov sub forma unui magazin de decorațiuni interioare, dar cu vremea colecțiile s-au extins spre zona de accesorii interioare și mic mobilier decorativ.


Tribute – o amenajare de viitor de la Mark Oliver

Culoare, simplitate, funcționalitate și spațiu aerisit. Despre asta vorbește colecția Tribute de la Mark Oliver, o adevărată soluție de amenajare a unui spațiu modern, aerisit și primitor. Forma geometrică aflată în centrul atenției este cercul.

 +4
Sursa de inspirație: nevoia de confort și eleganță a zilelor moderne/Markoliver.studio
  |  

Tribute de la Mark Oliver reprezintă o colecție de living sau bibliotecă, poate chiar pentru biroul de acasă. Se compune dintr-o consolă, o bibliotecă și o oglindă sub forma unui element decorativ din aceeași gamă. Materialele metalice folosite, adică structura obiectelor, sunt în finisaj auriu, iar elementele din esențe lemnoase, adică polițele, pot fi personalizate de la o comandă la alta, între mai multe variante de lemn: stejar, nuc, nuanțe deschise sau dimpotrivă.

 +4 www.markoliver.studioDacă oglinda este efectiv un accesoriu decorativ inspirat de soare și razele sale, celelalte două elemente ale colecției Tribute de la Mark Oliver au funcționalități clare.

 +4 www.markoliver.studioConsola este o combinație de forme geometrice diferite: piciorul are forma unui cerc din metal auriu, sprijinit pe tălpi suple din lemn, iar blatul este unul dreptunghiular, subțire ce contribuie la impresia minimalistă a întregii piese de mobilier.

 +4 www.markoliver.studioBiblioteca Tribute de la Mark Oliver reprezintă vedeta acestei colecții, construită de data asta printr-o răsturnare a combinației de mai sus; forma principală este cea rotundă, în mijlocul căreia sunt integrate forme dreptunghiulare – polițele necesare.

Per total, colecția Tribute de la Mark Oliver este o invitație în casele viitorului, un omagiu adus spațiilor aerisite în care predomină senzația de libertate și confort modern.


Canapele cu rotunjimi

Știți acele amenajări interioare de prin reviste în care toți pereții livingului sunt goi, iar setul de canapele și fotolii se concentrează în mijlocul încăperii, sub forma unei oaze destinate relaxării și discuțiilor între câțiva ochi? De ce nu le vedem și-n România?

 +4
Mobilă de așezat în mijlocul livingului/Spacefurniture.com  
  |  

Pentru că-n România, spațiile de locuit nu prea reușesc să dispună de suprafețe suficient de mari pentru asemenea stil de amenajare. Și adesea pentru că seturile de canapele și fotolii sunt atât de masive încât abia încap pe un perete. Adunate laolaltă, dau impresia unui depozit de mobilier.

Soluția: canapelele cu rotunjimi! Oferta nu e tocmai generoasă pe piața din România, dar tot se găsesc câteva modele chiar reușite. Canapelele rotunjite au marele avantaj al unei mai bune valorificări a spațiului, unghiurile lipsă creând impresia de cursivitate și o mai bună umplere a suprafeței camerei. Sunt o soluție pentru cei care doresc să aibă canapeaua în mijlocul livingului, nu la perete, creând de unele singure impresia acelei oaze de care vorbeam în rândurile de mai sus.

Canapelele rotunjite au spătarul curb, cel mai adesea; există și modele de canapele cu forme șerpuitoare semirotunde, iar noi vă arătăm astăzi trei stiluri diferite dar la fel de plăcute.

 +4 www.somproduct.roCanapeaua Moon Green de la Somproduct are și spătarul, dar și șezutul rotunjite, creând senzația unei semiluni. Culoarea de un verde aprins, viu o pune și mai mult în centrul atenției și această piesă de mobilier chiar nu are ce căuta la perete, ci în mijlocul livingului.

 +4 www.retroboutique.roCanapeaua Brenna de la Retroboutique are spătarul rotunjit, iar designul imită petalele unei flori galbene. Șezutul este mai degrabă  oval alungit, dar picioarele sunt drepte și amintesc de canapele fixe cu unghiuri ascuțite. Se potrivește atât în mijlocul încăperii, cât și la un perete.

 +4 www.dumonde.roCanapeaua Nordic de la Dumonde este un model cât se poate de „rotund”, designul pornind de la această formă și mergând până aproape de perfecțiune. Lipsită de brațe, această canapea își transformă marginile într-o invitație la a privi peste umăr. Nu are ce căuta la perete, decât dacă vorbim de un perete de sticlă... rotund.
Oricare dintre aceste modele este disponibil în România.


Cât de verde poate fi canapeaua?

Mobilierul puternic colorat e tot mai la modă, nu doar în casele tinerilor dornici de amenajări moderne, ci și în casele tinerilor de vârsta a doua. Ce-i drept, în cazul lor, culoarea e cea mai mare dovadă de îndrăzneală, întrucât designul canapelei aparține stilului clasic.

 +4
Mai multe nuanțe ale aceleiași culori pentru piesa de rezistență a livingului: canapeaua/Mobiladalin.ro
  |  

Canapele masive, tapițerie de calitate, amenajări pentru familii numeroase. Pe scurt, cele mai verzi canapele tapițate pe care le puteți achiziționa de la câteva magazine din București sau online din magazine virtuale. Verdele este o culoare elegantă, impozantă, mai ales dacă e vorba de un verde de tip smarald. Am ales câteva modele care să vă facă chef de reamenajarea livingului.

 +4 www.thehome.roMaisha la Forma e disponibilă prin Favi.ro și respectă criteriile de eleganță ale stilului clasic. Tapițeria vopsită într-un verde ce-ți ia ochii este din catifea; spătarul și picioarele sunt din lemn masiv, iar designul amintește de stilul somptuos al anilor 50.

 +4 www.retroboutique.roIsiah de la Retroboutique.ro este de un verde mai pal, dar păstrează liniile clasice ale canapelelor de revistă. Spătarul capitonat e suficient de înalt pentru a face trecerea de la stilul retro la cel clasic contemporan, iar structura tare și picioarele sunt din lemn de arbore de cauciuc.

 +4 www.mobexpert.roCrestview de la Mobexpert e creată parcă ca un mix între cele două modele de mai sus. Vorbim de canapea cu spătarul capitonat, dar rotunjit și într-o nuanță de verde închis ce odihnește ochii. Picioarele scunde și rotunde o încadrează stilului clasic vechi, specific interioarelor destinate cu adevărat relaxării și atmosferei de familie fericită.
 Nu uitați: verdele e culoarea renașterii, a veșnicei tinereți și capacității de regenerare. Și o excelentă pată de culoare la voi acasă!