Mobilă reutilizabilă pentru camera bebelușului

Între camera bebelușului și camera copilului sunt mari diferențe. Câteva dintre piesele de mobilier trebuie neapărat schimbate, odată cu trecerea primilor anișori de viață. Cele mai importante investiții, patul și masa de înfășat, sunt deci pe termen scurt. Sau nu? Există soluții pentru reutilizarea lor.

 +6
Sfaturile practice ale unui arhitect de interioare: Codruța Smaranda Iana/Deltachildren.com
  |  

Am stat de vorbă cu colaboratoarea revistei Magmob Codruța Smaranda Iana, pentru a afla mici secrete de mobilare a camerei celui mic, secrete menite să salveze mobilierul și mai ales să lase în pace buzunarul. Pe scurt, am aflat de la Codruța Smaranda Iana că pătuțul și masa de înfășat pot fi păstrate în camera copilului sub forma unor alte piese de mobilier.

„În ce privește pătuțul special al bebelușului, recomandarea este să fie achiziționat de la bun început un mode de pătuț multifuncțional, care transformă dimensional și formal. Adică, pătuțul devine un pat pentru un copil mai mare apoi se transformă într-o banchetă și chiar într-un pat de o persoană”, explică Codruța Smaranda Iana. +6 www.deltachildren.com +6 www.deltachildren.com +6 www.deltachildren.com

Cu masa de înfășat e și mai simplu: suprafața pentru înfășarea copilului se poate detașa de corpul mesei inițiale, păstrându-se corpul de sub ea sub forma unei simple și practice comode pentru haine sau cărți. „De cele mai multe ori masa de înfășat se poziționează pe comoda de lucru, dacă aceasta are înălțimea potrivită, adică 90 cm. După ce nu mai este necesară, accesoriile folosite se îndepărtează și corpul respectiv își păstrează utilitatea de depozitare”, recomandă colaboratoarea noastră. Exemplu practic: o comodă marca Ikea. +6 www.IKEA.ro +6 www.IKEA.ro

Revenim în săptămânile viitoare cu noi secrete dezvăluite de specialiștii amenajărilor interioare.


Alfemo – pătuțuri ingenioase pentru bebeluși

Camera bebelușului e încăperea amenajată probabil cu cel mai mare drag, cu cea mai mare grijă și cu sentiment de duioșie. Ideal ar fi ca aceste stări să se reflecte chiar prin mobilierul pe care-l cumperi pentru această cameră. Din fericire, se găsesc în România nenumărate variante de mobilier grozav nu doar pentru copii, ci și bebeluși.

 +3
Un plus de farmec în camera nou-născutului/Alfemo.ro
  |  

În magazinul Alfemo din București spre exemplu, sunt disponibile câteva modele de pat pentru bebeluș exact pe gustul celor mai dedicate mămici. Ingenioase ca design și funcționalitate, aceste modele dau personalitate camerei celui mic.

 +3 www.alfemo.roPătuțul Alacati este o combinație minunată de confort și multifuncționalitate. Pentru că nu vorbim doar de un pătuț, ci și de spații de depozitare la îndemână. La baza patului se găsesc două sertare adânci pentru lenjeria pătuțului, perne și jucării, iar un corp de tip etajeră e integrat în partea stângă a salteluței, cu două sertărașe și o poliță deschisă.

 +3 www.alfemo.roPătuțul Lovely Baby e creat sub forma unui coșuleț de copii, cu margini rotunjite și amplasat pe o structură solidă din picioare prevăzute cu rotile din plastic pentru o deplasare ușoară și mai ales silențioasă prin cameră. Patul este din lemn masiv, iar vopseaua este 100% ecologică, respectându-se standardele impuse pentru protejarea sănătății bebelușului. Pătuțul vine la pachet cu o structură de tip baldachin, cu țesătură din bumbac 100%.
Mobilierul este produs în Turcia, în cadrul unui brand de renume internațional, Alfemo Worldwide.


Mobila Pastel – dressinguri din lemn masiv

Chiar dacă atelierele de mobilă pe comandă s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie, nu înseamnă neapărat și mobilă mai bună decât cea de serie. Dimpotrivă. De cele mai multe ori, aceste ateliere practică prețuri mai mici comparativ cu marile branduri pentru a atrage clienții. Dar prețul reflectă calitatea.

 +6
Când mobilă pe comandă înseamnă mobilă personalizată nu bugetului, ci spațiului/Mobilapastel.ro
  |  

Și așa ajungem să ne întrebăm ce ar trebui să însemne mobila pe comandă? Materiale slabe calitativ și estetic? Design „ieftin”? Finisaje neprofesioniste? Mobila pe comandă ar trebui să însemne materiale de calitate, design adaptat amenajării deja existente și dimensiuni personalizate spațiului. Am găsit o astfel de firmă de mobilă – Mobilă Pastel din Tulcea.

Echipa Mobila Pastel lucrează cu lemn de tei în special, dar la dorința expresă a clientului lucrează și cu lemn masiv din alte esențe. Pe partea de design, clienții sunt consiliați de un designer, astfel ca piesa comandată chiar să fie una reușită. Ceea ce îi diferențiază de magazinele cu produse deja în stoc este varietatea de finisaje și cea la nivelul culorilor. Spre exemplu, dressingul, o piesă necesară oricărei case, și pe care cei de la Mobila Pastel au reușit să o facă cu adevărat pe comandă, mereu altfel, dar tot timpul ca scoasă din revistă. +6 www.mobilapastel.ro +6 www.mobilapastel.ro +6 www.mobilapastel.ro +6 www.mobilapastel.ro +6 www.mobilapastel.ro

Modelele de dressing executate de Mobila Pastel sunt din lemn natural, lucru pus în evidență prin finisajul ales de client, fie baițuri, fie culori deschise. Ușile dressingurilor sunt întotdeauna înalte și suple, ușor de mânuit (cu ajutorul accesoriilor de la Blum), dar în variante de design diferite, de la simple și cu tăblii frezate până la cele cu inserții de oglindă sau panouri perforate.

Sfatul echipei Mobila Pastel: dressingul trebuie configurat în funcție de necesități și spațiu existent, dar în așa fel încât să completeze amenajarea, nu s-o încarce. Mobila aceasta trebuie comandată nu pe nevoia bugetului, ci a spațiului.


În trend: fotoliul-șezlong!

Fotoliul-șezlong e acea piesă de mobilier pe care o admiri în mai toate magazinele de mobilă care se respectă. Arată îmbietor, este masiv și te uimește prin varietatea tapițeriei și a cromaticii. Ei bine, această piesă de mobilă poate deveni cel mai bun prieten al tău în timpul petrecut acasă.

 +4
Ce faci cu el, cât e de comod, de ce să-l ai acasă? Totul despre fotoliul șezlong/Somproduct.ro
  |  

Fotoliul-șezlong este o combinație de uz indoor și funcționalitate outdoor. Obișnuiți să zăcem pe șezlonguri numai în vacanță, la soare, uităm că această stare de maximă relaxare o putem experimenta și acasă, fie pentru somnul de după-amiază, fie pentru ora de lectură. Fotoliul-șezlong se potrivește cel mai bine stilului clasic în interpretare modernă, fiind o piesă masivă, dar atât de sofisticată prin varietatea modelelor de design, încât atrage imediat atenția. Ideal, locul fotoliului-șezlong este în living, sub lumina caldă a unui lampadar, în fața șemineului sau a televizorului.

Dar la fel de bine, fotoliul-șezlong își găsește locul într-un dormitor construit pe nevoia unui sanctuar, departe de gălăgia familiei, departe de grijile zilnice. Iată câteva modele de fotoliu-șezlong pe care le puteți achiziționa din România:

 +4 www.kalenda.ro Model Haris Haris de la Kalenda.ro este un fotoliu-șezlong modern, creat pe stil minimalist, curat, lăsând funcționalitatea să vorbească; forma cursivă, tradițională, e completată de o pernuță special creată pentru obținerea unei poziții sănătoase. Are structura din lemn masiv și pal și poate suporta o greutate de până la 130 kg.

 +4 www.acaju.ro Fotoliu șezlong Lord Lord de la Acaju.ro este un model și mai clasic la nivelul tapițeriei, îmbogățită de modelul cu bumbi. Acest fotoliu-șezlong are patru picioare, iar structura include arcuri sinusoidale din oțel elastic. Tapițeria e disponibilă într-o varietate mare de culori, iar ca material se recomandă pielea ecologică.

 +4 www.magazinuldemobilă.ro Fotoliu-șezlong Bahamas Bahamas de la Magazinuldemobilă.ro este conceput să ia ochii. Acest fotoliu-șezlong impresionează nu doar prin dimensiune, cât mai ales prin aspectul sofisticat de relaxant al tapițeriei, din piele ecologică de calitate premium și care dă impresia unei adevărate mașinării de făcut masaj. Fotoliul-șezlong Bahamas este disponibil numai pe comandă.
Acestea sunt doar trei dintre miile de modele de fotolii-șezlong care să transforme orice living sau dormitor într-o oază de tihnă.


Dandelion – cortul surpriză din camera copilului

Joacă, prietenie, copilărie. Despre asta e vorba în echipa Dandelion. Ai la dispoziție câteva dintre cele mai în trend produse pentru copilul tău, fie că vorbim de corturi indoor, jucării sau alte accesorii pe care cel mic visează să le aibă la el în cameră.

 +4
Corturi pentru camera copilului/Dandelion-store.ro
  |  

Astăzi vorbim despre acele corturi indoor pe care mai toate revistele internaționale de design interior le promovează în diverse variante de design, funcționalitate și estetică. Dandelion este o firmă din România, fondată de două tinere ambițioase și pline de energie. Andreea și Adina au obosit să vadă cum românii aruncă banii pe accesorii de tot soiul pentru camera copilului, accesorii de serie, ce nu prezintă decât o scurtă perioadă de garanție, fiind dintre acele produse pe care le folosești o dată sau de două ori apoi le înlocuiești. Din această pornire, a apărut Dandelion, un atelier de confecționare de produse rezistente pentru camera copilului.  +4 www.dandelion-store.ro Culoarea preferată a copiilor: galbenul!

Spre exemplu, corturile Dandelion pentru interior sunt disponibile într-o gamă foarte variată de design și cromatică, atrăgându-i pe cei mici în crearea unei lumi fantastice la interiorul lor. Indiferent de dimensiune, înălțime și dotări interioare, corturile Dandelion pentru camera celui mic sunt inspirate din dorința părinților de a-și îndrepta copiii spre activități sănătoase precum cititul, învățatul, socializarea, jocurile inteligente. +4 www.dandelion-store.ro Loc de citit

În ce privește gama de culori ale corturilor Dandelion, predomină culoarea galbenă, preferata copiilor. Modul de montare este unul simplu, nu presupune eforturi dificile, iar instrucțiunile pentru montaj sunt incluse în pachetul cortului. Modelele sunt imprimate și pe husa exterioară a cortului, creând cu adevărat o lume de basm pentru cei mici. Materialele sunt prietenoase de mediul, iar dimensiunile acestui tip de cort îl recomandă pentru a fi folosit la interiorul camerelor de copii. O adevărată sursă de creativitate! +4 www.dandelion-store.ro O provocare pentru camere de fetițe istețe