Mobilă roșie – două modele pentru dormitor

Atunci când nu suntem siguri de ce anume ar da cel mai bine la noi  în casă, e bine să apelăm la o metodă mai puțin obișnuită: comparăm două modele ale aceleiași piese de mobilier, pentru a ne da seama care ni se potrivește cel mai bine.

 +3
Nu vă temeți de culoare!
  |  

Spre exemplu, comoda din dormitor! Și am ales de această dată o piesă cu pretenții de vedetă, prin cromatica ce o caracterizează: roșu în combinație cu o altă culoare, pentru accent. Cele două modele sunt asemănătoare prin funcționalitate și culoare, în rest diferă ca mărime și mai ales stil interior.

Teodora de la Evalight – varianta modernă +3 www.evalight.ro
Dacă preferi comoda în dormitor, Teodora e o alegere unisex. Are un design clasic, trei sertare spațioase și un blat din lemn de pawlonia, dar ceea ce o face nu doar unisex, ci și unică este finisajul: arabescuri florale albe pe un fond roșu. Se poartă mai rar pe la noi prin case, dar butonii albi și mați sunt chiar o alegere de calitate.

Prin comparație avem:

CH18-54 de la Exotique – varianta clasică +3 www.exotique.ro
Sub un nume foarte tehnic, se ascunde o noptieră vintage. Confecționată din lemn de mango și înzorzonată cu accesorii metalice, această mică piesă de dormitor are șarmul unei prezențe din alte timpuri. Depozitează bine, are un design rubicond și arată cool în roșu. E o alegere pretențioasă, dar care satisface pe cei pasionați de valorile trecutului.
Care dintre cele două modele vă place mai mult?


Miracol – un set inedit de la Tandem

Mai rar vezi în România mobilier corp realizat pentru camera copilului, când tocmai acesta ar fi una dintre soluțiile cele mai bune în condițiile în care încăperea celui mic e cea mai puțin spațioasă încăpere a casei.

Mobilier corp pentru copii/Tandem.md
  |  

Cei de la Tandem sunt cel mai bine cunoscuți pe piața mobilei din România ca producători de paturi la comandă, însă expertiza lor nu se oprește aici. Am descoperit că realizează până și mobilier pentru copii, chiar într-un design modern.

Setul Miracol de la Tandem chiar e un miracol pentru copii, asigurându-le într-o singură piesă de mobilier mai multe funcții. Setul Miracol se compune din paturi supraetajate, dotate cu scăriță ce joacă inclusiv rol de depozitare la vedere. Tăblia paturilor e un rol pe care-l joacă de fapt peretele exterior al dulapului tip dressing. E spațiu de depozitare a hainelor, cărților și jucăriilor pentru ambii copii ai familiei. Compactarea acestor elemente contribuie la folosirea suprafeței, lăsând loc suficient și pentru activitatea preferată a copiilor, joaca.

Setul Miracol poate fi comandat celor de la Tandem pe măsuri personalizate. Producătorul pune la dispoziție cumpărătorului și saltelele celor două paturi, dar acestea nu sunt cuprinse în preșul corpului. Una peste alta, e un set pe care vi-l recomandăm cu plăcere.
 


Soluții pentru lada de sub pat

Nevoia de depozitare ne urmărește până și în dormitor. Mai folosește cineva ladă sub pat? Pentru că această modă a cam trecut, dar nevoia de spațiu a rămas, producătorii de mobilă din România au găsit alte soluții: lada încorporată patului. Noutatea ține de modul de acces.

 +5
Nu renunța la spațiul de depozitare al patului!/Diellemodus.it  
  |  

În zilele noastre, nimeni nu-și mai poate lăsa lada „liberă” sub pat, din cauza prafului tot mai prezent în casele românilor. Plus că accesul la ea e dificil. Așa că iată ce ne propun producătorii de mobilă din țara noastră:

Paturi cu somieră rabatabilă +5 www.mobiladalin.ro +5 www.atriacenter.ro

Aici tipul de rabatare și cel de ridicare electrică pot varia, de la două secțiuni de somieră, fiecare rabatabilă pe lateral, până la soluția de rabatare a întregii somiere, și de la ridicarea pe verticală până la ridicarea somierei pe o parte.

Paturi cu sertare +5 www.mobexpert.ro

Acest tip de pat este unul mereu la modă, regăsit în casele cu atmosferă caldă, intimă, și cu mobilier de regulă inspirat de stilul ultrapractic scandinav. Sertarele au dimensiuni generoase și se pot regăsi fie pe o parte sau alta a patului, fie pe tăblia de la picioare, fie chiar pe toate laturile structurii lemnoase a acestei piese de mobilier.

Paturi pe platforme +5 www.artamobilei.ro

Aceasta este o soluție destul de modernă, clasica somieră  fiind scoasă din ecuație. Salteaua se așază pe o platformă înaltă, prevăzută cu nenumărate spații de depozitare ce țin inclusiv loc de noptiere. Unii designeri îndrăzneți construiesc această platformă sub forma unui adevărat minidressing, dotat cu uși, sertare și rafturi la vedere.
Așadar, nu renunțați cu totul la ideea de a folosi spațiul de sub pat.
 


Amik – cele mai haioase pătuțuri de copii

Pentru că tot e perioada sărbătorilor de iarnă, haideți să vă propunem o selecție care să schimbe cu adevărat atmosfera din camera copilului. Pătuțurile de la Amik se numără printre cele mai frumoase modele din România.

 +4
Paturi special create pentru camere tematice/Amik.ro
  |  

Sunt colorate, au forme dintre cele mai drăgălașe, un design inspirat din povești sau filme pentru cei mici și reprezintă cel mai potrivit cadou pentru camera copilului. Ca design, diferă foarte mult modelele între ele, fiind disponibile în modele auto cel mai adesea, dar pline de varietate.


Ceea ce e special, pe lângă aspectul extrem de vesel și adaptat tematic vârstei celui mic, la aceste modele de pat este materialul din care se confecționează: lemn natural, tratat cu substanțe absolut ecologice, spre protejarea sănătății copilului. Esențele cele mai des folosite sunt fag, pinul, arțar și tei. Toate vopselele și lacurile sunt pe bază de apă.

 +4 www.amik.ro Alt model de pat-tractor  +4 www.amik.ro Pat în formă de tractor  +4 www.amik.ro Pătuț în formă de mașină pentru curse De altfel, cei de la Amik.ro sunt cunoscuți nu numai pentru mobilierul destinat copiilor, ci și pentru colecțiile de jucării sau gama de mobilier pentru grădinițe. Și aceste produse sunt realizate după aceleași standarde de calitate și protecție a celor mici, din materiale naturale, tratate cu substanțe ecologice. În plus, fiind vorba de produse pentru cei mici, mobilierul este aproape indestructibil, și absolut sigur. Atenția la detalii caracterizează în mod special pătuțurile Amik, disponibile în variante cromatice și forme dintre cele mai simpatice.


Dormitor: mobilier în stil... lavandă

Dacă vă place stilul provensal și doriți să îl mutați din living în dormitor, nimic mai simplu! Pe piața producătorilor de mobilă din România oferta de mobilier cu accente de lavandă este practic nelimitată, de la paturi până la fotolii, noptiere și accesorii decorative.

 +5
Un strop de lavandă în dormitor pentru o viață aromată/Tapetexpert.ro
  |  

Cine dorește o atmosferă mereu proaspătă și confortabilă în dormitor nu are decât să urmărească articolele online ale paginii Magmob. Cunoaștem pentru voi o groază de producători ce lansează cu regularitate colecții tot mai inedite de mobilier, în ton cu trendurile momentului! Azi, despre lavandă.

 +5 www.vilana.md +5 www.vilana.md
Vilana.md propune un întreg dormitor realizat cu motivul lavandei: pat, noptiere, șifonier, banchetă. Finisajul ivoar, punctat de motivul lavandei sub formă de pictură discretă, contribuie la atmosfera provensală a acestui dormitor care s-ar potrivi, ce-i drept, mai degrabă doamnelor și domnișoarelor decât publicului masculin.

 +5 www.mobex.ro Mobex.ro oferă clienților pasionați de motivul lavandei un fotoliu special pentru dormitor, tapițat cu stofă imprimată cu mici buchețele de levănțică. Poartă denumirea Celebrity, iar dimensiunile îmbie la discreție și inspiră intimitatea clipelor de seară.

 +5 www.sophia-romania.ro Sophia Romania asigură chiar paturi matrimoniale tapițate cu motivul lavandei. Tapițeria este de cea mai bună calitate și îmbracă absolut întreaga structură lemnoasă a patului, îmbogățită fiind cu motivul proaspăt al firelor de lavandă.
Acestea sunt doar trei exemple din ce vă oferă producătorii de mobilă și accesorii din România. Gama este mult mai variată de atât!