logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilier Montessori pentru copii mici

În industria mobilei încep să pătrundă tot mai multe concepte legate nu doar de nevoia de relaxare și confort, ci și de nevoia dezvoltării spiritului. Este vorba despre mobila pentru copii mici, disponibilă într-un stil din ce în ce mai creativ.

montessori-5042
Mobilier Montessori pentru o copilărie corectă/Babur.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  03 Martie 2020

Educația de tip Montessori are și astăzi mulți adepți în România. Ideea de bază a acestui tip de educație ține de încrederea pe care Maria Montessori a afirmat-o în aptitudinile și capacitatea naturală de dezvoltare a copilului. Ea a militat pentru ca cei mici să aibă libertatea de a descoperi lumea, dezvoltându-și în acest fel creativitatea, inteligența, capacitățile de comunicare și socializare. A militat de asemenea pentru o educație bazată pe iubire, pe înțelegerea celui mic, o educație care să le dea copiilor șansa de a experimenta cât mai mult. Pornind de la aceste principii de creștere a copilului, s-a ajuns până la crearea de colecții întregi de mobilier stil… Montessori. Ceea ce e diferit la aceste piese de mobilier este faptul că sunt create pornindu-se de la perspectiva celui mic, nu a părintelui.

www.babur.ro

Iată câteva piese de mobilier tipice într-o cameră pentru copii, dar realizate în conformitate cu principiile de dezvoltare și explorare Montessori. Sunt realizate pe comandă într-un atelier de tâmplărie din Sovata, sub numele Babur, folosindu-se exclusiv materiale naturale, prietenoase cu cei mici.

Patul Montessori este construit sub forma unei adevărate căsuțe pentru copii. Accesul este foarte ușor, grație înălțimii adaptate la vârsta celui care îl folosește. De fapt, patul ar fi unul la nivelul solului, dacă nu s-ar sprijini pe o ladă de depozitare foarte practică, pentru păstrarea lenjeriei de pat. În acest fel, copilul se poate urca în pat dar și da jos când își dorește, nemaiavând nevoie de ajutorul părinților. Lada de pat poate fi folosită de copil inclusiv pentru a păstra acolo tot soiul de comori. Patul are dimensiunea saltelei de 160×80 și se adresează copiilor cu vârste între 3 și 7 ani, care-l pot folosi nu doar pentru somn, ci și ca spațiu de joacă.

www.babur.ro

Setul de măsuță cu scaune este nelipsit din camera copilului. Cele realizate în stil Montessori sunt confecționate din lemn de fag, pe înălțimi adaptate copilului și vopsite în culori pe bază de apă. Spătarul scaunului are model de poveste, pentru stimularea plăcerii de a citi.

www.babur.ro

Băncuța de tip Montessori este cu adevărat o piesă de mobilier multifuncțională pentru camera copilului. E confortabilă pentru a sta pe ea, dispune de o ladă de depozitare la care cel mic are acces neîngrădit și în plus e dotată în partea de jos cu o tablă pe care copilul poate scrie și desena oricând și oricât cu creta. Materialul din care e confecționată băncuța Montessori este lemnul de brad.

www.babur.ro

„Când am creat acest brand, ne-am imaginat o POVESTE PLINĂ DE BUCURIE, o poveste plină de joacă și distracție – o poveste spusă prin intermediul lemnului de esență tare, a materialelor moi și a culorilor luminoase!”, se arată pe site-ul Babur.ro.
 

Publicitate
Publicitate