logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Târgurile de mobilă afectate de COVID-19

Anul 2020 nu stă prea bine sub aspectul târgurilor internaționale dedicate industriei de mobilă și accesorii. Tot mai multe dintre edițiile care urmau să se desfășoare în diverse țări au fost amânate, unele anulate de-a dreptul.

tarfuri_suspendate-5037
Cele mai multe dintre târguri au fost amânate/Miff.com.my
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Martie 2020

Cu toate că producătorii și distribuitorii de mobilă, accesorii și materii prime pentru mobilier nu stau pe loc, industria este tulburată în prima parte a acestui an pe fondul răspândirii coronavirusului COVID-19. Astfel că majoritatea marilor târguri aferente industriei au fost deocamdată anulate.

Salonul de Mobilă de la Milano trebuia să aibă loc în perioada 21-26 aprilie 2020. După mai multe zile de discuții și la presiunea marilor branduri de mobilier și accesorii, organizatorii au decis amânarea ediției a 59-a a acestui eveniment; urmează a se desfășura între 16 și 21 iunie 2020.

Pe continentul asiatic, alte reprogramări. Malaysian International Furniture Fair (MIFF) trebuia să aibă loc între 6 și 9 martie; ei bine, ediția 2020 a fost amânată cu aproape patru luni, urmând a se desfășura la Kuala Lumpur între 30 iunie și 3 iulie. Deocamdată, în Malaysia situația este sub control în ce privește răspândirea virusului COVID-19, însă la luarea deciziei de reprogramare a cântărit greu și intenția marilor branduri de mobilier de a evita călătoriile. „În lumina răspândirii coronavirusului, am luat dificila decizie de amânare a MIFF”, se arată în comunicatul oficial. „Apreciem interesul pe care vizitatorii profesionali l-au dovedit pentru participarea la ediția din luna martie și sperăm să rămână alături de noi, în ce privește noile date de desfășurare”.

Ediția 2020 a târgului Indonesia International Furniture Expo (IFFEX) a fost de asemenea amânată. Urma să aibă loc între 12 și 15 martie 2020 la Jakarta. Organizatorii nu au luat nicio decizie în ce privește noile date de desfășurare. „Cu regret vă informăm că IFFEX 2020, programat pentru prima jumătate a lunii martie, a fost amânat până când situația și condițiile vor fi favorabile fiecărui participant în parte.  Ținând cont de impactul coronavirusului – pentru care deocamdată nu există soluție – organizatorul e de părere că sănătatea trebuie să vină pe primul loc”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul evenimentului. Participanților care și-au plătit deja prezența la IFEX 2020 organizatorul le garantează aceleași drepturi la ediția următoare, iar celor care doresc să se retragă, organizatorul le asigură restituirea sumelor deja avansate.

În perioada 11-14 martie ar fi trebuit să se desfășoare în orașul Ho Chi Minh din Vietnam o nouă ediție a târgului Vietnam International Furniture and Home Accessories Fair. „În mod regretabil ne confruntăm cu o situație de forță majoră pe care, din punct de vedere organizatoric, nu o putem controla. Așadar sperăm ca vizitatorii și jurnaliștii să înțeleagă situația și să fie în continuare alături de noi”, se arată în comunicatul ce anunță amânarea VIFA 2020. Noile date de desfășurare sunt în discuție, urmând a fi anunțate cât de curând.

Alte suspendări vin chiar din China: ediția China International Furniture Fair (CIFF) și China International Furniture Machinery (CIFM). Ar fi trebuit să aibă loc în Guangzhou, între 18-21 martie, respectiv 28-31 martie. Amânarea este deocamdată pe termen nedefinit, posibile noi date de desfășurare nefiind încă luate nici măcar în considerare. „În condițiile în care China duce o luptă crâncenă cu noul coronavirus, prevenirea și controlul epidemiei reprezintă principalul scop al țării. Urmând recomandările guvernului chinez, am decis ca toate evenimentele economice și comerciale cu participare largă să fie suspendate”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Vă ținem la curent cu noi date sau amânări, în cazul în care va mai fi nevoie.
 

Publicitate