logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Patul din paleți – avantaje și dezavantaje

Patul din paleți e o piesă de dormitor care a pătruns și mai ales „a prins” în România destul de recent. Este un tip de mobilier preferat de tineri, cam ocolit de oamenii maturi. Îl mai întâlnim uneori în casele de vacanțe. Ce e cu patul din paleți?

pat_din_paleti-5550
 Un stil pe cât de tineresc, pe atât de practic/Dumonde.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  05 August 2020

Patul din paleți e o adevărată modă în alte țări, mai ales printre tinerii pasionați de tâmplărie. Ce-i drept, un pat din paleți e cât se poate de puțin costisitor, se realizează relativ ușor, iar materialul din care se confecționează permite tâmplarului să-și exerseze creativitatea. Se încadrează stilului minimalist ocupând relativ o mică suprafață, dar oferind și mici spații de depozitare.

Principalele avantaje ale patului din paleți:
– prețul foarte accesibil. Fie că îl cumperi, fie că îl construiești, patul din paleți este cel mai ieftin pat rezistent din câte există.
– durabilitate. Se numără printre tipurile de paturi rezistente, din materiale durabile care nu se strică, nu se rup, nu se îndoaie.
– personalizare. Îl poți vopsi în câte culori sau combinații de culori dorești. Se numără printre paturile cele mai vesele din câte există, tocmai pentru că materialul este simplu de vopsit și parcă singur cere culoare. Tăblia din paleți se poate vopsi în culori diferite de structura patului, rezultând un pat teribil de colorat.
– îl poți construi singur sau îl poți cumpăra de pe piața producătorilor de mobilă din România. Sunt și câteva magazine renumite în a căror colecție de paturi se găsesc modele de pat din paleți.

Dezavantaje:
– paturile din paleți trebuie ferite de umezeală. Deci suprafața pe care vor fi așezate nu poate fi una din piatră, e preferabil parchetul, eventual folosirea unui covor gros.
– posibilitatea de a adăposti dăunători de lemn.
– curățarea e un strop mai dificilă decât în cazul unui pat obișnuit. Structura patului din paleți trebuie frecată cu puțin înălbitor sau apă cu săpun, apoi ar trebui în mod ideal scoasă afară și uscată la soare.
– sunt foarte periculoase în apropierea focului, iau foc repede și ard până la ultima așchie.

Acestea fiind spuse, cântăriți bine dacă să folosiți un pat din paleți în dormitor sau nu.

Publicitate