logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Paturile tapițate: pro sau contra?

Putem alege fie paturi tapițate, foarte ușor de personalizat, dar greu de întreținut, fie paturi netapițate, cu design simplu și funcțional, dar de care există riscul să ne plictisim rapid. Ce alegem - confortul sau estetica?

pat_tapitat_homestratosphere_com-1025
O atmosferă de dormitor tradițional: cald, confortabil, mare și totuși intim - Homestratosphere.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  30 Martie 2016

Alegerea patului din dormitorul matrimonial ține atât de nivelul de confort asigurat de piesa de mobilă, cât și de aspectul estetic pe care îl dă încăperii. Ideal ar fi ca ambele criterii să fie speculate la maximum.

www.whinespirits.com
Dormitor de lux în stil american: pat tapițat înalt

Paturile tapițate sunt un trend tot mai actual printre producătorii de mobilă din România, deși prin casele rudelor și prietenilor suntem obișnuiți să dăm cu ochii de paturi netapițate. Cum ne-ar putea convinge producătorii de mobilă din România să îndrăgim și folosim paturile tapițate? Cu ajutorul câtorva argumente.

www.regallis.ro
Când arta sculpturii în lemn întâlnește măiestria cusăturilor textile - mobilă de lux din România

Tapițeria poate fi personalizată pe comandă, astfel că fiecare român își poate crea propriul model de pat tapițat. Variantele de culoare, texturi și modele sunt infinite. Ergodesign este campioană la combinarea de culori pentru paturile tapițate, mergând până la realizarea unui model extrem de modern și senzual, din două culori puternice ce se întrepătrund romantic.

www.ergodesign.ro
Patul Etna - matrimonial și twin în același timp

Paturile tapițate au și marele avantaj că pot fi îmbrăcate în huse detașabile, ceea ce înseamnă că întreținerea și curățarea sunt simple, dar și că aspectul mobilei poate fi reînnoit oricând, printr-o simplă schimbare a huselor cu unele noi. Ikea pune la dispoziție modelul de pat Grimen cu huse detașabile din lână, pe structură de lemn de pin.

www.ikea.com
Pat Grimen cu husă detașabilă, ușor de scos și spălat

Între paturile cu tapiserie din stofă și cele cu tapiserie din piele (sau imitație de piele) există diferențe: cele din stofe sunt mai dificil de curățat, în comparație cu cele din piele, dar asigură dormitorului un plus de căldură și originalitate. Echipa Marge vinde același model de pat tapițat în ambele variante, stofă sau piele, la comandă.

www.marge.ro
Patul Marge este tapițat cu textilă lucioasă, cu aspect de mătase

Paturile tapițate au dezavantajul că ascund farmecul robust al lemnului, fiind piese de mobilier îmbrăcate în tot soiul de materiale textile. Producătorii de mobilă din România au găsit o soluție de compromis: paturi parțial tapițate. În special cei de la Mobex creează modele de paturi din lemn sculptat artistic, cu tăblie capitonată în diverse stofe. Astfel, patul îșî păstrează caracterul impunător, dar conferă dormitorului și un plus de originalitate.

www.mobex.ro
Patul din lemn sculptat, cu tăblie îmbrăcată în stofă, reînvie spiritul luxului din alte secole

Deci, ce preferați? Paturi tapițate sau netapițate?

www.mobdeco.ro
Paturile de la Mob&Deco au un look modern, grație tapiseriei din piele

Publicitate
Publicitate