logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Renuva – prima fabrică de reciclat spuma poliuretanică

În Elveția, la Horgen, tocmai s-a deschis o fabrică pentru reciclarea saltelelor din spumă poliuretanică. Noutatea ține de faptul că aceste saltele vor fi folosite la crearea unui nou poliol – materialul principal din care se obține spuma poliuretanică.

Bed maid-up with clean white pillows and bed sheets in beauty room. Close-up. Lens flair in sunlight.
Saltelele se pot recicla de acum și căpăta o nouă viață./Dow.com
Andreea Chiru  |  23 Septembrie 2021

Practic, o saltea veche nu mai are moarte, ci este transformată în așa fel încât să redevină… saltea (printre altele). Vechile saltele sunt descompuse și supuse unui tratament chimic care duce la obținerea elementului de bază conținut de spuma poliuretanică. Așadar, acest material atât de utilizat în industria beddingului în special se poate obține de acum din propria cenușă, lucru de impact asupra luptei cu deșeurile.

The Vita Group au dezvoltat deja un nou produs, obținut pe baza tehnologiei Renuva – spuma Orbis, cu nenumărate posibilități de folosire în industria beddingului. În cadrul fabricii elvețiene de reciclare a saltelelor din spumă poliuretanică, denumită Renuva, vor putea fi procesate 200.000 de saltele vechi pe an.

Fabrica Renuva inaugurată la Horgen este un efort comun la care și-au adus contribuția mai multe companii din domeniul reciclării și mobilierului: Dow Polyurethanes, Orrion Chemicals Orgaform, Eco-mobilier, H&S Anlagentechnik și The Vita Group.

„Suntem nespus de mândri să inaugurăm această uzină. Prin acest demers oferim un răspuns la întrebarea: «Ce putem face cu spuma poliuretanică reciclată?». Angajamentul companiei noastre este să ofere soluții menite să ajute la protejarea mediului înconjurător”, a declarat Marie Buy, de la Dow Polyurethanes.

„Fabrica Renuva folosește un proces chimic inovator de reciclare, la capătul căruia spuma poliuretanică este descompusă și transformată într-un produs nou. Iar marele beneficiu este versatilitatea acestui nou produs. Putem procesa spuma din orice saltea, oricât de veche”, a afirmat Christian Siest, președinte al Orrion Chemicals Orgaform.

„Atitudinea consumatorului s-a schimbat radical și oamnii încep să fie tot mai preocupați de soluțiile sustenabile. Putem anunța că există mare interes din partea clienților europeni pentru spuma Orbis și tehnologia Renuva, ceea ce nu face decât să ne bucure”, a mărturisit Mark Lewis de la The Vita Group.”

Publicitate
Publicitate