S-a deschis în România primul flagship store Dorelan

Cu o investiție de 200.000 de euro, pe o suprafață de 330 mp, Teodora Lazăr deschide primul flagship store Dorelan. Acesta este localizat în București, zona de nord, în cadrul proiectului rezidențial Belvedere. Pornind de la nevoia unui somn cu adevărat odihnitor, showroomul pune la dispoziția clienților atât colecții de saltele, cât și alte accesorii specifice dormitorului.
 

 +2
Un showroom dedicat artei somnului./Dorelan.ro
  |  

Produsele sunt fabricate în Italia, remarcându-se printr-un amestec de design și funcționalitate tipic italienesc. Saltelele sunt create pornind de la tehnologiile inovatoare Myform Regen, Myform Memory Air HD sau Twin System.

Noutatea pe care speră Dorelan să o aducă în țara noastră se referă la personalizarea saltelei în funcție de profilul clientului. Tip sportiv sau sedentar, copil sau adult, perfect sănătos sau cu probleme la nivelul zonei lombare – oricare dintre noi își poate găsi în cadrul magazinului Dorelan salteaua potrivită.

Investiția de 200.000 euro în noul magazin se referă la crearea de spații ample de expunere, care respectă toate standardele în domeniu și la stocul de produse: saltele, somiere, paturi, pilote și accesorii.

„Inaugurarea primului flagship store Dorelan din România vine în contextul în care oamenii petrec mai mult timp acasă și conștientizează importanța calității somnului. Ne petrecem o treime din viață dormind, însă pentru mulți dintre noi somnul nu înseamnă și odihnă ”, declară Teodora Lazăr, fondatoarea agenției de reprezentare Dedalo și Key Account Manager Dorelan. „Pe lângă calitatea ridicată a saltelelor Dorelan vizitatorii magazinului nostru vor beneficia și de o gamă largă de servicii conexe, de o ofertă variată de saltele, paturi, somiere, perne, pilote și accesorii, toate destinate asigurării unui somn de calitate, precum și de consultanță personalizată privitoare la tipul de saltea care li se potrivește. Credem cu tărie că o bună calitate a somnului este esențială pentru o viață sănătoasă.”  +2 .www.dorelan.ro

Despre Dorelan

Brandul Dorelan a fost fondat în 1968, când Diano Tura și Pietro Paolo Bergamaschi au renunțat la slujbe pentru a lansa propria lor afacere: producția de saltele de calitate superioară. Primele produse Dorelan au luat naștere într-un mic garaj din Forlì; firma s-a extins în toată țara și apoi în toată lumea, printr-o traiectorie perseverentă de creștere constantă și organică. Această alegere s-a tradus în investiții semnificative în cercetare științifică, tehnologii și, mai presus de toate, oameni.

Despre Dedalo

Teodora Lazăr a fondat Dedalo Agency, agenție de reprezentanță pentru mobilierul italian premium, în anul 2008, pornind de la pasiunea pentru design interior, pasiune cultivată timp de doi ani în departamentul de marketing al unei companii de design de produs pe segmentul premium din Pordenone (Italia).

În 2010, Teodora s-a mutat la Roma, de unde a extins portofoliul Dedalo, ajungând de la trei companii reprezentante în 2008 la peste 20 de fabrici în 2021, prezente pe patru piețe – România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. Printre producătorii reprezentanți de Teodora Lazăr prin Dedalo se numără Calligaris, Ditre Italia, Sangiacomo, Meson’s, Connubia, Tooy, Slamp, Ethimo, Il Fanale, Alea Office, Kastel.

 


Mobarta – trei paturi spectaculoase

Dacă te afli în căutarea unui pat care să dicteze stilul de amenajare al dormitorului, sigur ai nevoie de un model care să surprindă prin forme și dimensiuni. La Mobarta te așteaptă câteva propuneri de pat matrimonial uimitoare – paturi din lemn, cu detalii tapițate.

 +4
Design pentru dormitoare ca-n revistă./Mobarta.ro
  |  

Rezistente mulțumită faptului că sunt realizate din lemn de diverse esențe, paturile disponibile în magazinul Mobarta pot fi considerate adevărate creații de artă. Stilul este cel modern, dar îndulcit de mici detalii de mare efect. Două dintre cele trei modele de pat de mai jos se bucură de reduceri de preț considerabile și se livrează gratuit oriunde în țară.

 +4 www.mobarta.roEmma este un model de pat uimitor, un amestec armonios de simplitate și opulență, de netrecut cu vederea. Fabricat din lemn de nuc, uimește printr-o tăblie de dimensiuni mari, atașată unui pat cu forme simple și curate. Tăblia este curbată pe margini, și tapițată cu pliuri – un detaliu estetic reușit. Patul Emma include și două noptiere de sine stătătoare, marcate de același design curbat. Blatul noptierelor este din marmură naturală, într-o nuanță deschisă, contrastând plăcut cu finisajul lemnului de nuc, iar picioarele subțiri sunt metalice. Patul se vinde cu o reducere de preț de 34%.

 +4 www.mobarta.roBecca este un model de pat cu o tăblie de asemenea spectaculoasă, dar într-un stil cu totul diferit. Tăblia tapițată pare inspirată de forma aripilor de fluture, marcată de rotunjimi calde în stil clasic. Cromatic, combinația dintre structura lemnoasă vopsită în nuanță antracit se combină plăcut cu tapițeria de culoare verde, dar la cererea clientului se poate alege altă nuanță. Picioarele patului sunt de tip metalic, vopsite în culoare aurie, acest detaliu aducând patul Becca în sfera stilului modern. Noptierele fac parte din structura tăbliei – două noptiere discrete, dar necesare, prevăzute cu picioare aurii. Patul este disponibil cu o reducere de preț de 24%.

 +4 www.mobarta.roAnette este un pat prevăzut cu tăblie lungă, nu foarte înaltă, atașată unui pat robust din lemn de nuc. Combinația dintre structura lemnoasă și tapițeria albă recomandă acest pat dormitoarelor moderne cu accente glamour. Detaliile decorative ale acestui model sunt de mare efect, sub forma unor ornamentații din metal rose-gold, același finisaj regăsindu-se la nivelul picioarelor, cu un design inedit. Par niște picioare prea delicate pentru un pat așa masiv, dar aceasta este doar o iluzie optică. Patul Anette se vinde la preț întreg.

Paturile prezentate necesită montaj special, iar la Mobarta găsiți și asemenea servicii.


Amadeus – ce poți face cu un pat rotund?

Reprezentând o firmă specializată în realizarea mobilei din faza de proiect până în faza de montare la domiciliu, Frontalia are în portofoliul propriu câteva piese de mobilier destul de inedite, care să influențeze amenajarea interioară în mod radical.

 +3
Amadeus de la Frontalia, numai la comandă!/Frontalia.ro
  |  

Printre aceste piese se regăsește și un model de pat rotund, denumit Amadeus. Reprezintă o adevărată provocare pentru orice iubitor de spații armonios amenajate, sub aspectul dimensiunilor și designului marcat de inedit. Patul Amadeus de la Frontalia combină formele geometrice, ajungând la un adevărat mix de unghiuri drepte și rotunjimi. Practic, salteaua este rotundă, dar se atașează unei tăblii de formă dreptunghiulară. Așa cum producătorul subliniază, Amadeus se încadrează mobilierului de lux.

Dotări:
Tăblia patului rotund Amadeus este mai mult decât o simplă tăblie, fiind prevăzută cu noptiere de tip modern și polițe cu rol decorativ. Polițele sunt din sticlă transparent, pentru a păstra un aer discret și elegant. Aceste rafturi sunt prevăzute cu un sistem de iluminare pe bază de leduri, iar un detaliu important îl reprezintă senzorii de mișcare ai patului, care fac să se aprindă ledurile dispuse sub somieră. În acest fel, patul Amadeus este prevăzut cu un adevărat sistem de iluminare proprie, înlocuind veiozele.

Dimensiuni:
Amadeus este un pat mare, confortabil, pe care poți sta întins în orice poziție. Salteaua este inclusă în prețul de vânzare și are o lățime atipică, de 220 cm. Tăblia patului duce dimensiunile și mai departe, ajungând la o lățime de 290 cm. În lungime, patul Amadeus măsoară 230 cm.
Patul rotund Amadeus este disponibil exclusiv pe comandă, dar timpul de livrare pare unul decent:35-45 de zile.

Despre Frontalia
„În atelierul nostru din Brasov veţi fi înconjurat de creaţie, de idei şi de toată deschiderea pentru provocări din ce în ce mai complexe. Lemne, tapițerii, finisaje, piatră, sticlă, etc. toate pregătite pentru dumneavoastră: CLIENT. Pentru fiecare client pregătim mostre în miniatură, pentru a înțelege cât mai bine ceea ce urmează să producem. Veți intra într-o lume plină de culoare, forme şi idei: este lumea frumoasă pe care încercăm să v-o transmitem şi dumneavoastră.” – se arată pe site-ul Frontalia.

 +3 www.frontalia.ro +3 www.frontalia.ro


Aramis Feeling: saltele Peace & Quiet

Dacă vrei calitate românească, produse care sunt fabricate în mod responsabil și un concept nou în ce privește confortul nocturn, află că fabrica Aramis Feeling din Baia Mare dispune de o colecție de saltele menită să răspundă tuturor acestor criterii.
 

O nouă categorie de saltele pentru un somn cu adevărat liniștit./Aramisfeeling.ro
  |  

Este vorba despre colecția Cotton Mousse care se sprijină înainte de toate pe respectul pentru natură, după cum însuși producătorul ne asigură. Explicație? Oricare din modelele de saltea ale acestei colecții este fabricată din bumbac reciclabil și are proprietăți antialergice.

Tehnologia Peace & Quiet
Saltele Peace & Quiet de la Aramis Feeling atenuează zgomotul și preîntâmpină deformarea sau mișcarea în cazul în care partenerul de somn se întoarce de pe o parte pe alta. Adică, o saltea dublă, dar care se comportă individual pentru fiecare dintre parteneri, asigurând deplină odihnă și fermitate. 600 de arcuri împachetate individual sunt combinate cu un strat suport și un alt strat confort ceea ce conferă suport optim indiferent de poziția în care dormi – secretul tehnologiei Peace & Quiet stă în faptul că fiecare arc al saltelei este prevăzut cu un amortizor care împiedică deformarea saltelei atunci când te așezi în pat sau schimbi poziția.

Avantajele saltelelor Aramis Feeling

  • Gama de saltele Peace & Quiet de la Aramis Feeling vine cu o garanție de 25 de ani, bazată pe arcurile precomprimate și pe calitatea spumei de memorie.
  • Acest tip de saltele asigură o bună circulare a aerului; husele sunt detașabile, astfel că pot fi spălate de câte ori simți nevoia.
  • Ai timp de testare a saltelei preț de 120 de zile. Aramis Feeling anunță că în cazul în care nu ești mulțumit de saltea, o poți returna, urmând a primi înapoi întreaga sumă plătită.

„Saltelele sunt realizate în Baia Mare, în fabricile Aramis Group, cel mai mare producător de spume cu memorie, spume de tip latex și poliuretanice flexibile din sud-estul Europei și unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial. Sună a laudă, dar e, de fapt, statistică. Bine, e laudă susținută de argumente serioase, statistice.” – se arată pe site-ul Aramis Feeling.


Tot ce trebuie să știi despre patul Murphy

Dacă locuința ta nu este una tocmai generoasă din punctul de vedere al spațiului, dar nici nu suporți gândul de a dormi pe o canapea, soluția se numește patul Murphy sau patul de perete. Reprezintă cel mai bun mod de valorificare a spațiului, mulțumită faptului că pe timpul zilei dispare complet.

 +5
  |  

Paturile de perete nu sunt tocmai o piesă de mobilier foarte populară în România, deși ar putea înlocui canapelele extensibile cu mare succes. În spatele designului marcat de taine, patul Murphy a fost creat din rațiuni... sentimentale.

Istorie
Patul Murphy poartă numele lui William Lawrence Murphy, un inventator irlandez, care s-a găsit la n moment dat într-o ipostază ingrată: se îndrăgostise de o tânără cântăreață și tare ar fi vrut s-o invite la el acasă. Locuia însă într-o garsonieră și în acele timpuri (începutul anilor 1900) nu se cuvenea ca o femeie respectabilă să intre în dormitorul unui bărbat. Așa că inventatorul și-a transformat unica încăpere a casei în living pe durata zilei și dormitor pe durata nopții. Soluție: a conceput un pat care să poată fi ascuns. +5 www.transforms.ro

Patul Murphy era compus dintr-un cadru metalic, pe care se întindea o saltea; patul se ridica simplu și se ascundea în rama unui dulap, dispărând complet din vedere. Ideea a prins foarte repede în America unde, însuși Charlie Chaplin l-a promovat, folosind un astfel de model în câteva dintre filmele sale.

Avantaje
•    Astăzi, patul Murphy a evoluat mult sub aspectul designului și soluțiilor, fiind disponibil în diferite variante: de ascuns într-un dulap, într-o bibliotecă, în spatele unei canapele sau chiar al unui birou.
•    Se poate folosi în orice fel de încăpere, de la livingul unei garsoniere până la dormitorul copilului, dar reprezintă și o soluție de înnoptat la birou. Fiind ascuns pe durata zilei, își poate găsi locul oriunde în casă.
•    Valorifică spațiul locuinței, fiind o piesă de mobilier pe cât de masivă, pe atât de magică; nu-ți stă în cale atunci când nu-l folosești și te scapă de ideea canapelei extensibile, fiind cea mai bună soluție pentru prietenii care înnoptează la tine.
•    Un pat Murphy realizat pe comandă se poate personaliza oricât de mult.

Dezavantaje
•    Faptul că ai de lucru scoțând și ascunzând zilnic patul Murphy poate fi socotit un dezavantaj. Mai ales după o vârstă, acest ritual poate deveni obositor. Picioarele trebuie împăturite/desfăcute și patul trebuie ridicat/întins în funcție de momentul zilei. Evident, nu mai sunt șanse să nu strângi lenjeria de pe pat dimineața, după ce te trezești.
•    Somiera unui pat Murphy nu este tocmai cea mai confortabilă; trebuie să fie o structură metalică, iar salteaua nu o poți alege pe cât de tihnită ai vrea. Pe termen lung, poți descoperi că patul Murphy nu este totuși cel mai confortabil.
•    Costă scump. Patul Murphy este o adevărată dovadă de inginerie și stabilitate, detalii pe care prețul le reflectă din plin. Trebuie integrate unei piese de mobilier, așadar cel mai adesea presupune a fi realizat pe comandă – preț mai ridicat, plus durată de timp îndelungată.

Totuși, patul Murphy rămâne una dintre soluțiile cu adevărat multifuncționale menite să salveze situația chiar și-n zilele noastre sau, mai ales, în zilele noastre. +5 www.transforms.ro +5 www.transforms.ro +5 www.transforms.ro