Miriapod – trei măsuțe statement

Rolul designerului de produs este să schimbe lumea în care trăim, prin obiecte cât mai aspectuoase, dar inspirate de resursele naturii. Claudia Motei a împlinit acest deziderat prin colecția de măsuțe de cafea, denumită Miriapod.

 +3
  O colecție care omagiază natura./ClaudiaMotei.com
  |  

Trei măsuțe debordând personalitate și farmec compun colecția Miriapod, inspirată și dedicată în același timp materialelor naturale: lemn, piatră și metal. Deși împărtășesc aceeași formă și același design, cele trei măsuțe au fiecare propria estetică, pornind de la materialele care au stat la crearea ei.

Table M1 este o combinație de materiale puternice, rezistente; șapte picioare din alamă susțin blatul perfect rotund, fabricat din marmură verde. Table W și-a primit numele de la materialele care-i dau viață – două tipuri de lemn, stejar, respectiv molid. Este varianta cea mai caldă a colecției Miriapod, tocmai datorită esențelor lemnoase. Spre diferență de celelalte două măsuțe ale colecției, Table W se sprijină pe opt picioare. Finisajul este cât mai natural posibil pentru a pune în valoare farmecul lemnului: ceară și ulei. În fine, Table M2 este varianta mai soft, din punct de vedere cromatic, a lui Table M1, mulțumită blatului realizat din marmură roz. În rest, dimensiunile, forma și cele șapte picioare sunt asemănătoare celuilalt model. +3 www.claudiamotei.com +3 www.claudiamotei.com

„Colecția Miriapod s-a născut din eforturile de explorare a formelor neconvenționale, cu ajutorul materialelor naturale. Sursa de inspirație a oferit-o natura, dar piesele se bucură de un design contemporan” – se arată pe site-ul Claudiei Motei.

Despre Claudia Motei
Născută în București, Claudia Motei este arhitect și designer de interioare, pasionată de arta designului în toate aspectele sale. În portofoliul ei se regăsesc proiecte de amenajări interioare, dar și piese de mobilier unicat, realizate sub formă de colecții sau obiecte de sine stătătoare. Stilul pe care îl adoptă este unul marcat de estetică și raționalism în aceeași măsură.
 


Cuplo Nude – o colecție de lămpi cu design uimitor

Un admirator al stilului Art Deco, Dragoș Dogaru și-a transpus pasiunile într-o adevărată colecție de corpuri de iluminat cu design original. Sursele lui de inspirație sunt dintre cele mai neașteptate, iar produsele realizate sparg tiparele. Cel puțin, la noi în țară.
 

 +4
  Corpuri de iluminat, inspirate de stilul Art Deco./Dragosdogaru.ro
  |  

Colecția Cuplo Nude cuprinde mai multe modele de lămpi, cea mai nouă fiind dedicată geniului lui Nikola Tesla.

Cuplo Nude Nikola (în fotografia de mai jos) are forma unui cilindru perfect transparent, împrăștiind o lumină caldă, lumină pură. Intenția lui Dragoș Dogaru a fost de a pune în valoare contrastul dintre fragilitatea sticlei borosilicate și farmecul luminii. Nu există niciun fel de umbrire, Cuplo Tesla fiind o adevărată sursă de iluminare, fără opreliști. Produsul este realizat în serie limitată.  +4 www.dragosdogaru.ro

Tot în colecția corpurilor de iluminat Cuplo se regăsesc și alte variante la fel de creative. Colors Balls reprezintă un adevărat joc de lumini colorate, a căror sursă de inspirație se ghicește dintre-o privire. Sunt disponibile șapte culori, clientul putând alegând să cumpere un singur corp sau mai multe, în culori variate. Funcționează cu becuri economice, iar dacă ai nevoie de un plus de lumină, este suficient să desfaci fermoarul abajurului.  +4 www.dragosdogaru.ro

Cuplo Alma aparține de asemenea colecției Cuplo și reprezintă un corp de iluminat bazat pe contrastul dintre materialele care-l compun: sticlă și hârtie. Se păstrează tipul de sticlă borosilicată, iar elementul textil, din hârtie, este împăturit după modelul origami.  +4 www.dragosdogaru.ro

«Designul ar trebui sa fie peste tot. Design bun, minutios pana la ultimele detalii. Design colaborativ, inovator, diferentiat, relevant si simplificat.» - a scris Dragoș Dogaru pe pagina lui socializare.
Cuplo este acum marcă înregistrată la Oficiul de Mărci Comerciale și Brevete Române.


Gustav Living – colecția de fotolii 70

Lansată ca o afacere de familie, fabrica de mobilă Gustav Living și-a dezvoltat de-a lungul anilor colecții de tapițate dintre cele mai inedite, iar printre ele se regăsește și una dedicată stilului de amenajare interioară specifică anilor 70 ai secolului trecut.

 +4
Mobilier cu design inspirat de anii 70./Gustavliving.ro
  |  

Colecția de fotolii Gustav Living cuprinde trei modele de mare efect mai ales folosite ca piese de accent. Prin forme, materiale și nivel de confort, aceste trei fotolii sunt realizate pentru cei care pun preț pe calitate și caută să aibă acasă mobilier de calitate. Toate trei modelele au dimensiuni peste cele obișnuite, sporind confortul la momentul utilizării.

 +4 www.gustavliving.roJane este primul model al colecției 70 by Gustav Living și cel mai spectaculos sub aspect estetic. Combinația cromatică de galben cu albastru îl recomandă sub formă de piesă de mobilier cu rol de accent, iar forma atipică, geometrică denotă robustețe și stabilitate. Este un fotoliu în care să te poți odihni cu adevărat, fie în fața televizorului, fie cu o ceașcă de ceai în mână. Materialele sunt de cea mai bună calitate – tapițeria este din catifea naturală, iar structura are în componență alamă. Ca design, este o combinație de stil imperial și accente minimaliste, adică o piesă somptuoasă, dar adaptată nevoilor secolului nostru.

 +4 www.gustavliving.roJohn, a doua propunere a colecției 70, se adresează amenajărilor masculine, marcate de bun gust, discreție și confort. Fotoliul are o formă rotunjită, dar îi lipsesc detaliile ornamentale, fiind alegerea potrivită pentru un birou sau locuința unui burlac. Tapițeria este din piele de cal, un material exclusivist, iar dimensiunile generoase ale spătarului și șezutului sunt contrabalansate de aspectul discret al picioarelor totuși rezistente.

 +4 www.gustavliving.roJanis încheie colecția 70 a fabricii Gustav Living, fiind un fotoliu realizat manual, din catifea naturală și cu un design unisex, marcat de rotunjimi confortabile. Tapițeria este din catifea naturală, picioarele metalice asigură o stabilitate deplină. A fost inspirată de forma semilunii, iar culoarea de un albastru închis îl recomandă amenajărilor clasice, livingurilor în căutarea unor piese de tip accent, dar cu deplin rol practic. Tocmai forma ușor adâncită și rotunjimile spătarului fac din acest fotoliu un adevărat cuib în care să te poți așeza cu plăcere în fața televizorului.

Fabrica de mobilă tapițată Gustav Living se găsește în Satu Mare și reprezintă o afacere de familie dezvoltată de-a lungul mai multor ani de existență. Printre colecțiile sale se regăsesc seturi de dining, saltele și paturi, canapele. „Brandul Gustav Living are la bază realizarea de piese de mobilier premium, rezistente, fără cusur - scaune, fotolii, paturi boxspring, canapele, saltele ortopedice care oferă un confort desăvârșit, ajută atât corpul cât și mintea să se destindă și transpun utilizatorul într-o oază de relaxare continua” – se arată pe site-ul producătorului.


Paks – mobilier din resturi

Când inovația întâlnește dorința de a limita risipirea resurselor, designul de mobilier ne poate surprinde chiar și într-un secol care le-a cam văzut pe toate. Ce poate face o fabrică de mobilier cu resturile textile și lemnoase rămase de pe urma activității sale? Feydom face... mobilă!

 +4
O soluție practică și de succes pentru iubitorii de animale./Feydom.ro
  |  

O idee pe care ar putea să o împrumute mai mulți producători de mobilier a fost lansată de cei de la Feydom – brand de canapele și fotolii ultramodulare. Ei au decis că, în loc să arunce resturile provenite din activitatea de fabrica a mobilierului, să-l folosească. Așa a apărut Paks, o piesă de mic mobilier multifuncțională. Paks de la Feydom reprezintă un soi de taburet pentru oameni, cu adăpost interior pentru animalul de companie.

La prima vedere, Paks este un simplu taburet realizat pe modelul peticelor din stilul boem, dar în realitate reprezintă o căsuță textilă pentru pisica sau cățelul de apartament. Pe una dintre fețele taburetelui se găsește o intrare spațioasă și la interior este amenajat un culcuș pentru necuvântătoare.

Paks provine exclusiv din resturile producției de canapele și fiecare exemplar este un produs unicat din punct de vedere al tapițeriei care se croiește din petice de toate culorile și stofele. Clienții pot alege între varianta de culori calde, respectiv culori reci, dar modelul în sine e imposibil de personalizat altfel decât... întâmplător. Dimensiuni: 45 x 45 cm. Preț: 393 lei.

Despre Feydom
Brandul a fost lansat în 2005 de doi designeri din Macedonia, pornind de la dorința de a crea un stil de canapele inspirate din nevoile traiului urban. Modularitate, dehusabilitate, adaptabilitate și multifuncționalitate sunt calitățile de care orice produs Feydom are parte.

 +4 www.feydom.ro +4 www.feydom.ro +4 www.feydom.ro


Vreaudinlemn – măsuțe de cafea multifuncționale

Cochete, inedite, din materiale de calitate și capabile să atragă atenția, măsuțele de cafea fac parte din categoria aceea de mobilier pe cât de mic, pe atât de șic. Reprezintă de cele mai multe ori o investiție modestă, cu beneficii de funcționalitate și estetică.
 

 +4
Mic mobilier de mare efect./Vreaudinlemn.ro
  |  

Iar printre măsuțele de cafea cele mai inedite din punct de vedere al designului am descoperit câteva modele pe site-ul Vreaudinlemn.ro. Fabricate exclusiv din lemn, modelele care urmează au puterea de a surprinde plăcut, integrându-se armonios unei amenajări oricât de moderne.

Rain este un model de măsuță de cafea care combină masivitatea lemnului și suavitatea sticlei. Rezultă o piesă de mic mobilier care lasă impresia unui obiect aflat într-un echilibru magic – doar elementul de blat și unul dintre picioare se observă, fiind din lemn finisat cu ulei transparent, pe când baza stabilă a mesei, din sticlă securizată, are rolul de a asigura robustețe, dar cu maximă discreție.  +4 www.vreaudinlemn.ro

Casino reprezintă o măsuță de cafea simplu de integrat și unei atmosfere moderne și uneia clasice. Fabricat manual din lemn masiv de stejar, are un blat ce funcționează ca o adevărată tavă, cu margini ușor înălțate pentru o mânuire ușoară și contra vărsării băuturilor pe covor. Picioarele dispuse în unghi mai mare de 90 de grade lasă impresia unei mese jucăușe, dar reprezintă un mic secret de design: fac masa mai scundă, dar cu atât mai stabilă.  +4 www.vreaudinlemn.ro

Pawlonia se potrivește stilului minimalist, tineresc, multifuncțional. Își trage denumirea de la lemnul din care este confecționată, iar dimensiunile reduse sunt compensate de blatul cu capac ce acționează drept măsuță, tavă și sertar discret în același timp. Se numără printre cele mai bine vândute măsuțe de cafea de la Vreaudinlemn.  +4 www.vreaudinlemn.ro

În spatele denumirii Vreaudinlemn se află o fabrică de mobilă pe comandă din județul Bacău, ce funcționează sub sloganul: Mobilă exact cum visezi! „Alege să fii designerul propriului tău mobilier.
Executăm mobila customizabilă la comandă. Îți stăm la dispoziție pentru mai multe detalii.” – se arată pe site.