Soluții pentru lada de sub pat

Nevoia de depozitare ne urmărește până și în dormitor. Mai folosește cineva ladă sub pat? Pentru că această modă a cam trecut, dar nevoia de spațiu a rămas, producătorii de mobilă din România au găsit alte soluții: lada încorporată patului. Noutatea ține de modul de acces.

 +5
Nu renunța la spațiul de depozitare al patului!/Diellemodus.it  
  |  

În zilele noastre, nimeni nu-și mai poate lăsa lada „liberă” sub pat, din cauza prafului tot mai prezent în casele românilor. Plus că accesul la ea e dificil. Așa că iată ce ne propun producătorii de mobilă din țara noastră:

Paturi cu somieră rabatabilă +5 www.mobiladalin.ro +5 www.atriacenter.ro

Aici tipul de rabatare și cel de ridicare electrică pot varia, de la două secțiuni de somieră, fiecare rabatabilă pe lateral, până la soluția de rabatare a întregii somiere, și de la ridicarea pe verticală până la ridicarea somierei pe o parte.

Paturi cu sertare +5 www.mobexpert.ro

Acest tip de pat este unul mereu la modă, regăsit în casele cu atmosferă caldă, intimă, și cu mobilier de regulă inspirat de stilul ultrapractic scandinav. Sertarele au dimensiuni generoase și se pot regăsi fie pe o parte sau alta a patului, fie pe tăblia de la picioare, fie chiar pe toate laturile structurii lemnoase a acestei piese de mobilier.

Paturi pe platforme +5 www.artamobilei.ro

Aceasta este o soluție destul de modernă, clasica somieră  fiind scoasă din ecuație. Salteaua se așază pe o platformă înaltă, prevăzută cu nenumărate spații de depozitare ce țin inclusiv loc de noptiere. Unii designeri îndrăzneți construiesc această platformă sub forma unui adevărat minidressing, dotat cu uși, sertare și rafturi la vedere.
Așadar, nu renunțați cu totul la ideea de a folosi spațiul de sub pat.
 


Amik – cele mai haioase pătuțuri de copii

Pentru că tot e perioada sărbătorilor de iarnă, haideți să vă propunem o selecție care să schimbe cu adevărat atmosfera din camera copilului. Pătuțurile de la Amik se numără printre cele mai frumoase modele din România.

 +4
Paturi special create pentru camere tematice/Amik.ro
  |  

Sunt colorate, au forme dintre cele mai drăgălașe, un design inspirat din povești sau filme pentru cei mici și reprezintă cel mai potrivit cadou pentru camera copilului. Ca design, diferă foarte mult modelele între ele, fiind disponibile în modele auto cel mai adesea, dar pline de varietate.


Ceea ce e special, pe lângă aspectul extrem de vesel și adaptat tematic vârstei celui mic, la aceste modele de pat este materialul din care se confecționează: lemn natural, tratat cu substanțe absolut ecologice, spre protejarea sănătății copilului. Esențele cele mai des folosite sunt fag, pinul, arțar și tei. Toate vopselele și lacurile sunt pe bază de apă.

 +4 www.amik.ro Alt model de pat-tractor  +4 www.amik.ro Pat în formă de tractor  +4 www.amik.ro Pătuț în formă de mașină pentru curse De altfel, cei de la Amik.ro sunt cunoscuți nu numai pentru mobilierul destinat copiilor, ci și pentru colecțiile de jucării sau gama de mobilier pentru grădinițe. Și aceste produse sunt realizate după aceleași standarde de calitate și protecție a celor mici, din materiale naturale, tratate cu substanțe ecologice. În plus, fiind vorba de produse pentru cei mici, mobilierul este aproape indestructibil, și absolut sigur. Atenția la detalii caracterizează în mod special pătuțurile Amik, disponibile în variante cromatice și forme dintre cele mai simpatice.


Dormitor: mobilier în stil... lavandă

Dacă vă place stilul provensal și doriți să îl mutați din living în dormitor, nimic mai simplu! Pe piața producătorilor de mobilă din România oferta de mobilier cu accente de lavandă este practic nelimitată, de la paturi până la fotolii, noptiere și accesorii decorative.

 +5
Un strop de lavandă în dormitor pentru o viață aromată/Tapetexpert.ro
  |  

Cine dorește o atmosferă mereu proaspătă și confortabilă în dormitor nu are decât să urmărească articolele online ale paginii Magmob. Cunoaștem pentru voi o groază de producători ce lansează cu regularitate colecții tot mai inedite de mobilier, în ton cu trendurile momentului! Azi, despre lavandă.

 +5 www.vilana.md +5 www.vilana.md
Vilana.md propune un întreg dormitor realizat cu motivul lavandei: pat, noptiere, șifonier, banchetă. Finisajul ivoar, punctat de motivul lavandei sub formă de pictură discretă, contribuie la atmosfera provensală a acestui dormitor care s-ar potrivi, ce-i drept, mai degrabă doamnelor și domnișoarelor decât publicului masculin.

 +5 www.mobex.ro Mobex.ro oferă clienților pasionați de motivul lavandei un fotoliu special pentru dormitor, tapițat cu stofă imprimată cu mici buchețele de levănțică. Poartă denumirea Celebrity, iar dimensiunile îmbie la discreție și inspiră intimitatea clipelor de seară.

 +5 www.sophia-romania.ro Sophia Romania asigură chiar paturi matrimoniale tapițate cu motivul lavandei. Tapițeria este de cea mai bună calitate și îmbracă absolut întreaga structură lemnoasă a patului, îmbogățită fiind cu motivul proaspăt al firelor de lavandă.
Acestea sunt doar trei exemple din ce vă oferă producătorii de mobilă și accesorii din România. Gama este mult mai variată de atât!
 


CicloItalia – ce poți face c-un far de bicicletă

Pentru ca un corp de iluminat să iasă în evidență, nu mai e de-ajuns să dea lumina potrivită. Trebuie ca designul să transmită un mesaj. Pornind de la aceste considerente, Catellani&Smith lansează CicloItalia, un corp de iluminat plin de conținut... istoric.

 +3
CicloItalia, un produs de design italienesc/Cavalleri.com
  |  

Cu 30 de ani în urmă, Enzo Catellani crea lampa de birou Ciclocina, în cadrul colecției de produse „Oggetti senza tempo” – lampa a devenit imediat un succes, devenind unul dintre acele corpuri de iluminat cu rol de icon în industria designului interior. Ce era așa special la ea? Ideea! Ciclocina era concepută dintr-un far de bicicletă. Pornind de la Ciclocina, Catellani&Smith caută să reediteze succesul, venind cu o interpretare modernă, denumită CicloItalia. Lampa de noptieră are un aspect vintage, folosind același tip de faruri de bicicletă, dar bucurându-se de un design ceva suplu, în pas cu stilul minimalist al epocii contemporane.  +3 www.cavalleri.com +3 www.cavalleri.com
Modelul acesta de bec nu se mai folosește, din cauza complexității procesului de fabricare; însă în cazul lămpii CicloItalia, farul este executat manual de câțiva meșteri pricepuți din Italia, tocmai pentru a oferi clienților mai mult decât o lampă, și anume un produs plin de însemnătate, nu doar funcțional, ci mai ales sentimental, un produs care să reflecte o istorie a designului italinesc de 30 de ani.
 


Bedding – saltele cu lavandă

Deși pare apanajul stilului de amenajare interioară inspirat  de regiunea Provence a Franței, lavanda reprezintă astăzi un accesoriu absolut modern, mai ales în dormitor. Nu mai este folosită ca accesoriu estetic, ci ca unul practic, tare folositor.

 +4
Lavanda, secretul prospețimii în dormitor/Dormeo.ro
  |  

Așa că vă prezentăm trei propuneri de saltele cu un strop de lavandă la purtător. Oricare dintre aceste produse este ideal pentru cei care doresc să aibă parte de somn odihnitor și o atmosferă romantică și proaspătă în dormitor.

 +4 www.aramisfeeling.ro
La nivelul patului, industria producătorilor de accesorii pentru bedding caută să se întreacă pe sine. Așa au apărut variantele de saltele cu buzunare special create pentru săculețe de lavandă. Aramis Feeling a creat o întreagă colecție de bedding denumită Lavender Mousse, în componența căreia intră saltele cu buzunare pentru levănțică, toppere cu design floral, perne de pat, tratate împotriva alergiilor.

 +4 www.salteleprevi.ro
Previ Saltele propune un model de saltea superortopedică, cu un nume lung: Lavanda Therapia Medical Bio Memory, a cărei principală calitate este stratul de memory foam îmbogățit cu uleiuri esențiale de lavandă, pentru eliminarea stresului. De-a lungul folosirii, salteaua emană mirosul lavandei, contribuind la o atmosferă de liniște odihnitoare.

 +4 www.vitapur-home.ro
Un alt model de saltea inspirată de motivul lavandei este Hitex de la VitaPur Home, o saltea a cărei husă este „înmiresmată” cu ulei de lavandă după o tehnică străveche, asigurând un somn adânc și odihnitor. Husa este din bumbac natural, ce nu irită pielea, și are umplută Clima Soft, ce asigură o bună ventilare a saltelei.

Noapte bună!