logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Trendurile anului 2021 în dormitor

Ce se poartă în dormitor anul acesta? Vine și primăvara, probabil că nevoia reînnoirii în casă e mare, iar specialiștii recomandă ca cea mai mare atenție să o acordăm dormitorului. Pentru că, mai ales în contextul transformării livingului în birou, dormitorul rămâne principalul refugiu intim.

trenduri_mobexpert-5900
Cum să ai un dormitor la modă/Mobexpert.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  22 Aprilie 2021

Pandemia de COVID-19 a schimbat lumea cu adevărat, iar dormitorul, de fapt întreaga casă, a căpătat ceva mai multă importanță – stăm foarte mult acasă, mergem tot mai rar în vacanțe. De ce să nu transformăm deci propria locuință într-o mică oază de relaxare? Pe scurt, stilul definitoriu al anului 2021 pentru locuințe este unul marcat de accente… HoReCa.

Principalele trenduri deservesc nevoile de relaxare, de lux, de tihnă, de eleganță. Iar dormitorul poate întruni toate aceste criterii, cu ajutorul unor sfaturi practice. Trendurile anului 2021 în dormitor sunt:
•    Mobilierul tapițat – un plus de material textil, fie că e vorba de tăblia patului sau chiar introducerea unor piese de mic mobilier tapițate, precum taburete, mici fotolii, măsuțe cu blaturi îmbrăcate în tapițerie. Și tapițeria trebuie să sugereze cât mai mult o atmosferă tihnită, astfel că se recomandă blănița, catifeaua, plușul, lâna.

www.mobiladalin.ro
Atenție la designul tăbliei de pat!

•    Lemnul reciclat, lemnul recuperat, materiale de regulă naturale și salvate de la o moarte sigură reprezintă un alt trend major pentru dormitorul anului 2021. Aici e vorba de a valorifica resursa naturală, dar și de a profita de valoarea ei. În loc de mobilă lucioasă din materiale care imită lemnul, mai bine mobilier vechi, recondiționat, transformat de către ateliere specializate în piese ca noi, aduse în contemporan prin elemente decorative sau combinații cromatice.
www.resetarm.ro
Paturi din lemn pentru a fi la modă în 2021.

•    Culorile din dormitor trec printr-o schimbare. Ceea ce în dormitor obișnuia să fie în nuanțe de maro și gri trebuie să se umple de nuanțe pastelate și mici intervenții sub forma petelor de accent. Pentru pereți, tavan și podea se recomandă culori tihnite și moderne în același timp, inspirate de amenajările hoteliere, de la nuanțe deschise de albastru până la diverse tonuri de ivoar sau verde pal. Mobilierul va fi ales însă în culori cât mai puternice, vibrante sau în nuanțe de alb luminos, acolo unde dormitorul, prin amplasare, este unul întunecos. Schema de culori trebuie să fie una odihnitoare, să sugereze calm, pace.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75
Culori ideale pentru patul anului 2021.

•    Printurile florale, vegetale, reflectând natura înconjurătoare trebuie să se regăsească în dormitorul anului 2021 indiferent că vorbim de colaje pentru perete, de accesorii textile – perdele, covor, așternuturi –, sau de tapițeria mobilierului. Important este să luați ca sursă de inspirație un loc de vacanță favorit: marea, muntele, un sat tradițional.
•    Patul va fi și anul acesta vedeta incontestabilă a dormitorului. Alegeți un design impozant, ceva plin de personalitate, inspirându-vă de la producătorii de mobilă din România în colecțiile cărora veți descoperi modele uimitoare. Forma trebuie să fie cea care atrage atenția din primul moment. Iar secretul ține în special de tăblia patului – cu cât mai personalizată prin dimensiune, design și culoare, cu atât mai bine. Evident, importantă este și salteaua; alegeți saltele de tip hotelier, mai scumpe, dar de impact nu doar vizual, ci și în ce privește nivelul de odihnă.
www.handmadesofa.ro
O formă cu personalitate.

•    În măsura în care suprafața dormitorului permite, iată câteva ponturi moderne: patul cu baldachin, eventual structura baldachinului ar trebui să fie una minimalistă, din fier forjat sau metalică, pe cât de stabilă, pe atât de minimă ca prezență. Un paravan pentru doamne reprezintă o soluție accesibilă pentru un dormitor cu tușe vintage, boho, chabby șic, romantic. O banchetă amplasată la picioarele patului reprezintă un adevărat truc magic pentru a da dormitorului atmosfera unei camere luxoase de hotel.
Acestea sunt doar câteva dintre propunerile designerilor în materie de trenduri 2021 pentru dormitor. Într-un material viitor, vom discuta și trendurile pentru celelalte încăperi ale casei.

 

Publicitate