Mobila care NU se mai poartă în 2021

Toată lumea vrea să afle care sunt trendurile anului 2021 în materie de amenajări interioare. Dar la fel de important este și următorul aspect: mobilierul care devine demodat în 2021 - pentru că trendurile nu sunt doar despre ce se poartă, ci și despre ce nu se mai poartă.

 +6
Mobilier demodat în 2021/Dezeen.com
  |  

Poate că ce e în trend anul acesta poate fi adus sau nu în casele românilor, dar parcă e mult mai de ajutor să afli ce anume trebuie schimbat sau evitat atunci când vrei să cumperi mobilier în moda anului 2021. Deci, ce nu se mai poartă:

  • Seturile de mobilier sau mobilierul asortat. Mai ales în dormitor, dar nu numai, piesele de mobilă executate în același stil, la set, nu mai sunt recomandate. Evită să ai patul și noptierele identice sau comoda și dulapul în același fel. Nici seturile de canapea și fotolii nu se mai poartă în aceleași nuanțe; e bine să difere măcar în privința culorii.  +6 www.baongocfurniture.com
  • Toată camera amenajată cu mobilier alb, fie că e vorba de dormitor, de bucătărie sau baie: specialiștii recomandă introducerea schemei de cel puțin două culori. Nici corpurile de bucătărie realizate în culoarea gri antracit – mare hit până de curând – nu mai sunt recomandate. Au ieșit din trend. În schimb, nuanțele de verde sunt un nou mare trend pentru corpurile de depozitare din bucătăria anului 2021. În ce privește culorile mobilierului, ideal e să exprime un minim contrast cu nuanțele folosite pentru pereți, tavan și podea.  +6 www.improvenet.com
  • Mobilierul tip retro, inspirat de serialul Mad Men, tare îndrăgit de designerii de interioare în ultima vreme, iese și el din rândurile trendurilor anului 2021. Adio, mobilă din lemn de nuc, imprimeuri geometrice, margini rotunjite și înălțimi reduse!  +6 www.sweeten.com
  • Mobilierul multifuncțional pare să nu se mai numere printre preferințele specialiștilor în design interior în anul 2021; fiindcă pandemia de COVID-19 a schimbat modul de trai al omului modern, nevoit să se retragă mai mult ca niciodată în propria locuință, spațiul trebuie separat pe zone de activitate. Spațierea a devenit un must-have, iar acest lucru se poate realiza cu ajutorul mobilierului specific. Adică birou pentru zona de lucru, masă și scaune pentru zona de luat masa, canapea confortabilă pentru zona de relaxare.
  • Mobilierul în stil  minimalist începe să-și piardă și el importanța în 2021, în favoarea stilului industrial, înțeles ca un mix între tradițional și modern, un mix creativ, adaptat la nevoile omului din era postCOVID-19.  +6 www.weburbanist.com
  • Mobilierul din lemn masiv pare să se numere de asemenea printre cele mai puțin la modă; tot ceea ce inspiră masivitate, greutate, spirit impozant va trebui să facă loc unui mobilier mult mai suplu, mai ușor, mai confortabil în stilul caselor de vacanță. Cu alte cuvinte, mobila masivă cedează locul mobilei din ratan.  +6 www.countrysideamishfurniture.com

Pentru și mai multe ponturi despre ce nu se mai poartă în 2021, urmăriți site-ul Magmob.ro!


Vida – mobilier de primăvară

Mobila Dalin ne-a obișnuit să lanseze periodic cel puțin câte o piesă de mobilier. Cu ocazia venirii primăverii, producătorul de mobilier din Reghin ne propune un set compus din masă și scaune, set inspirat din stilul modern, dar cu tușe ivite din nevoia de confort.
 

 +4
Mobila Dalin lansează un set de dining inspirat de anotimpul primăverii.
  |  

Îmbinând nevoie de personalizare cu dorința de a uita cât mai repede de starea de pandemie, setul Vida pare ideal pentru a marca un nou început în atmosfera casei. Varianta lansată de producător este cea mai reprezentativă pentru însuși numele setului – Vida –, dar scaunele pot fi personalizate după gustul clientului.

Setul Vida de la Mobila Dalin

Scaunele sunt concepute cu intenția de a le face ultracomode, astfel că forma și adâncimea par să sugereze funcționalitatea unui scaun de masă, combinată cu confortul unui fotoliu. Picioarele sunt din metal, picioare subțiri, simple, care pun în evidență tapițeria scaunului. La cererea clientului, se poate opta pentru picioare din lemn de fag. Structura scaunului Vida este din lemn stratificat. Partea moale a scaunului, adică șezutul și spătarul, sunt create din poliuretan de înaltă rezistență, iar tapițeria se poate alege dintre mai multe materiale. Recomandarea Dalin este stofa cu efect de catifea. +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

Masa Vida poate fi de asemenea personalizată, în ce privește dimensiunile. Forma dreptunghiulară o recomandă unei familii de mai mult de două persoane; stilul este minimalist, cu linii geometrice simple, curate, punând în valoare farmecul odihnitor al scaunelor. +4 www.mobiladalin.ro

Sunt mai multe nuanțe de culoare puse la dispoziția clientului pentru setul de masă și scaune Vida de la Mobila Dalin, dar cea mai potrivită pentru un aer primăvăratec este nuanța roz somon, lansată de producător.


TonBeton – profil decorativ (din) beton!

În amenajarea unei încăperi, contează nu doar mobilierul, ci și modul în care se decorează pereții. De multe ori, un perete decorat prin culoare sau cu ajutorul unui profil estetic poate pune mai multă personalitate în atmosferă decât orice accesoriu precum tablou sau colaj.

 +5
Soluții inedite pentru personalizarea pereților/Tonbeton.com
  |  

Ei bine, cu profilurile decorative se ocupă cu succes și o fabrică deschisă în județul Neamț. E vorba despre TonBeton, înființată sub forma unei afaceri de familie, de doi frați cu experiență în industria construcțiilor. Fabrica TonBeton a fost înființată în anul 2019, și este o prezență oarecum inedită pe piața din România, mulțumită produselor sale pline de varietate.

Andrei și Vlad sunt de meserie inginer, respectiv arhitect – doi oameni tineri care aduc un suflu nou în industria dedicată finisajelor din beton pentru interioare. Pun la dispoziția clienților din România o colecție modernă, uneori cu accente minimaliste, de profiluri pentru pereți, menite să dea un plus de valoare estetică amenajării. +5 www.tonbeton.com +5 www.tonbeton.com

TonBeton – produse
Profilurile sunt cu adevărat decorative, prin formă, stil, culoare. Realizate în relief, se caracterizează fie prin forme geometrice masculine, fie prin forme cursive, pline de feminitate. Culorile sunt de tip pastel, asigurând exact acel grad de sobrietate necesar unei amenajări elegante.

Profilurile decorative TonBeton se pot folosi pe toată suprafața unui perete de accent sau doar pe o suprafață restrânsă a peretelui, sub forma unui model tip brâu sau a unui decor izolat. Posibilitățile sunt numeroase.

Cum se folosesc
Plăcile decorative TonBeton se comandă online sau prin distribuitorii producătorului, fie la metru pătrat, fie la bucată. Pentru montaj, e nevoie de un profesionist și câteva reguli pentru aplicarea în cea mai curată modalitate posibilă. Plăcile se lipesc pe perete cu ajutorul unui adeziv de genul celor folosite pentru aplicarea pietrelor naturale, iar suprafața trebuie pregătită în prealabil.

„Cu ajutorul  tehnologiei actuale, Tonbeton îmbină perfect  designul cu măiestria artefactului, rezultând un produs de calitate superioară,  atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic. Produsele Tonbeton sunt realizate din fibrobeton în fabrica noastră prin procesul de turnare. Fiecare piesă este făcută manual (handmade), cu cea mai mare atenție la detalii. Tonbeton a dezvoltat o rețetă specială de beton, care întrunește caracteristici de duritate și lucrabilitate de înaltă performanță.” – se arată pe site-ul Tonbeton. +5 www.tonbeton.com +5 www.tonbeton.com


Xylino – fotoliu atipic pentru gentlemeni

În urma unui parteneriat realizat între Xylino Showroom și Gentlemen’s Corner, câteva piese de mobilier exclusiviste sunt de acum mai aproape de clienții interesați. Printre aceste piese, se găsește și un fotoliu creat pentru spațiul masculin al casei.

 +2
O piesă exclusivistă, realizată în România/Gentlemenscorner.ro
  |  

Fotoliul reprezintă un model destul de atipic pentru  mobilierul care se fabrică în țara noastră, atât ca design, cât și ca stil. Îmbinând caracteristici ale stilului modern cu accente ale mobilierului office, poate trece drept un fotoliu pe care să-l folosești atât în living, în fața televizorului, cât și într-un spațiu office directorial. Designul e marcat de eleganță tipic masculină, cu linii simple, clare, menite să dea acestei piese o senzație de vigoare. Combinația de culori poate părea neașteptată pentru un fotoliu și mai ales masculin, dar cu atât mai mult pune în evidență unicitatea piesei.

Fotoliul este un model fabricat de Xylino și distribuit prin Gentlemen’s Corner; face parte din categoria mobilei tapițate, numai că tapițeria îmbracă doar partea interioară, lăsând spatele fotoliului în material netapițat. +2 www.gentlemenscorner.ro

Caracteristici:
•    Poate fi folosit în mai multe poziții, fiind prevăzut cu recliner electric
•    Tapițeria este din piele
•    Se poate realiza pe comandă, personalizându-l la nivelul culorilor

Despre Xylino Showroom
Un proiect curajos, Xylino Showroom a fost lansat la începutul acestui an sub forma unui spațiu dedicat mobilei atipice, din materiale recuperate și cu un design aparte, menit să pună în valoare frumusețea materialului.

Despre Gentlemen’s Corner
Pornit sub forma unui atelier exclusivist dedicat vestimentației masculine, Gentlemen’s Corner s-a transformat cu timpul într-un adevărat univers de bun gust și eleganță pentru traiul masculin. Se poate defini în prezent ca un adevărat univers creat pentru bărbații care apreciază calitatea.


Atelier 79 – suflu nou pe piață producătorilor de mobilă

Un atelier mic, deschis în Bragadiru, Ilfov, ne-a atras atenția prin colecțiile sale unicat, dar și prin proiectele realizate la comandă. E vorba despre Atelier 79 și despre un tip de mobilier care aduce un suflu proaspăt în locuințele românilor.

 +5
Un mic atelier face piese de mare inspirație/Atelier79.ro
  |  

Atelier 79 se ocupă inclusiv cu desenarea și proiectarea pieselor de mobilier, răspunzând în special cererilor mai puțin banale; mobilier de colț, mobilier cu design îndrăzneț, mobilier plin de creativitate. Sunt un atelier de mobilier la comandă care lucrează cu clienți din  toate sferele – atât persoane fizice cât și persoane juridice, oferind soluții moderne, tinerești la nevoi pentru case private, dar și în colaborări cu specialiști din industria amenajărilor interioare precum designer, arhitecți.

Materiale
Piesele de mobilă realizate de Atelier 79 variază în ce privește materialele destul de puțin; se lucrează în special cu lemn masiv și MDF vopsit, astfel încât produsul să fie nu doar estetic și funcțional, ci și durabil. „Materialele folosite provin doar de la distribuitori certificați în domeniu, cu respectarea normelor și standardelor referitoare la protecția mediului și protecția consumatorului”, se arată pe site-ul Atelier 79.

Stilul Atelier 79
Este un stil mai puțin întâlnit, inspirat de minimalism, dar având accente și din alte stiluri, folosind atât forma, cât și culoarea pentru a transmite cât mai multă originalitate. Colecțiile aflate în portofoliul Atelier 79 sunt propuse în special designerilor, urmând a fi personalizate în funcție de cerințele proiectului. Dintre cele trei colecții, Duo este cea mai variată ca nuanțe, propunând culori pastel pentru mobilierul cu rol de depozitare în living.

Servicii
Atelier 79 asigură servicii complete în ce privește mobilierul la comandă – consiliere și design interior, simulare 3D și proiectare, design și producție de mobilier. +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro +5 www. atelier79.ro