Trucuri simple pentru un dormitor luminos

Cel mai adesea auzi oamenii plângându-se că locuințele nu sunt suficient de luminoase. Un dormitor luminos înseamnă o atmosferă mai primitoare, un plus de senzație de tihnă, un spațiu pe care să nu te mai saturi privindu-l. Întrebarea este cum obții acest efect într-un dormitor întunecat?

 +5
Ponturi de la designerii de interioare./Ballarddesigns.com  
  |  

Din fericire, efectul de luminozitate nu ține exclusiv de existența și dimensiunile ferestrelor. Nu trebuie să dărâmi vreun perete, nici să folosești un luminator în mijlocul tavanului. Poți apela la câteva trucuri la îndemână, dezvăluite de specialiștii amenajărilor interioare.

 +5 www.blog.ruggable.com Culoarea pereților trebuie să fie albă sau în nuanțe pastel. Existe vopsea de perete cu pigmenți diferiți, meniți să dea o senzație de căldură sau, dimpotrivă, să aibă o componentă „rece”. De regulă, e bine ca indiferent de culoarea aleasă, să te asiguri că în componența ei se regăsește un pic de pigment galben. Truc: nuanțele cele mai luminoase sunt așa-zisele nuanțe ale soarelui – roșu, galben, portocaliu.

 +5 www.paintedbykaylapayne.com Finisajele. Finisajul lucios este cuvântul de bază pentru un dormitor luminos. Aplicată pieselor de mobilier, senzația de luciu creează impresia de strălucire și reflectare a luminii. Evident, accesorii decorative precum mici inserții de oglindă, obiecte de cristal ori metalice, textile mătăsoase pot fi folosite în spiritul obținerii unui dormitor luminos.

Podeaua nu poate fi închisă la culoare, oricât de minunat ar fi contrastul pe care-l creează. Alege nuanțe de parchet sau gresie cât mai luminoase, cât mai deschise pentru a permite dormitorului să devină (măcar vizual) ceva mai spațios, ordonat și luminos.

 +5 www.dreamstime.com Ca stil de amenajare, dormitorul minimalist este și cel mai luminos. Explicația este simplă: cu cât folosești mai puțin mobilier, cu atât mai mult loc rămâne luminii. Poți opta pentru plante verzi la ghiveci în locul obiectelor decorative – este un truc pe cât de „luminos”, pe atât de sănătos. Efectul va fi de mică oază în mijlocul naturii.

 +5 www.truevalue.com Fereastra joacă un rol foarte important în obținerea efectului de dormitor luminos. Ideale sunt ramele în culori deschise, oricât de tentantă ar fi tâmplăria maro. De asemenea, e bine ca nicio piesă de mobilier să nu blocheze nici măcar parțial accesul la fereastra. Polițele de perete sau bibliotecile înalte nu au ce căuta pe peretele opus ferestrei, ci trebuie amplasate pe peretele perpendicular cu fereastra, pentru a permite luminii să inunde camera. De evitat draperiile și mai ales cele de tip greu – preferabile sunt soluțiile de acoperit fereastra cu materiale cât mai ușoare, diafane prin care lumina să poată pătrunde.

Ca sistem de iluminare, cele mai recomandate sunt luminile de tip LED și veiozele cât mai suple, înalte și metalice. Sau cu mici inserții de cristal. De evitat abajururile textile opace, pentru că oricât de tihnite ar părea, au tendința de a bloca propagarea luminii naturale. Evident, becurile trebuie să aibă lumină caldă, nu rece.

Așadar, nu trebuie cine știe ce investiții sau muncă asiduă pentru a transforma dormitorul dintr-un spațiu de hibernare într-unul de petrecut timp nu doar după lăsarea nopții, ci și pe timpul zilei.


Patul – cea mai importantă mobilă în istorie

Înainte să se inventeze canapeaua, s-a inventat patul. Nevoia omului de a se odihni pe ceva moale l-a determinat să încropească o piesă de mobilier la început rudimentară, dar, cu timpul, ridicată la nivel de simbol al statutului social.

 +72
O scurtă istorie a patului de acasă./Sleep.report  
  |  

Dacă astăzi patul reprezintă o piesă de mobilier destinată odihnei nocturne, cu mii de ani în urmă, patul reprezenta cea mai importantă piesă de mobilier. Uneori, era chiar singura. Cel mai vechi pat descoperit datează din urmă cu 77.000 de ani. S-a găsit în Africa de Sud și nici măcar nu era pat în adevăratul sens al cuvântului, ci o simplă saltea, întinsă pe podeaua rece a peșterii, umplută cu tot soiul de ierburi ce aveau marea calitate de a ține insectele la distanță. În acest fel, omul dormea pe moale, dar în același timp se apăra de lighioanele supărătoare. Bineînțeles, era o saltea cât pentru toată familia – pe atunci toți membrii familiei dormeau laolaltă.

În Egiptul Antic, cel mai vechi pat descoperit are 5.000 de ani. Aici, lucrurile stăteau deja altfel: putem vorbi despre un pat adevărat, adică o saltea umplută cu ierburi și resturi vegetale, dar amplasată pe un cadru rezistent din lemn, împodobit cu ornamente prețioase, destul de mult înălțat de la sol.

În perioada Imperiului Roman, patul a devenit o piesă de mobilier multifuncțională, dezvoltându-se spectaculos ca formă, aspect, mărime și utilitate. De fapt, romanii făceau cam de toate în pat, de la banalul ritual al odihnei, la mâncat, studiat și primit invitații la petrecere. La marile ospețe romane nu se foloseau scaune sau banchete, ci paturi impozante pe care oamenii se întindeau comod, mâncând, bând și discutând.

Apoi a apărut patul cu baldachin. Se întâmpla în perioada Evului Mediu și deja această piesă de mobilier căpăta și mai multă importanță în familie, devenind un simbol al statutului social. Cu cât erai mai bogat, cu îți odihneai oasele într-un pat mai mare, mai înalt, ornat cu perdele și plin de sculpturi spectaculoase.

Abia începând cu 250 de ani în urmă, patul a prins a semăna cu piesa de astăzi. Design simplu, confort sporit. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, cadrul de lemn ba sculptat, ba tapițat cu mătăsuri a făcut loc cadrului metalic. De asemenea, marele pat matrimonial a fost înlocuit de conceptul a două paturi ceva mai mici, cât se poate de alăturate – sau nu.

Cel mai mare pas înainte l-a reprezentat trecerea de la salteaua umplută cu pene sau fân la salteaua umplută cu bumbac. Dar adevărata revoluție a acestei atât de necesare piese de mobilier a apărut în secolul XX, deodată cu salteaua cu spumă, salteaua cu apă, salteaua cu arcuri. Tot acum, forma patului s-a diversificat încă o dată, astfel că omul modern are la dispoziție mai multe variante: patul de noapte, patul de zi, patul extensibil, patul de perete.
 


Dorelan: vânzări de 150.000 de euro în primele trei luni de funcționare

Inaugurat în decembrie 2021, flagship store-ul Dorelan anunță vânzări de 150.000 de euro în doar primele trei luni de la deschidere. Românii au cumpărat saltele, paturi și accesorii de lux, cea mai impresionantă fiind achiziționarea unei saltele la prețul de 3900 euro.

 +3
Somnul odihnitor rămâne o prioritate pentru români./Sparklingcontent.ro
  |  

„Nivelul vânzărilor din primele trei luni de funcționare confirmă așteptările noastre privitoare la dorința clienților din România de a se bucura de un somn odihnitor și sănătos”, declară Teodora Lazăr, fondatoarea agenției de reprezentare Dedalo și Key Account Manager Dorelan. „Flagship store-ul Dorelan din București a generat vânzări nu doar în Capitală, ci și în orașe importante din România, precum Timișoara, Iași, Constanța, Cluj-Napoca. De asemenea, am înregistrat rezultate bune și pe segmentul HoReCa, semnând primul nostru contract pentru livrarea de saltele, paturi și accesorii unui aparthotel din Galați.”  +3 www.sparklingcontent.ro

În doar trei luni de funcționare, magazinul a vândut 100 de saltele de calitate, secretul succesului ținând de faptul că vorbim despre saltele adaptate clienților în funcție de stil de trai și nivel de activitate, de vârstă și de starea de sănătate. Dacă ești sedentar sau, dimpotrivă, o persoană activă, dacă achiziționezi salteaua pentru patul matrimonial sau pentru cel din camera copilului, dacă suferi de probleme lombare sau dorești un somn cât mai odihnitor, la Dorelan găsești orice tip de saltea ți se potrivește. În cadrul magazinului sunt disponibile peste  100 de saltele produse în Italia, cu posibilitate de livrare imediată. Echipa magazinului Dorelan asigură inclusiv livrarea și montajul, la cerere.  +3 www.sparklingcontent.ro

Despre Dorelan

Brandul Dorelan a fost fondat în 1968, când Diano Tura și Pietro Paolo Bergamaschi au hotărât să plece de la compania unde lucrau și să se dedice unui proiect ambițios: producerea de saltele de calitate superioară. Astfel au luat formă, într-un mic garaj din Forlì, primele produse Dorelan, lucrate cu simțul estetic și îndemânarea ce disting artizanii italieni. Din Forlì, firma s-a extins în toată țara și apoi în toată lumea.


Ultimele ore de reduceri la gama Dormeo

Mai sunt doar câteva ore în care poți profita de reducerile anunțate pe site-ul Dormeo. Este vorba despre o campanie de primăvară care vine în întâmpinarea clienților pentru a marca sosirea primăverii și nevoia unei odihne depline.

 +72
Profită de reduceri de toate felurile!/Dormeo.ro  
  |  

Campania de reduceri anunțată de Dormeo se referă la perioada zilelor 11-14 martie, astfel că astăzi este ultima zi în care mai poți cumpăra produse de dormitor cu prețuri mai mici. Se aplică două tipuri de reduceri de preț, una la anumite produse și cea de-a doua la orice produs Dormeo achiziționat.

Într-o primă etapă a campaniei de prețuri reduse, poți alege dintr-o gamă variată pentru dormitor, produse cu prețuri ce ajung cu până la 50% mai mici. Saltele, perne, pilote de iarnă – sunt disponibile cu preț redus între 15% și 50%. Saltelele incluse în promoție au reduceri de circa 20%, fiind modele de tip diferit, cu niveluri variate de fermitate și cu spumă memory, acoperind atât gama de saltele pentru adulți, cât și pe cele pentru copii. Cea mai mare reducere de preț se înregistrează la pilote și perne – de circa 50%. Există în cadrul acestei campanii și produse-cadou, oferite clienților la achiziționarea unor anumite alte produse.

O a doua reducere a campaniei Dormeo care se încheie la finalul acestei zile este cea de 5%, care se aplică absolut oricărei cumpărături, indiferent de ce anume pui în coșul de achiziție. Campania se desfășoară sub sloganul ZILELE SOMNULUI DORMEO. În cadrul ei se regăsesc câteva dintre modelele cele mai îndrăgite de clienți.


Bonami: bumbacul stonewashed în tendințele 2022

Se pare că anul acesta ne vom regăsi, din nou, acasă, în ce mai mare parte a timpului. În acest context, confortul și calitatea textilelor de interior capătă o importanță aparte. Pe fondul pandemiei de COVID-19, anul 2022 păstrează tendința anilor anteriori, considerând casa drept un refugiu natural, locul în care ne simțim în siguranță, un spațiu de regenerare.

 +4
Țesături la modă pentru anul care a început./Bonami.ro
  |  

 Într-un comunicat de presă, Bonami.ro  propune colecții de accesorii textile pentru casă, în tendințele anului 2022. Trendul principal: cât mai aproape de stilul natural, la nivel cromatic și al materialelor. Formele sunt amorfe, moi, pufoase, pentru a conferi confort deplin. În acest context, se impune ca material suprem bumbacul stonewashed.

Bumbacul stonewashed se deosebește de bumbacul finet prin moliciunea și elasticitatea fibrelor imediat ce a fost scos din cutie și nu abia după câteva spălări. De asemenea, datorită prespălării, se elimină și riscul de a intra la apă. Pe lângă acest caracter practic, are și unul estetic, și anume aspectul – un aspect casual menit să dea încăperii un aer simplu și primitor.  +4 www.bonami.ro

Produse
Așternuturile din bumbac sunt rezistente, permit o bună aerisire, reglând temperatura și împiedicând transpirația. Vara se simt răcoroase, iarna țin de cald, de aceea te vei trezi odihnit în orice anotimp. Beneficiile bumbacului pot fi apreciate și atunci când discutăm despre prosoape – capacitatea mare de absorbție, moliciunea materialului și durabilitatea sunt de neegalat.

 +4 www.bonami.ro
Culorile: se impun în acest an nuanțe cât mai naturale, și anume ocru, roșu cărămidă, albastru marin, galben muștar, verde iarbă sau bej. Tonurile pastelate rămân prezente datorită versatilității și luminozității create în orice interior.

Efecte: accesoriile textile în trendul anului 2022 asigură interioarelor au un aspect aerisit, minimalist, primitor invitând la odihnă, liniște și retrospecție.  +4 www.bonami.ro

Alt beneficiu al bumbacului stonewashed: sustenabilitate în cadrul producției, care, mai mult decât un trend, a devenit o condiție de bază în industria pieselor de mobilier și a accesoriilor textile. Bumbacul produs ecologic, inul, sau fibra de bambus înlocuiesc fibrele sintetice.

Bonami pune la dispoziția clienților colecții minunate de accesorii textile, în tendințele anului 2022.