logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Dr. Furniture – de la medicină, la tâmplărie

Povestea din spatele atelierului de tâmplărie denumit sugestiv Dr. Furniture este una mai puțin obișnuită, cel puțin printre producătorii de mobilă din România. Răzvan Dornean a absolvit Facultatea de Medicină, a acumulat experiență de muncă în domeniul medical, apoi a lăsat totul deoparte și s-a apucat de realizat mobilă cu forme ciudate. Atelierul se găsește în comuna Bucovăț din județul Timiș.

Dr. Furniture – de la medicină, la tâmplărie
Publicitate
Andreea Chiru  |  27 Iunie 2023

De fapt, totul a pornit de la dorința și putința de a-și face singur mobila pentru acasă. Răzvan Dornean a fost dintotdeauna pasionat de domeniul mobilierului și, din fericire, s-a și priceput. Au urmat piese de mobilier executate pentru câteva cunoștințe, apoi marele pas, de la mobilierul simplu de pal, la piese cât mai originale din lemn masiv. Obiectivul cel mai recent al atelierului Dr. Furniture este să producă mobilier de serie pentru uz outdoor.

www.facebook.com/dr.furniture.timisoara

Cum anume?
… cu ajutorul investițiilor în utilaje CNC. Dr. Furniture a dotat atelierul de tâmplărie cu un router CNC, un laser CNC, mașină automată pentru canturi și presă pentru panouri. Banii au fost obținuți prin accesarea fondurilor europene (Programul AFIR) și i-au dat posibilitatea de a pune la cale o primă colecție de piese de mobilă pentru terase și curți, după un design destul de original. Răzvan Dornean lucrează deocamdată singur în atelierul său din Bucovăț, reușind să se descurce de minune cu ajutorul tehnologiei moderne.

www.facebook.com/dr.furniture.timisoara


Măsuțe, șezlonguri, scaune create de către Dr. Furniture

Sunt aspectuoase și imposibil de trecut cu vederea. Realizate din lemn de diverse esențe, se adresează celor dornici să petreacă timp în afara casei – scaune, șezlonguri, măsuțe pentru terasă. Au în comun un design „ciudat”, după cum însuși Răzvan Dornean spune, constând în șipci cu margini rotunjite, îmbinate pe un schelet de diferite modele – șipcile sunt din lemn multistrat pentru ambarcațiuni. Ciudată este și forma acestor șipci, având un grad de înclinare ce transmite o senzație ca de îmbrățișare. Scaunele din colecție au spătarul cu margini aduse un pic în față, ca și cum ar vrea să ia forma unui cuib. Șezutul are aspect curgător, șipcile prelungindu-se în așa fel încât să țină loc și de picioare stabile. Sunt mai multe modele în cadrul colecției, toate exprimând spiritul producătorului: unicitate, confort, funcționalitate.

www.facebook.com/dr.furniture.timisoara
www.facebook.com/dr.furniture.timisoara

În atelierul Dr. Furniture se poate realiza și mobilă pe comandă. Răzvan Dornean o numește mobilă personalizată, în funcție de bugetul fiecărui client în parte.

Publicitate
Publicitate