logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Drag and Drop – corpuri de iluminat incredibile!

Dovadă că designerii de produs din țara noastră sunt din ce în ce mai talentați, descoperim mereu noi și noi obiecte pentru casă de tip unicat, uluitoare prin estetică și funcționalitate. Studiind un pic piața de profil, poți astăzi să-ți amenajezi locuința într-un stil oricât de original, folosindu-te doar de piesele de mobilier și accesoriile de casă realizate în nenumărate ateliere de design de la noi. Astăzi, vă prezentăm colecția de corpuri de iluminat a studioului Drag and Drop.

Drag and Drop – corpuri de iluminat incredibile!
draganddrop.design/en-ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  25 Aprilie 2024

Echipa Drag and Drop se compune dintr-un arhitect și un antreprenor din industria fabricării mobilierului. Mădălin Gheorghe și Dragoș Săbăreanu au înființat studioul cu cinci ani în urmă, alegând o tehnică ultramodernă: imprimanta 3D. „Funcționăm la intersecția tehnologiei și a meșteșugului. Îmbinând procesele de design de ultimă generație cu fabricarea aditivă, creăm modele distinctive având în vedere sustenabilitatea, estetica și calitatea.” – este descrierea folosită în cadrul RDW 2024.

De-a lungul anilor au câștigat mai multe trofee precum Green Product Award, BigSee Production Award, World’s finest design talents, dar pe noi ne-au surprins în special cu propunerile pentru iluminarea încăperilor. Colecția de corpuri de iluminat este caracterizată de un design organic, inspirat de natură și recreat în cele mai mici detalii – abajururi printate 3D.

Cel mai nou model este Armadillo, în trei variante cromatice: mesteacăn, nucă de cocos, abanos. Atunci când o aprinzi, lampa Aramdillo își schimbă complet culoarea, radiind o lumină caldă și suficient de puternică. este o piesă sculpturală, suplă, cu un minuțios model în relief ce transformă abajurul într-o adevărată operă de artă. Evident, este realizată din materiale biodegradabile.

draganddrop.design/en-ro
draganddrop.design/en-ro

Flax este un model Drag and Drop inspirat de forma delicată a picăturii de apă, dar cu un imprimeu în falduri, menit să evoce complexitatea nervurilor specifică frunzelor de in. Abajurul este spectaculos, se caracterizează prin volum și forță, iar lumina pe care o răspândește este caldă și tihnită. Nu numai designul are legătură cu planta de in, ci și materialul din care e făcut abajurul Flax conține fibre de in.

draganddrop.design/en-ro

Divergent Equilibrium este modelul cel mai feminin al colecției Drag and Drop, având ca punct de inspirație volanele de tul ale unei balerine. Acest abajur exprimă complexitate, ingeniozitate și grație, lăsând impresia unor elemente ce dansează în bătaia vântului. Secretul? O combinație de materiale mai puțin obișnuite: un material textil, îmbinat cu un polimer termoplastic. Reprezintă un corp statement, la fel de fascinant atât când este aprins, precum atunci când este stins.

draganddrop.design/en-ro
draganddrop.design/en-ro

Pe cei doi designeri din spatele acestor minunate creații îi puteți cunoaște cât de curând, în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week. Vor fi prezenți la expoziția Design de Produs.

Publicitate