logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Salonul de mobilă Milano: piese din bronz și mătase

În cadrul Salonului de Mobilă de la Milano marii designeri ai lumii au avut ocazia să expună piese oricât de fanteziste, inspirate din surse cât mai surprinzătoare. Este cazul unei colecții suprarealiste, cuprinzând piese de mobilier sofisticate la nivelul materialelor și cu un design neobișnuit inspirat din epoca medievală, din arta lui Shakespeare și mitologia greacă. „De vină” sunt un designer de mobilier și o mare casă de modă din Italia.

Salonul de mobilă Milano: piese din bronz și mătase
dezeen.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 Aprilie 2024

Practic, vorbim de designerul de mobilier Taylor Colantonio care, în colaborare cu faimosul brand vestimentar Schiaparelli, a prezentat la Milano două piese de dormitor demne de palatele regale de altădată. Detaliile surprinzătoare țin de combinațiile elementelor, ducând la piese-hibrid. Un pat și un set de scaune compun această colecție, dar cele două piese integrează încă două obiecte practice: un lampadar și un baldachin cu capete reprezentate de vase ceramice.

Nu doar că această colecție a fost realizată folosind materiale obișnuite pentru epoca medievală – bronz brut, fără patină și mătase naturală – dar și tehnica este una de demult. Constă în realizarea unei matrițe pornind de la o replică în ceară a piesei de mobilier. Urmează etapa arderii în cuptor și pe măsură ce modelul de ceară se topește, este turnat bronz în matrița respectivă, obținându-se exact piesa dorită, în variantă tare.

Inspirat din povestea de dragoste dintre Venus și Adonis, patul este acoperit cu o tapițerie din mătase strălucitoare, imprimată cu două personaje create de designerul casei de modă Schiaparelli. Cele două scaune și-au luat numele de la o poezie de John Keats și se bucură de aceeași prețiozitate: structură din bronz și șezut din mătase desenată manual. Spătarul de formă triunghiulară nu pare să ofere confort la puterea a zecea, dar este prevăzut cu un lampadar integrat, ce asigură lumină deplină, astfel că vorbim de un scaun destinat lecturii de seară.

dezeen.com
dezeen.com
dezeen.com

Cei doi colaboratori au explicat ce anume i-a împins la asemenea efort creativ: „Dorința de a realiza obiecte aflate la granița dintre suprarealism și funcționalitate, obiecte care să șteargă limitele care despart arta de design și de haute couture.” Misiune îndeplinită, am spune noi!

Publicitate