Du’Monde – reduceri și oferte de vară

Vă semnalăm o perioadă tocmai bună pentru schimbarea mobilierului de acasă, indiferent de încăpere. Magazinul Du’Monde desfășoară în aceste luni de vară o campanie interesantă de reduceri la piese de mobilier în vogă.

 +4
  Colecții de mobilă cu mari reduceri de preț/Dumonde.ro
  |  

Până la sfârșitul lunii iulie puteți beneficia de reduceri substanțiale la mobilier pentru casă marca Du’Monde. Fie că e vorba de dormitor, living sau dining, piesele de mobilier cu preț redus pot ajunge să coste chiar și jumătate din prețul inițial. E vorba de o campanie de lichidare a stocului, iar produsele beneficiază și de transport gratuit în toată țara.

Pentru living, cea mai impresionantă reducere de preț este la un model de canapea Chesterfield, stil modern, prevăzută și cu funcție de colțar. Canapeaua are tapițeria din microvelură, un material rezistent și ușor de întreținut. Se oferă garanție pentru 24 de luni și posibilitate de retur în termen de 15 zile. +4 www.dumonde.ro

Pentru camera copilului, un pat de tip mașinuță beneficiază de o reducere semnificativă de preț în magazinul Du’Monde, de aproape 50%%. Modelul are dimensiunile de 80x160 cm și poartă denumirea Beni, fiind ideal pentru o încăpere amenajată vesel pentru cel mic. +4 www.dumonde.ro

De o reducere de preț de 41% se bucură și admiratorii stilului provensal – colecția pentru living Provence cuprinde două vitrine și o comodă, în același finisaj alb clasic, confecționate din plăci aglomerate din lemn și MDF. Cele două vitrine sunt dotate cu rafturi la vedere, dar și cu dulapuri cu uși, permițând depozitarea veselei și nu numai.  +4 www.dumonde.ro

Dar dincolo de toate aceste oferte și reduceri, la Du’Monde există chiar și un concurs cu premii care se desfășoară până pe 30 iulie 2020. E vorba de trei premii, astfel:

  • Premiul I - Colțar extensibil cu ladă de depozitare Loana Grey
  • Premiul II - Boxspringbett Barcelona topper inclus 160x200 cm
  • Premiul III - Orice covor, la alegerea câștigătorului de pe site-ul oficial Du’Monde.

Mai multe detalii aici.


Amenajare românească într-o casă din Tenerife

De cele mai multe ori e vorba de amenajări interioare în stil mediteraneean, realizate în țara noastră, însă am descoperit și un proiect exact invers. Echipa de designeri House Line din București are în portofoliu o amenajare realizată tocmai în Tenerife.

 +6
  Amenajare rezidențială, realizată de echipa HouseLine.ro
  |  

Este vorba despre o căsuță de vacanță cu suprafață nu foarte generoasă, dar care se bucură de tot ce e necesar pentru a crea o atmosferă relaxată, primitoare. Sursa de inspirație a proiectului este atmosfera insulei Tenerife, astfel că exteriorul și interiorul devin un tot unitar, completându-se armonios.

Apartamentul din Tenerife amenajat de designerii House Line dispune de un living, un dormitor, o baie și o bucătărie, iar stilul este o combinație discretă de clasic și modern, accentul fiind pus pe atmosfera de concediu. Culorile alese sunt cele tipic mediteraneene – turcoaz, ocru, oranj. Marile secrete care dau aerul exotic al amenajării sunt accentuarea luminozității prin folosirea oglinzilor.

Mobila este în stil modern, dar cu ajutorul unor piese de mic mobilier și accesorii practice în stil glamour, capătă un aer romantic, cald, de altădată. Designerii House Line au optat pentru canapea și pat tapițat din piele ecologică, ținând cont de temperaturile zonei și de nevoia de întreținere cât mai ușoară a acestor mobile. În schimb, noptierele sau consola sunt piese aproape extravagante, pline de strălucire și grijă la detalii. Nefiind o casă cu suprafață foarte mare, livingul a fost valorificat la maximum prin folosirea unor rafturi de perete pe post de bibliotecă.

La atmosfera de vacanță contribuie din plin accesoriile, atât cele textile, cât și cele decorative. De menționat că mobilierul a fost achiziționat din stocurile comercianților din Tenerife, nu este mobilierul unicat sau realizat pe comandă, și totuși rezultatul este unul încântător.

House Line are biroul de lucru în București și este condus de Aurelia Filip, designer și lector de cursuri de design. Specializarea este în amenajări de tip HoReCa, dar în portofoliul companiei se regăsesc și numeroase proiecte rezidențiale.

 +6 www.houseline.ro +6 www.houseline.ro +6 www.houseline.ro +6 www.houseline.ro +6 www.houseline.ro


Stil de amenajare spectaculos în magazinele Diana Șucu

Trei dintre brandurile Diana Șucu, recunoscute pentru stilul american de mobilier, s-au redeschis la finalul stării de urgență, și nu oricum. Au beneficiat de noi amenajări, menite să compenseze parcă perioada de inactivitate în magazine.

 +4
Ethan Allen, Caracole și Bernhardt au fost reamenajate postCovid-19/Selectdesign.ro
  |  

E vorba de cele trei showroom-uri  Ethan Allen, Caracole și Bernhardt, din Băneasa Shopping City, deținute de Diana Șucu, reamenajate spectaculos, cu ajutorul noilor colecții de mobilă, pline de piese asemenea unor mici opere de artă. Conceptul este eleganța plină de confort, tipic americană, acest stil de bogăție a detaliilor combinată cu accente de o simplitate clasică. Culorile care predomină sunt odihnitoare pentru ochi – pasteluri și nuanțe de nude tare plăcute.

„Canapele, fotolii și saltele în care te simți ca în puf, personalizate în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. De exemplu, în cazul canapelelor și fotoliilor clientul are posibilitatea să aleagă nu doar tapițeria, ci și finisajul lemnului și umplutura: puf, arcuri etc.”, se arată în comunicatul de presă al brandurilor Diana Șucu.

Eleganța designului e completată de calitatea materialelor folosite la care se adaugă furniruri exotice, finisaje rare și elemente de feronerie ce asigură unicitate fiecărei piese în parte.

Important: în ciuda stilului clasic american, piesele sunt adaptate nevoilor  omului modern și gadgeturilor din viața lui: „Veți rămâne fascinați de funcționalitatea mobilierului american. Poate fi vorba de o noptieră cu lumini incluse, prevăzută cu sistem de încărcare a diverselor gadget-uri, sau care dispune de un element de design pe care nu vă așteptați să-l vedeți în acest context, precum un sertar cu căptușeală din material textil”, se arată în comunicatul de presă.

Și pe lângă un stil glamour, în showroom-urile Ethan Allen, Caracole și Bernhardt vă mai așteaptă ceva: reduceri de preț de până la 40%. +4 www.selectdesign.ro Stil glamour în showroom-ul Bernhardt by Diana Șucu  +4 www.selectdesign.ro Amenajare de dining propusă în magazinul Caracole by Diana Șucu  +4 www.selectdesign.ro Confort și eleganță - propunerea postCOVID-19 în magazinul de mobilă Ethan Allen


BioMobila – efectele pandemiei asupra unui atelier de mobilă din lemn

Am stat de vorbă cu Ovidiu Isan de la BioMobila despre cum un mic dar ambițios atelier de mobilă din lemn masiv a înfruntat pandemia de COVID-19; am vorbit despre dificultăți și oportunități, dar mai ales despre cum această industrie ar putea fi ajutată la modul concret.

 +3
Propuneri concrete despre cum ar putea fi ajutată industria producătorilor de mobilă/Biomobila.ro
  |  

Atelierul Biomobila este situat în Bucovina. Designul mobilierului este influențat de folclorul, arhitectura și conceptele de mobilier locale. Lucrează exclusiv cu materiale prietenoase cu mediul: lemn masiv, adezivi ecologici și uleiuri naturale, ceară și pigmenți minerali.

•    Cum s-a resimțit pandemia pentru Bio Mobila?
În primă instanță pandemia, sau mai bine spus starea de urgență decretată de guvern, a avut un impact psihologic.  Eu am stat mai mult timp pe Facebook și pe alte canale mass-media. Faptul că „am pierdut mai mult timp pe Facebook” aparent a avut un efect bun, fiindcă, în timpul acela,  am afiliat pagina de Facebook BioMobila la mai multe grupuri de profil și am postat mai multe dintre produsele realizate. În consecință,  au venit unele comenzi prin intermediul acestui canal. Dar, comenzile mari …. din păcate,  nu au mai venit în lunile aprilie, mai, iunie, comparativ cu ianuarie, februarie, martie. Și asta abia acum se resimte din punct de vedere financiar.

•       Ați reușit să păstrați în atelier toți colaboratorii sau ați apelat la alte soluții – șomaj tehnic, concediu fără plată, concediere?
Nu am obligat pe nimeni să vină la muncă în perioada stării de urgență. Dar, cu excepția unei persoane, toți cei cu care lucrăm au continuat să vină, și nu au fost consecințe sub aspectul stării de sănătate.  Bine, noi nu suntem chiar mulți.
Nu am apelat la șomaj tehnic sau concediu fără plată și nici la concedieri. Am avut de lucru, am lucrat. Deocamdată încă mai avem comenzi în lucru pentru circa una sau două luni. +3 www.biomobila.ro

•    Cum v-a afectat financiar această perioadă?
Întârzieri la încasări și la plăți din cauza stării de urgență. Apoi, nu am mai primit comenzi mari, deci, nici avansuri substanțiale nu am încasat. În plus, furnizorii nu mai dau marfă cu plata la 30 până la 45 de zile. Asta chiar ne afectează, fiindcă aflăm acest lucru în momentul în care facem comanda. Nu prea e deloc plăcut să nu știi că s-au schimbat condițiile contractuale decât în momentul lansării comenzii.

•    Ce produse BioMobila s-au vândut cel mai bine în perioada stării de urgență/alertă?
Noi lucram 80% mobilier unicat la comandă, nu avem produse pe stoc. O comandă repetată în această perioadă a fost un birou din lemn masiv. Lumea lucrează mai mult de acasă. Și…  surprinzător, am avut o comandă din America prin intermediul platformei Etsy! Așteptăm și altele, nu neapărat la următorul val de COVID-19.  

•    Observați o schimbare a profilului clienților BioMobila sau a preferințelor?
Momentan,  încă nu vedem ceva semnificativ. Probabil că preferințele se îndreaptă spre mobilierul la costuri mici. Și poate… ceva  mai mulți clienți tineri care utilizează cu ușurință mijloacele tehnice de comunicare on-line.

•    Ați pregătit piese de mobilier noi în această perioadă grea? Urmează să lansați produse noi?
Am realizat piese noi pentru comenzi încă dinainte de declanșarea stării de urgență. Deci, nu ca o consecință a pandemiei. Însă, având în vedere criza economică care urmează, sigur, mă gândesc la produse care să poată fi suportate de piață din punct de vedere al costurilor de producție.   +3 www.biomobila.ro

•    Cum credeți că ar putea fi ajutată industria mobilei de către stat?
Cum văd niște masuri susținute de stat:
-     Statul ar putea subvenționa târguri virtuale naționale și internaționale dedicate mobilierului din lemn masiv pentru a încuraja vânzările din acest sector și pentru a populariza beneficiile unui mobilier din lemn masiv;
-    Subvenții pentru angajați sau reduceri de taxe pentru contribuții, pentru a diminua impactul asupra prețului mobilierului din lemn masiv. Altfel, la export șansele noastre scad substanțial în fața producătorilor din Polonia, Ungaria sau Ucraina;
-    Subvenții pentru linii de producție performante și versatile, ușor de utilizat pentru comenzi unicat și serii mici. În general, se observă în piața mobilierului masiv o tendință către piese de mobilier de design;
-    O linie de finanțare nerambursabilă dedicată producătorilor de mobilier de lemn masiv;
-    Campanii pentru conștientizarea beneficiilor economice și medicale în cazul mobilierului din lemn masiv;
-    Scheme de credit cu garanții de stat pentru amenajarea locuințelor cu mobilier din lemn masiv produs în România. Dacă tot se susține sectorul imobiliar prin diverse scheme de credit, să ne aducem aminte că nimeni nu poate locui fără ceva mobilier în casă. Și cum poți mai bine să încurajezi achiziția mobilierului de lemn masiv produs în România decât printr-o schemă de credit destinat pentru amenajarea locuinței? În timpul stării de urgență se vorbea de diverse scheme de credit pentru producători. Probabil că unele deja au fost puse în aplicare. Dar ce să facă producătorul cu utilajele sau cu subvenția pentru salarii dacă nu are clienți? Clienții trebuie creditați și ciclul producției se încarcă fără alte intervenții. Asta cred că ar fi cea mai bună măsură posibilă pentru industria mobilei: Statul să garanteze credite cu dobânzi mici pentru amenajarea locuinței cu mobilier de lemn masiv produs în România;
-    Cote de import pentru marii retaileri de mobilier. Ceva similar cu cazul alimentelor în marile lanțuri de supermarketuri. Adică, dacă nu 100%, măcar un 70% din mobila comercializată sau cifra de afaceri să fie cu mobilier produs în România.
…. Și atunci o să avem de lucru, o să putem să ne facem un plan de producție pe cel puțin un an, o să angajăm mai mulți oameni si o să reușim să-i plătim mai bine ca să nu fie nevoiți să își ia concediu fără plată pentru a munci sezonieri trei, patru luni pe ani în Germania, Italia, Spania etc.


Rotechim – pictură manuală pe mobilier

Cu o experiență de aproape 20 de ani în industria mobilierului din lemn masiv, Rotechim se numără printre cele mai reprezentative ateliere de mobilă pictată din Brașov. Acolo este doar showroom-ul, pentru că atelierul de lucru se află în Covasna.

 +8
Mobilier nou, pictat în așa fel încât să arate de o sută de ani/Rotechim.ro
  |  

Inițial Rotechim nu se ocupa cu producerea de mobilier, ci cu comercializarea materialelor pentru mobilă. După trei ani de activitate, s-au extins spre confecționarea de mobilă, dar nu una obișnuită, ci au ales stilul pitoresc al mobilei pictate. Sunt specializați și în mobilier cu aspect antichizat, ambele stiluri încadrându-se în atmosfera tipic rustică a spațiilor amenajate în zone de munte. În prezent, în atelierul Rotechim lucrează 11 angajați.

Poate acesta e și motivul pentru care Rotechim numără printre clienți chiar și persoane juridice – pensiuni și hoteluri din zona montană a Carpaților. Comenzi pentru mobilă pictată primesc și din afara țării, în special din state vest-europene.

„Executăm la comandă mobilier unicat sau serie. Mobilierul este fabricat din lemn de rășinoase, antichizat după metode proprii și pictat manual. Picturile - modele florale si peisaje - sunt concepție proprie”, se arată pe site-ul Rotechim.

Mobilierul pictat de la Rotechim se referă la toate camerele unei locuințe, de la living, la dormitoare și bucătării. La cerere, se pot executa și lucrări ceva mai speciale: pereți decorativi sau mobilier modular. Dar se păstrează semnătura: mobilierul este plin de culoare și viață.  +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro

În ce privește mobilierul de tip antic, nu e vorba numai de finisaje și pictură, ci și de design și funcționalitate, la Rotechim având posibilitatea de a comanda mobilier ca pe vremuri – paturi în stil medieval, șifoniere înalte, băncuțe rustice sub forma lăzilor de zestre.
Deschiderea către clienți este de menționat: „Toate lucrurile noastre sunt făcute din lemn și pictate de mână de oameni care fac treaba asta de o viață . Vă spunem cu drag despre ele, inclusiv prețuri, dați-ne doar un mesaj.” +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro