logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Evo Wood Styling: mobilă de lemn din Banat

Așa-i că poveștile din spatele atelierelor de mobilier au puterea de a conferi pieselor un soi de plus valoare? Și asta mai ales atunci când povestea cu pricina implică multă dragoste pentru natură, dor de traiul simplu de altădată și prețuirea mobilierului copilăriei. Pe scurt, aceasta este narațiunea din care s-a născut și a crescut în Timișoara un atelier de mobilă din lemn masiv: Evo Wood Styling.

Evo Wood Styling: mobilă de lemn din Banat
mobila-epoxy.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  09 Mai 2024

Andrei Vasilache este omul care reprezintă brandul Evo Wood Styling. Atelierul său se află pe strada Martir Marius Nemțoc din Timișoara, iar în gama sa de produse veți descoperi în special mese pentru zona de dining și mese de cafea. Toate sunt realizate pe același principiu al unui amestec pe cât de trainic, pe atât de creativ la nivel estetic: lemn masiv și rășină epoxidică. Explicația? Lucrează numai cu bucăți de lemn recuperat sau cu acel tip de lemn cu noduri considerat lemn cu defecte, iar pentru a da piesei de mobilier un aspect închegat recurge la rășina epoxidică, un material maleabil dar foarte rezistent odată ce s-a întărit.

mobila-epoxy.ro

Povestea Evo Wood Styling
Pasiunea pentru mobilierul din lemn masiv i-au trezit-o piesele de mobilier ale copilăriei și priceperea tatălui său în ale tâmplăriei. Practic, un anume bufet bătrân, în care bunica ascundea dulciuri și care a supraviețuit până astăzi cu bine, a reprezentat punctul de pornire al atelierului Evo Wood Styling. „Acest atelier a apărut din dorința de a realiza mobilier din lemn masiv, ca-n vremurile de demult, dar cu un iz modern. Un mobilier care rezistă peste secole, de o frumusețe aparte, care se potrivește în orice locuință, fie ea cu un design modern sau rustic.”, mărturisește Andrei Vasilache pe site-ul afacerii sale.

Piesele de mobilier
Cum spuneam, principala producție se concentrează în jurul meselor mici și mari, dar pe lângă acestea se regăsesc și mici obiecte practice din lemn precum suporturi de vin, suporturi pentru telefonul mobil, birouri pe comandă, lavoare de baie. Toate sunt realizate combinând lemn și rășină epoxidică, dar, spre diferență de concurență, la Evo Wood Styling se folosește cu precădere rășina de culoare verde crud. Lemnul este de diferite esențe lemnoase – stejar, nuc – iar Andrei Vasilache garantează că nici măcar o bucată nu a fost tăiată din pădure. Materia lemnoasă provine de la copaci uscați în gospodăriile oamenilor, din buștenii găsiți pe marginea drumului, de la vechi construcții sătești.

mobila-epoxy.ro
mobila-epoxy.ro
mobila-epoxy.ro

O piesă anume ne-a atras atenția în mod special: lavoarul de baie, din lemn și rășină epoxidică verde, pe cât de frumos lucrat, pe atât de rezistent în contactul cu apa. Lemnul este de tipul recuperat, iar culoarea verde-diamant a rășinii conferă un încântător grad de transparență și luciu. Într-adevăr, un colț de natură în casa ta!

mobila-epoxy.ro
Publicitate