logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Garajul galben – atelier de „ciudățenii”

Ați auzit de atelierul de mobilă Garajul galben? Se numără printre atelierele în care conceptul de mobilă unicat evoluează în cele mai creative direcții. Pe scurt, trei colegi de la Facultatea de Arhitectură au înființat o afacere dedicată imaginației fără limite în ce privește folosirea lemnului.

Garajul galben – atelier de „ciudățenii”
Andreea Chiru  |  16 Decembrie 2022

Atelierul Garajul galben își datorează denumirea modului în care a fost înființat: în garajul unuia dintre cei trei, un garaj pictat complet în galben. Se găsește în apropiere de Timișoara, numai că astăzi nu mai este practic un simplu garaj, ci o adevărată hală dotată cu scule și mașini care să ușureze procesul de fabricare a mobilei.

Oamenii din spatele Garajului galben
… sunt Radu Piloca, Dragoș Jivan și Ștefania Dănilă. Toți trei au profesat ca designeri de interioare, însă toți trei visau la o afacere proprie în cadrul căreia să poată experimente cele mai îndrăznețe piese de mobilier – „ciudățenii”, cum le place lor să spună.

„Ciudățeniile”
Piesele de mobilier sunt concepute în mod creativ, atipic, sub forma unor adevărate piese unicat. Este vorba de mic mobilier în general, inspirat din nevoia de confort: măsuțe de cafea, banchete, noptiere, taburete, obiecte de uz decorativ. Materialele sunt de calitate superioară, cu accent pe lemn masiv, accesorii metalice, inserții din piele. Designul fiecăreia dintre piesele de mobilă executate sub brandul Garajul galben are puterea de a te surprinde: măsuțe cu muchii întrerupte, noptiere ingenioase prin simplitate, taburete pe care le-ai putea ușor confunda cu niște piese decorative. Cel mai adesea, atipice sunt picioarele pieselor de mobilă, fie din lemn sau din metal, prin modul de îmbinare și prin formele neobișnuite.

„În Garaj vei găsi mereu pe ce să stai, pe ce să iţi pui cartea preferată şi ceaşca de cafea, sau de ce nu, «ciudăţenia aia» pe care o vor dori toţi prietenii tăi.”, se arată pe contul de Facebook al Garajului galben.

Publicitate
Publicitate