Omu Wood Design – mobilier pliabil din lemn

Pentru cei care apreciază combinația de tehnică tradițională și design atipic, Omu Wood Design poate fi o soluție de mobilier la comandă. Este vorba despre primul atelier de mobilă deschis în Câmpina după Revoluția din 1989.

 

 +5
Îți place mobilierul atipic?/Omu.com.ro  
  |  

După 30 de ani de experiență în mobilierul realizat pe comandă, Omu Wood Design reprezintă astăzi un adevărat spațiu de creare și realizare a unor piese de mobilă neobișnuite. Îmbină materiale surprinzătoare – lemn și textile din industria îmbrăcămintei – și un design modernist turnat în forme clasice. Iată trei exemple de mobilier Omu Wood Design care să vă surprindă:

Canapeaua Ma-kana se potrivește unei locuințe amenajate în stil casă de vacanță, cu accent pe atmosfera rustică. Aparent este o canapea masivă, din lemn rezistent, ce se impune inclusiv prin dimensiuni. Sare în ochi tapițeria, sugerând material de jeansi, pe cât de neașteptat, pe atât de tineresc și modern. Dar asta nu e tot! Canapeaua dispune de două mici elemente cu rol de măsuță de cafea – incluse sub forma celor două brațe late, ce permit așezarea paharului cu vin sau a ceștii de ceai la îndemână, fără riscul răsturnării. Însă elementul surpriză al acestei canapele ține de faptul că se pliază, transformându-se din două mișcări într-o masă ideală de dining.  +5 www.omu.com.ro  +5 www.omu.com.ro

Cam pe același principiu funcționează și setul de bănci Unia, de asemenea din lemn masiv, dar finisate în culori vii, vesele, menite să le integreze într-un spațiu outdoor. Au aceleași caracteristici ale stilului rustic ca și canapeaua Ma-kana, însă nu dispun de tapițerie. Amplasate una în fața celeilalte, se prefac numaidecât într-un set ingenios de masă de picnic dotată cu două bănci încăpătoare. Pot fi folosite și separat, sub forma a două bănci de așezat pe holul casei sau chiar într-un living cu tentă tradițională.  +5 www.omu.com.ro

Sub denumirea Pantofar se găsește chiar unul dintre cele mai inedite modele de pantofar de pe piața producătorilor de mobilă din România. Executat din lemn natural, este o combinație tare reușită de spații depozitare pentru încălțăminte. Spațiile pentru păstrarea pantofilor sunt de fapt niște sertare pătrățoase, cu un mod de dispunere deschidere-închidere laterală. Ocupă astfel un spațiu redus și reprezintă un adevărat spectacol al mânuirii.  +5 www.omu.com.ro

„Măsurători cu scule de precizie, proiectare pe calculator, transpunere în execuție în mod profesionist, mostrare, utilaje de lucru pe teren, autovehicule de transport la client, montaj pe teren, colaborări cu sculptori/tapițeri/pictură pe lemn/prelucrători metale, personalizări, toate acestea garantează reușita proiectelor OMU.”, se arată pe site-ul Omu Wood Design.

 


Garajul galben – atelier de „ciudățenii”

Ați auzit de atelierul de mobilă Garajul galben? Se numără printre atelierele în care conceptul de mobilă unicat evoluează în cele mai creative direcții. Pe scurt, trei colegi de la Facultatea de Arhitectură au înființat o afacere dedicată imaginației fără limite în ce privește folosirea lemnului.

 +6
Trei designeri cu aceeași viziune: mobilier unicat./Garajulgalben.ro  
  |  

Atelierul Garajul galben își datorează denumirea modului în care a fost înființat: în garajul unuia dintre cei trei, un garaj pictat complet în galben. Se găsește în apropiere de Timișoara, numai că astăzi nu mai este practic un simplu garaj, ci o adevărată hală dotată cu scule și mașini care să ușureze procesul de fabricare a mobilei.

Oamenii din spatele Garajului galben
... sunt Radu Piloca, Dragoș Jivan și Ștefania Dănilă. Toți trei au profesat ca designeri de interioare, însă toți trei visau la o afacere proprie în cadrul căreia să poată experimente cele mai îndrăznețe piese de mobilier – „ciudățenii”, cum le place lor să spună.

„Ciudățeniile”
Piesele de mobilier sunt concepute în mod creativ, atipic, sub forma unor adevărate piese unicat. Este vorba de mic mobilier în general, inspirat din nevoia de confort: măsuțe de cafea, banchete, noptiere, taburete, obiecte de uz decorativ. Materialele sunt de calitate superioară, cu accent pe lemn masiv, accesorii metalice, inserții din piele. Designul fiecăreia dintre piesele de mobilă executate sub brandul Garajul galben are puterea de a te surprinde: măsuțe cu muchii întrerupte, noptiere ingenioase prin simplitate, taburete pe care le-ai putea ușor confunda cu niște piese decorative. Cel mai adesea, atipice sunt picioarele pieselor de mobilă, fie din lemn sau din metal, prin modul de îmbinare și prin formele neobișnuite.  +6 www.garajulgalben.ro +6 www.garajulgalben.ro +6 www.garajulgalben.ro +6 www.garajulgalben.ro +6 www.garajulgalben.ro

„În Garaj vei găsi mereu pe ce să stai, pe ce să iţi pui cartea preferată şi ceaşca de cafea, sau de ce nu, «ciudăţenia aia» pe care o vor dori toţi prietenii tăi.”, se arată pe contul de Facebook al Garajului galben.


5Metal – trei soluții metalice pe post de mobilier

Dacă vrei să obții o amenajare ultrafuncțională într-un spațiu cu suprafață redusă, poți apela la echipa 5Metal. Acest atelier din București este specializat în producția de mobilier metalic și are să-ți arate câteva piese simpatice, adică și practice, și cochete.

 +4
Piese de mobilă pe cât de durabile, pe atât de suple./5metal.ro  
  |  

Atelierul 5Metal este deschis în București, iar produsele se pot realiza pe comandă sau se pot cumpăra din magazinul lor online. Am descoperit acolo câteva piese de mobilă inedite prin design și funcționalitate.

Suportul de prosop 5Metal reprezintă o soluție modernă, tinerească și destul de originală pentru băile mici. Este realizat sub forma unei polițe înguste, fabricată din tablă și prevăzută cu decupaj special pentru prosop. Se poate aplica direct pe perete, deasupra chiuvetei, punând la îndemână atât săpunul, cât și prosopul. Iar vestea cea mai bună este că acest suport pentru prosop are reducere de preț zilele acestea.  +4 www.5metal.ro

Pe același principiu, atelierul 5Metal propune și o consolă de perete potrivită cam în oricare dintre încăperile unei locuințe moderne. Se prinde de perete, este stabilă și are un design curgător, foarte plăcut la vedere. Își găsește locul și în living, și în dormitor, pe hol sau chiar pe balcon. Se ține într-un singur picior suplu și, cu o adâncime de 30 cm, poate fi folosită pentru spațiu intim de savurat cafeaua, măsuță de toaletă sau piesă cu rol de depozitare estetică.  +4 www.5metal.ro

Pentru hol sau pentru un dormitor cu suprafață mică, atelierul 5Metal propune un stender de umerașe în locul unui dulap masiv. Are o formă elegantă, suplă și tinerească, obținută prin combinarea țevilor pătrate în forme geometrice. Este disponibil în variante de culoare albă, respectiv neagră și dispune inclusiv de o etajeră realizată din polițe metalice.  +4 www.5metal.ro

De ce să folosești mobilier metalic? Echipa atelierului 5Metal îți răspunde: pentru că este trainic, prietenos cu mediul, nu dăunează sănătății și, adăugăm noi, contribuie la stilul modern al amenajării.


Organoid – tapetul cu textură și miros

În industria designului de interior, inovația a devenit deja la fel de importantă precum funcționalitatea sau estetica. Așa că nu mai poți fi surprins că s-a inventat până și tapetul care dispune de textură și miros de natură proaspătă. Este vorba despre tapetul Organoid.  
 

 +4
Tapetul care miroase ca o natură verde, o inovație în amenajările interioare./Hansen.ro
  |  

Tapetul Organoid este un produs marca Hansen, adresându-se cu precădere spațiilor de lucru, dar se poate folosi și în decorarea pereților locuinței. După cum îi spune numele, reprezintă o soluție inovator de naturală pentru acoperirea pereților, aducând în plus față de tapetul clasic senzația de spațiu verde la interior.

Ce este Organoid
Tapetul Organoid constă într-un amestec de ierburi, frunze și flori, presat pe un suport textil nețesut sau pe hârtie. Niciunul dintre ingredientele folosite în acest amestec nu este supus vreunui tratament care să-i afecteze trăsăturile naturale – produsul se bazează pe calitățile brute ale componentelor sale. Până și agentul de legare este de natură ecologică și, în acest fel, vorbim despre un tapet 100% organic și sustenabil.

Mai multe feluri de Organoid
Organoid este de fapt o întreagă gamă de modele de tapet, clientul putând să aleagă între mai multe variante de miros și textură. Câteva exemple: Organoid fân alpin, Organoid mix petale, Organoid cafea etc. Fiecare model miroase și arată în funcție de compoziția naturală, având chiar și textură proprie. Acest tip de tapet asigură experiență olfactivă, dar și textilă, iar ca aspect poate avea nuanțe mai închise sau mai deschise, în funcție de plantele pe care le conține.

„Denumirea de ORGANOID vine de la „Organic” (în sensul de natural și curat) și „oid” (din greaca veche pentru „asemenea”). Sustenabilitatea, autenticitatea, apropierea de natură și de materialele naturale brute (netratate) este rețeta suprafețelor noastre naturale.” – se arată pe site-ul Hansen.  +4 www.hansen.ro +4 www.hansen.ro +4 www.hansen.ro


Amenajări interioare de la Aramis Feeling

Cunoscută drept producător de canapele modulare și saltele, compania Aramis Feeling și-a extins activitatea prin oferirea de servicii de amenajare interioară. Echipa Aramis Feeling asigură nu doar mobilier personalizat, ci întreg proiectul de mobilare, punând la dispoziția clienților trei tipuri de pachete.
 

 +5
Proiecte și pachete avantajoase./Aramisfeeling.ro  
  |  

Serviciul de design interior al companiei Aramis Feeling reprezintă un prilej de armonizare deplină a mobilierului cu modul de amplasare și cel de combinare, rezultând amenajări personalizate și pe deplinul plac al clientului.

Există trei pachete de design interior Aramis Feeling, în funcție de bugetul celui interesat: silver, gold și platinum.
•    Pachetul Silver conține discuția client-designer pe seama proiectului; propunerea planului de amenajare; moodboardul pentru fiecare încăpere; planurile de execuție ale pieselor de mobilier; centralizatorul de costuri. Un astfel de proiect Silver costă 13 euro pe mp.
•    Pachetul Gold vine cu unele servicii în plus pe lângă cele din pachetul Silver: un proiect în ce privește sursele de lumină electrică; imagini de prezentare a proiectului în format 3D. Costurile unui proiect Gold se ridică la 20 euro pe mp.
•    Pachetul Platinum adaugă alte servicii față de cel anterior: randări de ansamblu, respectiv de detaliu cu câte 3 imagini pentru fiecare încăpere; desen de execuție pentru pardoseli și pereți. Costul unui pachet Platinum: 25 euro pe mp.

 +5 www.aramisfeeling.ro +5 www.aramisfeeling.ro

Pentru clienții care au deja un proiect propriu de amenajare, lipsindu-le doar piesele de mobilier în sine, Aramis Feeling are soluția: proiectează și realizează mobilă la comandă, asigurând inclusiv serviciile de livrare și montaj. Și aici, clientul poate alege dintre două pachete: serviciul de execuție (execuția pieselor de mobilier conform planurilor tehnice și măsurătorile clientului), la prețul de 4 euro pe mp, respectiv serviciul complet (pe lângă execuție, se asigură proiectarea, schițele tehnice și randări fotorealiste), la prețul de 5 euro pe mp.

„Suntem flexibili și orientați asupra nevoilor clienților noștri, cărora le oferim servicii complete, de la A la Z, cât și o gamă variată de produse proprii.” – se arată pe site-ul Aramis Feeling.  +5 www.aramisfeeling.ro +5 www.aramisfeeling.ro