logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cel mai bun obiect de design al anului – Oh Da! Gala Awards

La final de an, a sosit vremea festivităților de premiere, vremea desemnării celor mai inovatoare, interesante, smart obiecte de design ale anului 2022. Un astfel de eveniment s-a desfășurat săptămâna trecută sub denumirea Oh Da! Gala Awards.

Cel mai bun obiect de design al anului – Oh Da! Gala Awards
Publicitate
Andreea Chiru  |  28 Decembrie 2022

Și a fost un eveniment apreciat în industria de design din România, reunind oameni tineri și talentați și răsplătind creativitatea din domeniul designului. În cadrul acestei festivități, premiul „Cel mai bun obiect de design al anului” a ajuns la echipa Nord Arin, pentru scaunul Compas. Trofeul a fost înmânat omului care a creat conceptul acestei piese de mobilier, și anume lui Voicu Ștefan Crețu.

„Aspectul a rezultat din dorința de a utiliza un limbaj estetic cu elemente cât mai suple, la care se adaugă constrângerile legate de utilizarea cât mai eficientă a materialelor. Deși prin aspectul său, scaunul este categoric prezent, nu îi lipsește subtilitatea formei care îl împiedică să devină intruziv. Produsul în general se adresează contextelor mai sobre, întrucât ergonomia acestuia nu permite devieri însemnate de la poziția corectă a spatelui. Compas poate fi utilizat ca scaun de dining, de așteptare sau de conferințe.” – Voicu Ștefan Crețu.

Scaunul Compas din colecția Nord Arin este executat din lemn de stejar, iar finisajul poate fi ales de către client dintr-o varietate de propuneri ale producătorului. Sursa de inspirație este cunoscutul instrument de trasare a cercurilor, iar elementele componente îmbină armonios mai multe forme geometrice. Prevăzut cu margini rotunjite, dar și cu unele linii drepte, Compas este o piesă adaptabilă mai multor stiluri de amenajare, dar și diferitelor încăperi ale unei locuințe.

Despre Oh Da! Gala Awards
Este prima ediție a acestui eveniment, în spatele căruia se află echipa Oh Da!, adică Ileana Răducanu, Luminița Popescu, Ioana Mocanu. „Oh, DA! este un proiect care s-a născut din dorința de a face mai mult decât pare posibil, este o platformă extinsă prin care încercăm să punem la masa discuțiilor profesiile creative și antreprenorii, să îi încurajăm să înceapă proiecte care să schimbe felul în care este perceput designul în România” – se arată pe site-ul comunității Oh Da!

Publicitate