logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Guacamole – culoarea anului 2022 pentru pereții casei

Perioada pandemiei de COVID-19 pare să nască adevărate revoluții în ce privește trendurile de amenajare interioară. Pentru că această perioadă a transformat locuința într-un spațiu central al vieții, paleta de culori a devenit deodată mult mai îndrăzneață.

olive_sprig_2-6163
Zugrăvește în ton cu trendul! /Oskarvopsea.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 Septembrie 2021

Guacamole a fost aleasă noua culoare a anului 2022 în ce privește zugrăvirea pereților casei, un amestec blând și luminos de verde și gri pe care specialiștii îl recomandă în special pentru spațiul bucătăriei. Această nuanță a fost anunțată de producătorul american de vopsele pentru interior Glidden, la capătul unui studiu de piață și al unui efort de echipă la care și-au adus aportul 30 de specialiști în alegerea culorilor.

De ce tocmai „Guacamole”? Specialiștii Glidden s-au lăsat inspirați de preferințele americanilor care, pe perioada lock-down-ului, pare că și-au creat moodboard-uri caracterizate în special de nuanțe de verde. Conform studiului, 62% dintre americani sunt gata să folosească tonuri diverse de verde în amenajarea locuinței, atât la nivelul zugrăvelii, cât și al mobilierului. Culoarea Guacamole are un efect liniștitor, este considerată un pastel menit să pună în valoare mobilierul din lemn masiv și să accentueze senzația de luminozitate.

Interesant este că în același timp, compania PPG (unul dintre cei mai mari distribuitori de vopsele din America) a ales o culoare foarte asemănătoare ca nuanță a anului 2022. „Olive Sprig” reprezintă alegerea PPG, fiind o variantă ușor mai neutră a culorii Guacamole. Sugerând ramura de măslin, Olive Sprig s-ar potrivi oricărei încăperi a casei, de la dormitor până la spațiul de lucru, influențând atmosfera cu o notă de firesc, calm, senzație de regenerare. Este o nuanță care pune în evidență mobilierul alb, podelele în tonuri deschise și mai ales o nuanță care se poate combina cu alte pasteluri, ducând la obținerea unui efect pe cât de fascinant și original, pe atât de liniștitor.

www.colour.dulux.ca
www.colour.dulux.ca
www.oskarvopsea.ro
www.oskarvopsea.ro

Publicitate
Publicitate