Guideco: fabuloase lămpi din rășină!

Unele dintre cele mai spectaculoase lămpi care ne-au impresionat prin simplitate, inovație și simboluri sunt produse în România, de către Guideco. Corpurile de iluminat surprind prin naturalețea materialelor: lemn și rășină.

 +4
Ceea ce dă un contrast grozav este combinația de lemn carbonizat și rășină colorată - Foto: Pavel Curagău
  |  

Mai clar, Guideco folosește rășina epoxidică pentru a transforma simple bucăți de lemn în adevărate creații artistice. Aceste corpuri de iluminat sunt produse în diverse colecții, inspirate de momente petrecute în natură.

Colecția Warm Lamps Guideco este cea mai nouă și a pornit de la imaginea unui foc de tabară, a cărui atmosferă este fidel reflectată de corpurile de iluminat. Colecția Torn Lamp Guideco conține veioze și lămpi cu lumină intimă, în special pentru dormitoare, unde reușesc să combine două stiluri de amenajare: romantic și rustic.

 +4 Pavel Curagau O veioză extrem de decorativă, în colecția Torn Lamps Guideco

Guideco folosește din plin, de altfel, ideea de contrast. Rășina este elementul rece al corpurilor de iluminat, iar lemnul este componenta caldă. Rezultă lămpi cu un puternic rol decorativ, atât pe durata zilei, cât și a serii când se aprind.

Colecțiile Guideco variază în privința întrerupătorului. Unele modele au întrerupătorul amplasat pe corpul lămpii, în mod discret, iar altele au întrerupătorul la vedere, pe firul electric, sub forma unui buton extrem de șic, din lemn, în ton cu designul veiozelor.

 +4 Pavel Curagau Colecția Warm Lamps Guideco redă atmosfera unui foc de tabără

Echipa Guideco produce aceste corpuri de iluminat din lemn și rășină în mod artizanal, astfel că fiecare model este unic, prezentând particularități imposibil de regăsit de la o lampă la alta. Sediul este în Cluj, dar magazinul online este disponibil pe pagina lor de Facebook.

 +4 Pavel Curagau Torn Lamps Guideco - unul dintre cele mai noi modele


Publicitate

Mobilă ROMÂNEASCĂ în culorile anului 2016

Ştim deja cu toții că roz quarț și albastru marin sunt culorile anului 2016 în amenajările interioare. Ce nu știți e că producătorii de mobilă din România au lansat piese de mobilier în ton cu aceste două culori.

 +5
Mobilă românească în culorile anului 2016: albastru marin și roz quarț. Mobdeco.ro
  |  

De la bucătărie la baie și de la living la camera copilului, culorile anului 2016 vă stau la dispoziție în România, sub forma unor piese de mobilă dintre cele mai diverse ca stil și dimensiuni.


Bucătăria

Nu vă mai bateți capul, alergând la mai multe magazine! Szel-Mob a creat un set complet de mobilier în culorile anului 2016 și l-a expus deja la câteva târguri unde s-a bucurat de succes. Bucătăria Szel-Mob este din lemn masiv de pin și stejar, pe stil rustic, cu accente provensale. Avantaje: estetică odihnitoare pentru ochi, materiale prietenoase cu mediul, nenumărate spații de depozitare.

 +5 www.szelmob.ro Bucătăria Szel-Mob, creată în culorile anului


Baia

Brandul Formmat, în cadrul DeltaStudio, a lansat o baie românească complet echipată și cu un design inspirat din cele două culori ale anului 2016, roz quarț și albastru marin. Se cheamă baia E-motion, iar plăcuțele ceramice cu desen pot fi mutate între ele, generând modele după inspirația fiecărui client.

 +5 www.deltastudio.ro Bucătărie Formmat, în cele două culori ale anului 2016


Living

Everart se ocupă de împlinirea viselor tapițate, în culorile anului 2016. Fotoliul Marika este exact pata de culoare de care livingul românesc are nevoie pentru a fi în pas cu moda culorilor. Fotoliul Marika de la Everart are tapițerie din stofă cu aspect lucios, iar pernuța roz completează paleta celor două culori în trend.

 +5 www.everart.ro Fotoliul Marika 2016: albastru lucios, cu pernuță roz quarț


Dormitor

Setul de dormitor de la Fineda este conceput special în culorile anului 2016. Albastrul este la vedere, iar rozul este doar sugerat subtil, printr-o nuanță nude a lemnului natural. În acest fel, dormitorul matrimonial este și pentru el, și pentru ea.

 +5 www.fineda.ro Dormitor Fineda - culorile anului 2016, în România


Fotoliul Live, inspirat de filmele TIFF 2016

Fotoliul Live de la Mobila Dalin este o piesă de mobilier creată special pentru iubitorii de film. Designul este în ton cu valoarea artistică a peliculelor prezentate la Cluj, iar funcționalitatea răspunde nevoii de relaxare supremă.

 +5
Live, un fotoliu pentru vedete - Mobiladalin.ro
  |  

Fotoliul Live de la Mobila Dalin se încadrează stilului tineresc, modern, marcat de veselie și poftă de viață. A fost lansat cu ocazia Festivalului TIFF 2016, și face obiectul unui concurs marca Mobila Dalin, adresat iubitorilor de film și de mobilă autentică românească. Regulamentul concursului este disponibil aici.

Fotoliul Live de la Mobila Dalin are huse detașabile, putând fi oricând reînnoit sub aspectul culorilor și modelelor. Producătorul pune la dispoziția cumparătorilor mai multe variante de huse pentru fotoliul Live. Variantele de tapițerie sunt: stofă, piele naturală și imitație de piele, dar pentru modelul fotoliului Live, Mobila Dalin recomandă combinațiile de stofă.

 +5 www.mobiladalin.ro Huse detașabile și în mai multe variante de culoare și model

 +5 www.mobiladalin.ro Combinația de galben și verde este luminoasă și primăvaratică

Fotoliul Live de la Mobila Dalin are un design conceput să asigure deplină relaxare în timp ce ne delectăm cu un film bun. Creat sub auspiciile modularității, fotoliul Live are șezutul și spătarul confecționate dintr-o împletitură de chingi elastice, îmbrăcată în strat de poliuretan HR de înaltă densitate. Forma este simplă, clasică, tinerească și fără brațe laterale, pentru că unghiul de ședere de circa 115 grade și adâncimea șezutului asigură procentul ideal de confort în fața televizorului.

 +5 www.mobiladalin.ro Design modern și rezistență dată de structură din lemn de fag

Îl puteți câstiga zilele acestea, cu ocazia Festivalului TIFF 2016, de la Cluj, și îl puteți admira în cadrul amenajării celor cinci locații în care se desfășoară Festivalul. Mobila Dalin este principalul partener al Festivalului TIFF 2016.

 +5 www.mobiladalin.ro Mobila Dalin este principalul furnizorul de mobilier pentru Festivalul TIFF 2016


Publicitate

S-a lansat cea mai nouă colecție de produse Ubikubi 2016 (1)

Ubikubi Summer Party 2016 a fost un dublu prilej pentru a ieși din casă: întâlnirea cu tinerii designeri din Capitală și lansarea celei mai noi colecții semnate de câțiva tineri artiști adunați sub cupola Ubikubi.

 +14
Petrecere UbiKubi cu cele mai noi produse de colecție - Magmob.ro
  |  

Dragoș Motica a făcut senzație cu cel mai nou produs de design al său - lampa Take a Bow, cu o formă absolut inedită, dar de interesul petrecăreților s-a bucurat și lampa "N", de același autor. Diferențele dintre cele două corpuri de iluminat sunt uluitoare, de-a dreptul contrastante.

 +14 www.magmob.ro Cele două lămpi în contrast - N și Take a Bow. Dragoș Motica

Lampa Take a Bow este confecționată din teracotă, are un design robust și creativ, iar lumina se răsfrânge tihnit. Exact invers stau lucrurile cu lampa N, de o grație desăvârșită, marcată de spiritul minimalist și având baza confecționată din marmură românească. Două linii drepte și un led aproape invizibil sunt suficiente pentru a ilumina perfect spațiul de lucru al unui birou oricât de lung. Ambele modele sunt lămpi de birou.

 +14 www.magmob.ro Lampa N, de Dragoș Motica

 +14 www.magmob.ro Colecție nouă Ubikubi 2016

Ana Fetcu-Lupu a lansat o colecție inedită de sfeșnice de lumânare și vaze de flori. Colecția se cheamă Vulcano și formele celor trei piese sunt inspirate de forma și cromatica lavei. Împreună cu lumânările (incluse în oferta de preț), sfeșnicele amintesc de forma unui munte în adâncurile căruia se petrece ceva... Colecția Vulcano, semnată de Ana Fetcu-Vulcano este prezentă până pe 5 iunie și în cadrul expoziției Romanian Design Week, din Piața Amzei, numărul 13.

 +14 www.magmob.ro Vulcano, de Ana Fetcu-Lupu

Colecția Penguin, semnată Dragoș Motica, este formată din trei modele de carafe, fiecare fiind dotată cu capacitatea de un litru. Ce este așa special? Forma! Aproape imperceptibil, carafele sunt prevăzute cu adâncituri realizate după forma degetelor, făcând mânuirea foarte simplă și chiar plăcută. Carafele Penguin sunt din sticlă și au capace din plută, rezistente la uz îndelungat și prietenoase cu mediul.

 +14 www.magmob.ro Carafe Penguin, de Dragos Motica

Colecția Flip, semnată de designerul Ruxandra Sacaliș, este pentru uz în bucătărie, iar designul se bucură de o simplitate și multifuncționalitate pline de șarm. Confecționate din lemn masiv, tăvile Flip au dublu rol: pe o parte sunt menite a sluji ca platouri de servit aperitivele, iar dacă le întorci se transformă în platforme pentru tăiat diverse alimente. Practic și elegant!

 +14 www.magmob.ro Tăvițe de servire Flip, de Ruxandra Sacaliș

 +14 www.magmob.ro Platforme pentru tăiat Flip, de Ruxandra Sacaliș
Va continua!


Maria Production - mobilă cu "vino-încoace"!

Producător de mobilier din lemn masiv, pe stil rustic, Maria Production s-a impus deja pe piața românească ca furnizor de design de poveste. Fiecare piesă de mobilier este creată ca un mic (sau mare) personaj dintr-o lectură la gura sobei.

 +4
Stand Maria Production la Mobila Expo 2016
  |  

Pe Ana Maria de la Maria Production am revăzut-o cel mai recent la târgul Mobila Expo. Standul său a fost mai mereu plin, românii fiind atrași magnetic de piesele din lemn masiv, aranjate ca într-o cabană de munte din Alpi.
Măsuța de cafea în formă de sanie e unul dintre produsele pe care și noi, echipa Magazinul Mobilei, le îndrăgim în mod special. Dar nici bibliotecile înalte, cu zeci de spații de depozitare, nu sunt de trecut cu vederea.

 +4 www.mariaproduction.ro Poveste de iarnă, de la Maria Production
Dormitorul Maria Production este mereu în vogă. Transmite o impresie de căldură, îl are pe "vino-încoace", aproape vrei să tragi un pui de somn numai văzându-l. Am stat de vorbă cu Ana Maria despre români, despre mobilă și despre târguri.

 +4 www.mariaproduction.ro Dormitor cu zurgălăi
1.     Cum ai simțit interesul românilor față de târgul Mobila Expo?
"Spre surprinderea noastră, acest târg a fost mai vizitat decât ne așteptam având în vedere că a fost a doua ediție. Mulți vizitatori au venit din curiozitate și din dorința de a achiziționa produse de calitate direct de la producători".
2.     Ce i-a atras pe vizitatori cel mai mult la standul Maria Production?
"Calitatea produselor și faptul că toate produsele expuse au fost realizate 100 % integral din lemn masiv de rășinoase. Vizitatorii apreciază ”aurul verde” a naturii adică prezența lemnului integral în produsele de mobilier dat fiind și situația actuală când disponibilitatea masei lemnoase pentru fabricile de mobilă este din ce în ce mai greu de obținut și la prețuri greu suportate de producători pentru a putea fi competitivi cu produsele care vin din Indonezia, China și alte părți asiatice.
Le oferim clienților posibilitatea de a achiziționa mobilier din lemn masiv la preț de producător precum și diversitatea produselor".

 +4 www.mariaproduction.ro Cramă sau bucătărie? Voi ce preferați?
3. Care crezi că sunt principalele neajunsuri în relația dintre producătorul de mobilă din România și clientul său final (neajunsuri sau provocări)?
Datorită târgurilor de specialitate, cum sunt MOBILA EXPO, BIFE SIM precum și alte târguri naționale, clienții finali pot lua contact direct cu firmele producătoare, eliminând astfel veriga comercianților intermediari.
În ceea ce privește principalele neajunsuri, vreau să precizez disponibilitatea produselor pe stoc - de cele mai multe ori producătorul lucrează în funcție de cerințele clientului precum și tipul de finisaj ales".