logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Manolo – plăci decorative pentru casă, create în România

Manolo Manufaktura este o afacere de familie. Doi soți s-au decis să înfrumusețeze pereții și podelele caselor din România cu plăcuțe decorative confecționate chiar de ei, în cel mai tradițional și dificil mod posibil: manual. În ce privește cromatica și modelele, cerul e limita.

manolo-4277
O afacere cum rar mai vezi. Plăcile sunt realizate manual/Manolo-manufaktura.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  05 Iulie 2019

Manolo Manufaktura a fost înființată în anul 2011. Tehnica a rămas până în prezent aceeași, adică tehnica tradițională manuală. Procesul se întinde pe mai multe zile, fiecare plăcuță fiind turnată în formă, lăsată la uscat, scufundate în apă și iarăși lăsate la uscat. Pentru obținerea modelelor se folosesc matrițe metalice, de asemenea fabricate în cadrul atelierului de plăci decorative din ciment Manolo Manufaktura, matrițe într-o impresionantă varietate a formelor. Apoi se combină culorile, nuanțele fiind de asemenea nenumărate.

Colecțiile de plăci decorative din ciment de la Manolo Manufaktura sunt de mai multe feluri – geometrice, etno, orientale, hexagonale, cu finisaj natural și simple, adică vopsite uniform în diverse nuanțe. Există și colecții speciale pentru borduri și plinte. Formele sunt două la număr – pătrate și hexagonale.

www.manolo-manufaktura.ro
www.manolo-manufaktura.ro
www.manolo-manufaktura.ro

Materiale și compoziție
Plăcuțele decorative confecționate de Manolo Manufaktura sunt din ciment, iar în compoziția lor intră trei straturi; stratul superior este un amestec de ciment alb, marmură pisată și pigmenți anorganici, ceea ce face ca nuanțele colorate să nu-și piardă în timp intensitatea. „Procesul de fabricație presupune turnarea consecutive a celor 3 straturi într-o matriță specială și presarea hidraulică. Apoi plăcutele sunt scufundate în apă pentru 24 de ore și uscate timp de două săptămâni”, se explică pe site-ul producătorului.

Utilizare
Plăcuțele decorative din ciment de la Manolo Manufaktura pot fi folosite atât pentru placarea pereților, cât și pentru acoperirea podelelor. Sunt de uz interior și exterior. Diversitatea modelelor și culorile le fac ideale pentru placarea unor spații precum cele dintre treptele scării, din jurul ramelor ferestrelor și ușilor etc. în același timp, se pot folosi pentru placarea mobilierului, spre exemplu pentru construirea unui blat de masă sau decorarea băncilor pentru spații în aer liber.

www.manolo-manufaktura.ro
www.manolo-manufaktura.ro
www.manolo-manufaktura.ro

Publicitate